Tamarindo in Costa Rica

Zonsondergang Tamarindo, Costa Rica
Zonsondergang Tamarindo, Costa Rica

Het ooit rustige vissersdorp Tamarindo is de afgelopen jaren veranderd in een van de meest ontwikkelde en toegankelijke toeristische gebieden van de omgeving. Tamarindo is een stad en district gelegen in de provincie Guanacaste aan de noordelijke kust van Costa Rica. Het district Tamarindo heeft 3.525 inwoners en gedurende de toeristische zomermaanden loopt dit vaak op tot 5000. Hoewel de stad zoveel ontwikkelingen heeft doorgemaakt de afgelopen tijd – en nog steeds- bezit het nog steeds de relaxte vibe die de regio karakteriseert. De grootste trekpleisters van deze schitterende plek zijn de stranden en de zee!

Anique ''Pura Vida' (puur leven), dat is wat je vindt in Costa Rica. Mij overweldigde de prachtige natuur hier, de vele wilde dieren die je er kan spotten, maar ook het relaxte leven van de Costa Ricanen. Aan activiteiten bovendien geen gebrek! Zo zoefde ik door de boomtoppen per zipline, maakte ik een nachttour door de jungle, hebben we gesurft bij het strand van Playa Bejuco en zagen we vanaf de boot walvissen.', Anique - reisexpert Costa Rica gratis reisvoorstel >>

Cultuur

Tamarindo is de uitgelezen plek om van de oorspronkelijke Costa Ricaanse cultuur te proeven, zowel letterlijk als figuurlijk. In restaurants kun je zowel eten als uitgaan, de bars zijn namelijk met grote regelmaat onderdeel van het restaurant. Uitgaan is sowieso een belangrijk aspect van de Costa Ricaanse cultuur, en de bevolking is er dan ook erg goed in. Er wordt tot in de vroege uurtjes gefeest in de populaire uitgaansgelegenheden, en de lokale bevolking vindt het maar al te leuk toeristen te leren salsa dansen. Er zijn in de hele plaats ook veel kunstgalerijen en pottenbakkers te vinden waar de artistieke kant van de locals getoond wordt.

Stranden

Playa Tarmarindo is en lang, uitgestrekt strand met mooie zandstranden en een van de meest bezochte stranden van Costa Rica. Dit is dan ook één van de belangrijkste redenen voor de meeste toeristen om Tamarindo te bezoeken. Bountyreclames worden hier werkelijkheid; een heldere, azuurblauwe zee, hoge golven, parelwitte stranden.. Tamarindo staat bovendien bekend als “Surf Mekka” van Costa Rica. De weersomstandigheden hier zijn perfect en is daarom perfect voor allerlei watersporten. Er kan hier zowel gesurft als gedoken, gezeild en gesnorkeld worden. Voor surfers is het geschikt voor zowel beginners als gevorderden, afhankelijk welke surfspot er aangedaan wordt. Er zijn erg veel verschillende surfscholen en shops door heel Tamarindo te vinden, dus aan begeleiding geen gebrek.

Vissen

Een van de meest geliefde sporten van Tamarindo is vissen. Wellicht ook niet heel onbegrijpelijk gezien het van oudsher een echt vissersdorp is. De beste vissers ter wereld komen met regelmaat naar Tamarindo, en de vangsten die gedaan worden zijn legendarisch. Door het hele dorp zijn dan ook veel visrestaurants te vinden.

Natuurparken

Tamarindo is gelegen tussen een aantal nationale parken. Marino las Baulas is daarvan de meest beroemde. Op Marino las Baulas nestelen honderden lederschildpadden op het strand gedurende de zomerperiode. Onder begeleiding van een gids is deze bijzondere aangelegenheid bij te wonen. De rest van het natuurpark bestaat voornamelijk uit mangrovemoerassen, waar zich onder meer kaaimannen, wasberen en brulapen bevinden. Kortom: In Tamarindo is voor ieders wat wils, laat je meevoeren op de zwoele salsamuziek, proef de heerlijke Costa Ricaanse cuisine en geniet van de vrije tijd op de paradijselijke bountystranden of in de schitterende veelzijdige natuurparken.

Onze reisexperts hebben veel kennis en ervaring. Ze weten waar ze moeten zijn voor scherpe prijzen en flexibele voorwaarden. Voor de maximale zekerheid zijn wij aangesloten bij de ANVR, SGR en Calamiteitenfonds. Onze klanten waarderen ons met een 9,6. Mogen wij u gratis helpen bij het samenstellen van uw vakantie?†

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Ontvang gratis een reischeque
 Flexibele voorwaarden
 ANVR,SGR, Calamiteitenfonds

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Geef als eerste een cijfer voor dit artikel

Gerelateerde artikelen