Top 5 activiteiten in Costa Rica

Paardrijden op de stranden is mogelijk in het land
Paardrijden op de stranden is mogelijk in het land

De natuur en de vele soorten activiteiten in Costa Rica maken dit land perfect voor de actieve vakantieganger. Welke activiteit je ook doet, de natuur speelt altijd een grote rol. Maar welke activiteiten mag je nou zeker niet overslaan als je hier bent? Wordt jij bijvoorbeeld die zongebruinde surfdude, voel je je even Anky van Grunsven of toch een bioloog in spe?

Wij probeerden het allemaal voor je uit in Costa Rica en maakten deze top 5!

1. Surfen

Al surfend over de golven van de Grote Oceaan, zie ik het strand van Playa Bejuco steeds dichterbij komen. Het is de eerste keer dat ik op de surfplank sta, maar wat is het een gave activiteit! Dat ik dit mag doen in een van de mooiste landen van Latijns-Amerika, onder het genot van een waterig zonnetje en tropische temperaturen maakt het natuurlijk nog net iets mooier. Costa Rica blijkt een paradijs voor surfers te zijn. Zelfs voor de (nog)niet-surfers en de beginners is het een aanrader lessen te volgen bij een van de vele surfscholen, omdat de wateren perfect zijn voor iedereen. Tamarindo is een van de belangrijkste surfbestemmingen van het land, maar aan de westkust zijn ook genoeg mooie surfspots te vinden. De oostkust is over het algemeen meer geschikt voor de mensen met al wat ervaring.

Surfers op het strand bij Jaco
Surfers op het strand bij Jaco

2. Canyoning en canopy tour

Een canopy tour in combinatie met canyoning is de perfecte combinatie van natuur en sportiviteit. Afdalen van watervallen, enge hangbruggen oversteken, ziplinen tussen de boomtoppen en de rotsen beklimmen: het hoort er allemaal bij! Zelfs als je je twijfels hebt of je dit allemaal wel durft (inclusief mijzelf), is deze activiteit goed te doen. Na de eerste waterval en zipline zijn de volgende vijf natuurlijk 'peanuts'. In heel Costa Rica zijn diverse parcours aangelegd voor deze durfals, bijvoorbeeld in Arenal, Manuel Antonio en Monteverde. Wij doen een tour in de bossen bij Turrialba. Dit is zeker een van de meest spannende en leuke activiteiten in Costa Rica.

Per zipline zoef je door de boomtoppen van Costa Rica
Per zipline zoef je door de boomtoppen van Costa Rica


Klik hier het filmpje voor de Tarzan swing in Monteverde ! 

3. Nachttour door de jungle

Wil je de spanning nog een beetje opbouwen? Ga dan samen met een gids in het pikkedonker de jungle van Costa Rica in. Hoewel er overdag al vele bijzondere diersoorten te spotten zijn, komt het merendeel van de dieren pas 's nachts tot leven. Onder begeleiding van een goede gids is deze enigszins gevaarlijke activiteit alleen geschikt voor de mensen die niet bang zijn voor een dodelijke slang, giftige spin of een van de vele kikkers in het bos. Mooi is het echter zeker, ik heb zowaar tijdens mijn nachttour door de jungle (op een geheime plek in de buurt van Dominical) de meest prachtig gekleurde kikkers voorbij zien komen. Van de vrolijk blauw-oranje gekleurde aardbeikikker tot aan de meest gefotografeerde kikker van het land: de roodoogmakikikker. Dergelijke tours worden op verschillende plekken in Costa Rica georganiseerd, waaronder in Manuel Antonio, Arenal en voor gasten van de Tipi Jungla Ecolodge in Dominical.

Een van de kikkers die je 's nachts kan tegenkomen
Een van de kikkers die je 's nachts kan tegenkomen

4. Ontdek de hoteltuin

Zeventig verschillende soorten bomen, meer dan duizend soorten planten en ontelbaar veel dieren: dit alleen al vind je in de vier hectare grote hoteltuin van Hotel Bougainvillea bij San José. De vele planten en bomen komen van over de hele wereld, meegenomen door eigenaar Hans of door gasten in zijn hotel. Veel hotels in Costa Rica hebben een fantastische tuin. Zo ook de Guayabo Lodge, gelegen aan de voet van de Turrialba vulkaan. Op 1.500 meter hoogte vind je hier veel vogelsoorten en planten die je elders niet vindt. Maar ook de enorme tuin van de Trogon Lodge in San Gerardo de Dota is een ontdekking waard. Midden in het nevelwoud van Costa Rica ligt deze lodge, omgeven door de natuur waar je wandelroutes door kan maken en het stikt van de vrolijke kolibries. Bovendien geven de eigenaren je maar al te graag een rondleiding door de tuin. 

Bloemen kom je in alle kleuren, geuren en formaten tegen
Bloemen kom je in alle kleuren, geuren en formaten tegen

5. Paardrijden

Tot voor kort was het paard voor de plaatselijke bevolking nog de meest gebruikte manier om zich te verplaatsen in Costa Rica. Het is dan ook niet gek dat je op veel plekken in Costa Rica paardrijtochten kunt maken. Het landschap leent zich hier uitstekend voor, of het nou de mooie stranden, de hoge bergen of het regenwoud is. Korte tochten duren meestal een uur of twee, maar ook dagtochten zijn mogelijk. Ik beklom het paard (voor de tweede keer in mijn leven) in het nevelwoud van San Gerardo de Dota. Hier maakten wij een twee uur durende tocht door het bos, door rivieren en over heuveltjes. In het begin nog wat onwennig, maar daarna geweldig om mee te maken!

Toeristen rijden paard in het nevelwoud van Costa Rica
Toeristen rijden paard in het nevelwoud van Costa Rica


Vraag een gratis offerte aan voor een fly drive waar al deze activiteiten aan toegevoegd kunnen worden. 

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Geef als eerste een cijfer voor dit artikel

Gerelateerde artikelen