Reizen in Costa Rica

Strand Manuel Antonio
Strand Manuel Antonio

Costa Rica is een land dat zich in Midden-Amerika bevindt. Het land grenst aan Nicaragua en Panama en ligt tussen de Grote Oceaan en de Caribische Zee. Costa Rica heeft heel veel natuurlandschappen, bergen en meer dan 30 natuurreservaten. Het is dus een populair land voor de natuurliefhebbers. De hoofdstad van Costa Rica is San José en de stad ligt midden in het land. Costa Rica heeft een oppervlakte van ongeveer 51.100 km² en het aantal inwoners staat op bijna 4,3 miljoen. Als je op vakantie gaat naar Costa Rica, is het handig om bepaalde dingen te weten over het land. Een aantal onderwerpen worden in dit artikel behandeld.

Taal

Spaans is de officiële taal van Costa Rica. Als je die taal dus goed beheerst dan lukt het allemaal wel in het land. Als Spaans niet helemaal jouw taal is dan kun je met Engels ook wel terecht op veel plaatsen. Vooral op de toeristische spots en in grote winkels wordt wel Engels gesproken. Mocht dat ook niet zo lukken, kun je altijd nog met handen en voeten communiceren.

Klimaat

Costa Rica heeft een heerlijk klimaat met temperaturen tussen de 20 en 30 graden. De laaglanden zijn wat droger maar als je richting de kust gaat, wordt de lucht vochtiger. In de hogere gebieden is het wat kouder en kan de temperatuur tot 10 graden dalen. Als je naar het strand gaat, is een zwembroek dus voldoende. Maar ga je de bergen in, dan kun je beter een vest meenemen. Costa Rica heeft 2 seizoenen, een droog seizoen en een regenseizoen. Het droge seizoen is van november tot april en aan de kust valt juli daar ook onder waarbij je lekker in de zon kunt liggen op het strand. Bij het regenseizoen valt meestal pas aan het eind van de dag een regenbui. Overdag is het dan vrijwel droog. In het regenseizoen is de natuur op zijn mooist en is alles veel groener.

Gezondheid

Als je naar Costa Rica wilt gaan, is het altijd verstandig om langs de dokter te gaan om te vragen naar inentingen. Zo zijn Hepatitis A en DTP vereist en daarnaast kan de dokter misschien nog meer inentingen adviseren. Dit ligt eraan hoe het met de gezondheid van de persoon staat. In Costa Rica is het drinken van kraanwater niet zo gevaarlijk. Veel hotels hebben een filterinstallatie zodat het drinkwater zuiver is. Het kan geen kwaad om dit water te drinken maar als je liever geen risico loopt, kun je bijna overal wel flesjes water kopen. Verder is het niet verstandig om geschild fruit te kopen langs de weg. Het is niet echt goed als het in de warme zon heeft gelegen dus kun je het beter laten liggen of zorgen voor eigen fruit. De medische zorg is goed in Costa Rica. Mocht er iets zijn, dan kun je rustig naar een ziekenhuis of kliniek gaan.

Belangrijke telefoonnummers

Heb je een ambulance, politie of brandweer nodig in Costa Rica? Het alarmnummer is 911.

Alleen reizen in Costa Rica

Costa Rica is een veilig land om in te reizen. Je moet alleen wel een beetje rekening houden met bepaalde buurten. Soms kun je nog wel eens een achterstandsbuurt tegenkomen waar je beter bij weg kunt blijven. Ook na het uitgaan in de avonden is het verstandiger om van de straat te blijven. Je kunt dan een taxi nemen om naar je verblijfplaats te gaan. Net als in bijna ieder ander land moet je bij toeristische trekpleisters goed op je spullen passen. Hier kunnen namelijk zakkenrollers lopen. Verder kun je goed alleen reizen in Costa Rica. Je kunt mee met tourbussen of de taxi brengt je naar de bezienswaardigheden.

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Geef als eerste een cijfer voor dit artikel

Gerelateerde artikelen