Werelderfgoed in Colombia

Prachtige natuur in Colombia
Prachtige natuur in Colombia

Colombia: het land van de koffie, sigaren en cocaïne. Dit land in Zuid-Amerika is enorm veelzijdig. Je vindt er een woestijn, besneeuwde bergtoppen, regenwouden, mangrovebossen, lange zandstranden en kleurrijke kunst. Met name in de grote hoofdstad Bogota vind je ook een groot verschil tussen arm en rijk. Colombia heeft enkele bijzondere cultuur- en natuurerfgoederen op de UNESCO Werelderfgoedlijst staan die zeker een bezichtiging waard zijn tijdens je reis door dit prachtige land. Wij hebben het werelderfgoed van Colombia voor jou op een rijtje gezet.

Heb je weinig kennis van Colombia? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Cartagena

De havenstad Cartagena is tevens een gemeente in het noordwesten van Colombia. In de oude stad van Cartagena staan veel koloniale bouwwerken. Je vindt er het Paleis van de Inquisitie, de Conventie van Santa Clara, een kathedraal en een katholieke school. De binnenstad staat sinds 1980 op de UNESCO Werelderfgoedlijst.

De oude stad van Cartagena
De oude stad van Cartagena


Los Katios

Vanaf 1994 staat het Nationaal Park Los Katios op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Dit gebied van wel 72.000 ha groot bezit een grote biodiversiteit, waaronder enkele bedreigde diersoorten. Zo kun je er de reuzenmiereneter en de Midden-Amerikaanse tapir tegenkomen. Verder zijn er watervallen en leven er wel 450 vogelsoorten, dus is het een ideale plek voor vogelliefhebbers.
De Midden-Amerikaanse tapir
De Midden-Amerikaanse tapir

Santa Cruz de Mompox

Het historische centrum van Santa Cruz de Mompox staat sinds 1995 op de lijst van werelderfgoederen. Deze gemeente heeft een belangrijke rol gespeeld in de kolonisatie van Colombia. Er zijn verschillende kerken, een standbeeld van Simón Bolívar en een begraafplaats in het centrum. Verder kun je een bezoekje brengen aan de botanische tuin Jardín Botánico de Mompox.

Santa Cruz de Mompox
Santa Cruz de Mompox
Vraag gratis een offerte aan

Tierradentro

Tierradentro is een nationaal archeologisch park in Cauca en staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst sinds 1995. Het werd door de Spanjaarden “Tierra Adentro” (het land van binnen) genoemd omdat het hooggebergte lastig te bereiken was. In het archeologisch park zijn graftomben, godsdienstige ruimtes en menselijke beelden gevonden.

Tierradentro
Tierradentro

San Agustin

Het archeologisch park San Agustin ligt in een prachtig, ruig natuurgebied. Hier leefde van 1000 vóór Christus tot ongeveer 1500 na Christus de indiaanse bevolkingsgroep San Agustín. In het park vind je nu veel religieuze monumenten en sculpturen van goden en dieren. Het is de grootste verzameling van heel Zuid-Amerika. San Agustin staat sinds 1995 op de UNESCO Werelderfgoedlijst.

Archeologisch park San Agustin
Archeologisch park San Agustin

Malpelo

Malpelo is een eiland met een fauna- en florareservaat en staat sinds 2006 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Het eiland zelf is onbegroeid en er leven enkel wat krabbetjes, hagedissen en gekko's, maar rondom het eiland is enorm veel onderwaterfauna te vinden. Er komen tonijnen, manta's, vissen en een grote verscheidenheid aan haaien voor in het gebied. Het is dé plek om te duiken met haaien.

Walvishaai
Walvishaai

Eje Cafetero

Koffie is het belangrijkste exportproduct van Colombia. Het koffiegebied staat dan ook op de Werelderfgoedlijst sinds 2011. Eje Cafetero is het belangrijkste koffieproducerende gebied van Colombia. De boeren werken hier nog steeds op de traditionele manier op kleine percelen in de hoge bergen. Het is leuk om deze koffieplantages te bezoeken met een echte Willys Jeep.

Het koffiegebied van Colombia
Het koffiegebied van Colombia

Qhapac Ñan

Sinds 2014 staat ook het uitgebreide wegennetwerk van de Inca's door het Andesgebergte, de Qhapac Ñan, op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Deze loopt door de landen Colombia, Ecuador, Peru, Bolivia, Argentinië en Chili. De Inca's gebruikten geen wagens, waardoor het netwerk uit eindeloos lange wandelpaden bestaat. Het totale netwerk is wel 30.000 kilometer lang.

Inca trail
Inca trail

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Geef als eerste een cijfer voor dit artikel

Gerelateerde artikelen