Rondreizen Colombia

Centrum van Cartagena, Colombia
Centrum van Cartagena, Colombia

In het noordwesten van Zuid-Amerika ligt het land Colombia. Het is het op vier na grootste land van het continent en heeft een hoge bevolkingsdichtheid. Het land is 28 keer groter dan Nederland en heeft een oppervlakte van 1.141.748 km². Verder is het een land met veel verschillende landschappen. Zo heb je er berggebieden, de vlaktes van de Orinoco en het oerwoud.

Heb je weinig kennis van Colombia? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Praktische informatie

Voordat je gaat rondreizen in Colombia is het handig om wat meer te weten over praktische dingen als je paspoort, visum, inentingen, het vervoer in het land, het klimaat en de bevolking. Ook vertellen we je wat meer over plaatsen en bezienswaardigheden die je niet gemist mag hebben.

Visum & inentingen
Je hebt voor reizen naar Colombia geen visum nodig. Wel moet je paspoort bij aankomst in Colombia nog minstens 6 maanden geldig zijn. Zodra je in het land aankomt koop je een toeristenvisum. Je krijgt dan een stempel in het paspoort en dan mag je maximaal 90 dagen verblijven in het land.

Er zijn ook geen verplichte inentingen of vaccinaties voor Colombia. Wel worden er een aantal vaccinaties aangeraden zoals die tegen hepatitis A en DTP. Als je langer dan drie maanden naar Colombia gaat wordt het aangeraden om ook een vaccinatie tegen rabiës, hepatitis B en buiktyfus te halen. In Colombia komen een aantal ziekten voor waar je voor moet oppassen. Zo komt er malaria voor, hier kun je je tegen beschermen door middel van pillen of speciale netten. Ook komt dengue voor in Colombia, een ziekte die ook wordt overgedragen via muggen.

Vervoer
Vanuit Nederland kan je met het vliegtuig in Colombia komen. Wel is het noodzakelijk om een tussenstop te maken, omdat er geen rechtstreekse vluchten zijn. Ook is het mogelijk om in Colombia via binnenlandse vluchten te reizen, wat een erg snelle manier is. De bus nemen kan natuurlijk ook. Het busnetwerk zit goed in elkaar omdat je bijna overal kan komen. De gekleurde houten minibusjes genaamd Chivas rijden ook nog steeds in de kleinere dorpjes. In Medellín kan je als enige stad in Colombia met de metro reizen. Verder is het in het hele land mogelijk om in de grote steden een taxi te nemen. Met een huurauto leer je het land het beste kennen. Wel is de veiligheid op de wegen niet heel erg goed in Colombia.

Klimaat
Colombia ligt bijna op de evenaar, maar heeft wel vier verschillende klimaatzones. Het grootste gedeelte van het land, zo'n 83 procent, ligt lager dan 1.000 meter en heeft een gemiddelde temperatuur van 24 graden. Een veel kleiner gedeelte, zo'n 9 procent, ligt tussen de 1.000 en 2.000 meter en heeft een gemiddelde temperatuur van 18 graden. Zo'n 6 procent ligt hoger dan 2.000 meter en heeft maar een temperatuur van 12 graden gemiddeld. Boven de 4.500 meter ligt zelfs eeuwige sneeuw. Verder kent het land verschillende seizoenen. Zo loopt het droge seizoen van december tot maart en het regenseizoen de rest van het jaar.

Bevolking
Er wonen in Colombia bijna 47 miljoen mensen. De officiële taal van de bevolking is Spaans, ook worden er nog dialecten en een aantal inheemse talen gesproken. Het grootste deel van het land, bijna 95 procent, is Rooms-katholiek. Ook zijn er nog een aantal kleine joodse en protestantse gemeenschappen. De mensen in Colombia zijn zeer gastvrij.

Wat je niet mag missen

Iets wat je niet mag missen in Colombia is het Goudmuseum in de hoofdstad Bogota. In het Spaans is de naam 'El Museo del Oro'. In het museum kan je een collectie van wel meer dan 30.000 gouden voorwerpen bewonderen die uit de pre-Spaanse tijd stammen. Verder is een bezoek aan de hoofdstad zelf ook aan te raden. Hier zijn diverse andere musea te bezichtigen.

Een van de belangrijkste musea in Colombia is het Museo de Antioquía. Ten eerste is het gebouw al prachtig om te zien maar ook de collectie met diverse schilderijen, sculpturen en tekeningen zijn indrukwekkend. Het museum heeft 17 zalen waaronder een zaal met pre-Colombiaanse kunst en een zaal met kunst uit de koloniale periode. Ook de hedendaagse kunst is te bewonderen.

San Agustín is een archeologisch park en staat sinds 1995 op de werelderfgoedlijst. Er staan in het park 35 standbeelden met verschillende thema's als dieren, goden, geestelijk leiders en grafstenen. Naast de mooie beelden is ook de natuur in het park prachtig.

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

2 bezoekers beoordeelden dit artikel gemiddeld met een

9,0

Gerelateerde artikelen