Backpacken in Colombia

Colombia vallei
Colombia vallei

Veel mensen denken bij backpacken toch vooral aan bestemmingen zoals Australië, Nieuw-Zeeland en Azië. Maar ook Zuid-Amerika is een perfecte bestemming om te gaan backpacken. Denk bijvoorbeeld aan Colombia. Dit was vroeger een erg corrupt land, maar tegenwoordig is de veiligheid er heel erg verbeterd door de inspanningen van de overheid. Daar komt nog eens bij dat het land reizigers veel te bieden heeft: ongerepte natuur, bruisende steden en een vriendelijke bevolking. Daarnaast is het er ook nog eens spotgoedkoop.

Heb je weinig kennis van Colombia? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

De beste reistijd

Wanneer je naar Colombia wilt gaan om te backpacken kun je het beste in de periode december tot maart of in juli en augustus gaan. Dit zijn de droogste maanden. In oktober, november, mei en juni is het namelijk regentijd en is er dus een grote kans dat je het niet droog houdt tijdens de reis. In de droge maanden is er ook veel meer te doen in Colombia. Dit zijn de periodes waarin de meeste festivals en activiteiten worden georganiseerd, dus er is genoeg te doen. Echter de regentijd en de droge maanden gelden vooral voor het binnenland en de westkust. De Caribische kust van het land is het hele jaar door goed te bezoeken, gezien het hier een stuk droger en warmer is dan aan de westkust.

Bogota
Bogota

Vervoer

Natuurlijk moet je om in Colombia te komen eerst het vliegtuig pakken. Vliegtickets naar Colombia zijn niet heel erg goedkoop. Zorg dus dat je de aanbiedingen goed in de gaten houdt. In Colombia zelf kun je het beste per bus van plaats naar plaats gaan, al is het ook mogelijk om tussen bepaalde plaatsen het vliegtuig te pakken. De bus is echter het goedkoopst en deze manier van vervoer is het beste ontwikkeld in het land. Belangrijk is dat je wel betrouwbare busmaatschappijen uitkiest, zoals Bolivariano. In de steden/plaatsen zelf kun je het beste een taxi pakken. Ook deze zijn erg goedkoop. Let er echter wel op dat je een officiële taxi pakt. Er zijn namelijk ook illegale taxi's aanwezig. Vraag gratis een offerte aan

Wat moet je als backpacker zien?

Colombia is behoorlijk groot, dus je zult keuzes moeten maken over wat je wel en niet wilt zien. Een van de hotspots van het land is natuurlijk de hoofdstad Bogota. Deze bruisende stad met ruim 7,5 miljoen inwoners heeft veel te bieden. De stad ligt hoog in het Andesgebergte en biedt daar dan ook een prachtig uitzicht op. In de stad is er een mix van traditionele en moderne architectuur. Er hangt een levendige sfeer en er wordt veel gefeest, gedanst en genoten van het leven. Colombianen staan bekend als de beste dansers van Zuid-Amerika en zijn altijd bereid het je te leren. Bogota is zeker een culturele stad waar je veel leuke avonturen kunt beleven.

In Colombia is er ook het nodige natuurschoon aanwezig. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan de prachtige oerwouden van de Sierra Nevada. Hier vind je ook de verloren stad Ciudad Perdida. Deze duizend jaar oude overblijfselen van de Tayrona indianen zijn erg indrukwekkend om te zien. Je kunt deze plek bezoeken met een gids. De tocht duurt ongeveer 3 dagen aangezien Ciudad Perdida midden in het oerwoud ligt. En weet je wat het meest bijzonder is? Er is een grote kans dat wanneer jullie er aankomen, er geen andere toeristen aanwezig zijn. Dat is het grote voordeel van een nog niet zo toeristisch land.

Ciudad Perdida
Ciudad Perdida


Ook het Parque Nacional de Tayrona mag je niet overslaan. Dit nationale park is aan de Caribische kust van Colombia gelegen en bestaat uit tientallen kleine baaitjes met prachtige witte stranden. Het lijkt wel het paradijs op aarde. In het Parque Nacional de Tayrona kun je vele activiteiten doen: heerlijk wandelen langs de kust, duiken, snorkelen of een bezoek brengen aan de stad Cartagena en de Islas de Rosario. Het echte Caribische leven vind je hier.
Parque Nacional de Tayrona
Parque Nacional de Tayrona

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

2 bezoekers beoordeelden dit artikel gemiddeld met een

8,0

Gerelateerde artikelen