Hoogtepunten van Costa Rica

Landschap Costa Rica
Landschap Costa Rica

Costa Rica is een land waar je vooral heen gaat om van de natuur te genieten. Veel culturele bezienswaardigheden heeft het land niet, maar dat maakt het niet minder interessant om naar dit tropische land in Midden-Amerika af te reizen. In het kleine land vind je actieve vulkanen, dichte oerwouden en prachtige stranden. Reisgraag.nl heeft 5 hoogtepunten van Costa Rica voor je op een rijtje gezet.

Anique ''Pura Vida' (puur leven), dat is wat je vindt in Costa Rica. Mij overweldigde de prachtige natuur hier, de vele wilde dieren die je er kan spotten, maar ook het relaxte leven van de Costa Ricanen. Aan activiteiten bovendien geen gebrek! Zo zoefde ik door de boomtoppen per zipline, maakte ik een nachttour door de jungle, hebben we gesurft bij het strand van Playa Bejuco en zagen we vanaf de boot walvissen.', Anique - reisexpert Costa Rica gratis reisvoorstel >>

Actief bezig zijn

Natuurlijk kun je in Costa Rica wandelen door de vele natuurgebieden, maar er zijn meer activiteiten die je kunt doen in dit geweldige land. Verschillende rivieren zijn uitstekend geschikt om te kajakken of raften, ook voor beginners zijn er volop mogelijkheden. Een van de meest bijzondere activiteiten zijn de canopy-tochten, hierbij klim, klauter en abseil je door de toppen van de bomen in het tropische bos. Langs de stranden zijn veel mogelijkheden om paardrijtochten te maken. Ook langs de stranden worden tegenwoordig verschillende golfterreinen aangelegd, deze sport is enorm in opkomst.

De hoofdstad San José

Verwacht in de hoofdstad van Costa Rica geen architectonische hoogstandjes en prachtige oude kerken. Het land was nu eenmaal niet interessant tijdens de Spaanse overheersing. Maar in San José zijn wel een aantal musea die een bezoek zeker waard zijn. Het Museo del Oro (Goudmuseum) heeft een prachtige collectie pre-Columbiaanse kunstwerken van goud zoals juwelen en oorlogsuitrusting. Het Museo Nacional is het historische museum en is ondergebracht in een opmerkelijk gebouw uit 1887. In dit museum wordt de geschiedenis van Costa Rica belicht vanaf de steentijd. Ook de markt in deze stad is zeker de moeite waard.

Markt in San José
Markt in San José

La Fortuna en vulkaan Arenal

Het dorp La Fortuna is dankzij de ligging aan de voet van vulkaan de Arenal een toeristische plaats geworden. Alle kleinschalige projecten komen de sfeer van het dorp ten goede. Arenal is een van de zeven actieve vulkanen van Costa Rica en is echt een 'must' om te bezoeken. Nog dagelijks erupteert deze spectaculaire 1633 m hoge vulkaan. Naast een bezoek aan de vulkaan Arenal zijn er in de omgeving verschillende uitstapjes die je kunt maken zoals naar een bezoek brengen aan een slangenboerderij of vlindertuin.

Nationaal Park Corcovado

Nationaal Park Corcovado (40.000 ha) is een belangrijk reservaat met een enorme biologische diversiteit. Veel bedreigde diersoorten vinden er hun toevluchtsoord. De dertien verschillende habitats worden elk gekenmerkt door hun eigen flora en fauna. Er bevinden zich maar liefst 500 verschillende boomsoorten in het park en er leven 10.000 soorten insecten. Het is niet goedkoop om dit park te bezoeken maar zeker wel de moeite waard.

Pacifische kust in Corcovado Nationaal Park
Pacifische kust in Corcovado Nationaal Park

Nationaal Park Vulkaan Irazú

Het gebied rondom de vulkaan Irazú is al sinds 1955 een nationaal park. De Irazú is met 3432 m de hoogste vulkaan van Costa Rica, het is een stratovulkaan met de kenmerkende kegelvorm. In de jaren `60 van de vorige eeuw heeft de vulkaan zijn laatste uitbarsting gehad. Ook al is dat al meer dan 50 jaar geleden het wil niet zeggen dat de vulkaan is uitgeblust, het bevindt zich nog steeds in een periode van rust. Uit het geel/groene kratermeer stijgen zwaveldampen en gassen op die een penetrante geur verspreiden.

Onze reisexperts hebben veel kennis en ervaring. Ze weten waar ze moeten zijn voor scherpe prijzen en flexibele voorwaarden. Voor de maximale zekerheid zijn wij aangesloten bij de ANVR, SGR en Calamiteitenfonds. Onze klanten waarderen ons met een 9,6. Mogen wij u gratis helpen bij het samenstellen van uw vakantie?†

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Ontvang gratis een reischeque
 Flexibele voorwaarden
 ANVR,SGR, Calamiteitenfonds

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Geef als eerste een cijfer voor dit artikel

Gerelateerde artikelen