Bogota, hoofdstad van Colombia

Uitzicht op Bogota, Colombia
Uitzicht op Bogota, Colombia

Bogota (vroeger Santa Fé de Bogotá genaamd) is de dichtstbevolkte plaats in en hoofdstad van Colombia. De Colombiaanse hoofdstad is tegenwoordig een van de grootste steden van Zuid-Amerika, want de stad is in de loop van de jaren uitgegroeid tot een echte metropool waar momenteel zo'n zeven miljoen inwoners leven. Bogota is gevestigd op een natuurlijk plateau aan de voet van de twee bergen Monserrate en Guadalupe. Gelegen op een hoogte van 2640 meter is de veelzijdige wereldstad bovendien de derde hoogstgelegen hoofdstad ter wereld.

Heb je weinig kennis van Colombia? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Van gewelddadige stad tot toeristisch pareltje

Voornamelijk in de jaren '80 en '90 had de hoofdstad van Colombia een slechte reputatie, omdat het in die periode een van de gewelddadigste steden ter wereld was. Maar dankzij het introduceren van een sterk veiligheidsbeleid om het geweld terug te dringen en het verbeteren van de landelijke infrastructuur, ontwikkelde Bogota zich steeds meer tot een geliefde toeristische stad. Door de aanhoudende toeristische interesse beschikt de hoofdstad inmiddels over vele verschillende accommodaties waaruit een bezoekende toerist de keuze kan maken om te verblijven: van backpackers lodges tot vijfsterrenhotels. En omdat Bogota nog niet door massatoerisme wordt overspoeld, is hier het reizen nog uiterst aangenaam.

Stad van tegenstellingen

Wel is de Colombiaanse hoofdstad een stad van tegenstellingen en grote verschillen: aan de ene kant kent Bogota alle luxe van een westerse wereldstad, maar aan de andere kant ook de problemen van een stad waar armoede heerst. Grote winkelcentra, universiteiten en strakke bankgebouwen steken hier af tegen armzalige sloppenwijken, bedelaars en criminaliteit.

Toch is haar veelzijdigheid ook een van de aantrekkelijke kanten van Bogota. Liefhebbers van cultuur en oude koloniale steden worden voornamelijk door het historische gedeelte in het zuiden van de stad aangetrokken. Bij een bezoek aan het noordelijke deel van de stad begeef je je echter in een compleet andere wereld, namelijk die van kapitalisme en commercie. Hier kunnen liefhebbers van luxueus winkelen erg goed uit de voeten in de vele moderne winkelcentra en haute couture winkels die de Bogota rijk is.

Plaza de Bolivár

Precies in het midden van het huidige Colombia, werd in 1538 door de Spaanse kolonist Gonzalo Jiménez de Quesada de stad Bogota gesticht. Op de plek waar dat geschiedde, ligt heden ten dage het centrale plein van de hoofdstad, genaamd Plaza de Bolivár. De gebouwen die aan dit plein liggen, zijn van grote architectonische verscheidenheid en representeren de rest van Bogota. Het Plaza de Bolivár vormt dus het middelpunt van de stad met rondom een aantal schitterende bouwwerken, zoals de neoklassieke Catedral Primada en het Grieks-klassieke parlementsgebouw. Bovendien vind je er het in Franse stijl gebouwde Alcadia, het werkcomplex van de burgemeester. De Capilla del Sagrario is het enige bouwwerk uit de koloniale tijd dat aan het plein gelegen is.

Plaza de Bolivár, Bogota
Plaza de Bolivár, Bogota

La Candelaria

Deze wijk was in het verleden het koloniale centrum van Bogota en dat is nog steeds goed te zien aan de klinkerstraatjes, de houten balkonnetjes en de pasteltinten van de huizen. La Candelaria is ongetwijfeld de mooiste en meest levendige buurt van de hoofdstad, waar je naast restaurantjes, barretjes, kleine winkeltjes, oude koloniale kerken en universiteitsgebouwen nog vele leuke andere bezienswaardigheden aantreft.

Wijk La Candelaria. Bogota
Wijk La Candelaria. Bogota

Museo del Oro en Donacíon Botero

Musea vormen een belangrijk onderdeel van de hoofdstad van Colombia. Het bekendste museum in Bogota en het belangrijkste goudmuseum ter wereld is het Museo del Oro, waar meer dan 34.000 gouden voorwerpen uit de indianenculturen van voor de Spaanse overheersing worden tentoongesteld. Een ander interessant museum waaraan je een bezoek kunt brengen tijdens je verblijf in Bogota is het Donacíon Botero. Dit museum heeft diverse exposities waarin werken van Colombia’s beroemdste schilder, Fernando Botero, te bezichtigen zijn.

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

1 bezoeker beoordeelde dit artikel gemiddeld met een

8,0

Gerelateerde artikelen