Vulkanen, jungle en dieren Costa Rica

Costa Rica
Costa Rica

Wie verhalen leest of foto`s bekijkt van Costa Rica zal vooral veel natuur zien en hoogstwaarschijnlijk zal een felgekleurde kikker hierbij niet ontbreken. Natuur, dat is waarom je naar Costa Rica afreist. Een groot gedeelte van deze natuur is beschermd gebied zodat je over vele jaren nog steeds van al het moois kunt genieten. Om meer inzicht te geven in de unieke kenmerken van Costa Rica heeft Reisgraag.nl ze op een rijtje gezet.

Anique ''Pura Vida' (puur leven), dat is wat je vindt in Costa Rica. Mij overweldigde de prachtige natuur hier, de vele wilde dieren die je er kan spotten, maar ook het relaxte leven van de Costa Ricanen. Aan activiteiten bovendien geen gebrek! Zo zoefde ik door de boomtoppen per zipline, maakte ik een nachttour door de jungle, hebben we gesurft bij het strand van Playa Bejuco en zagen we vanaf de boot walvissen.', Anique - reisexpert Costa Rica gratis reisvoorstel >>

Bijzondere dierenwereld in Costa Rica
Door de ligging van Costa Rica tussen twee subcontinenten heeft het land een bijzonder unieke dierenwereld. In de verschillende nationale parken kun je vele soorten in het wild observeren. Groepen apen zul je waarschijnlijk het eerst tegenkomen als je in een van de parken bent, en als je ze niet ziet dan zul je de brulapen zeker wel horen. De wilde katten (jaguar, ocelot) zijn absoluut de meest fascinerende dieren van de Costaricaanse jungle. Maar deze bedreigde diersoorten zul je niet snel tegenkomen, zij zitten ver van de mensheid verstopt. Op veel foto`s van Costa Rica staan de felgekleurde kikkers afgebeeld. Er zijn drie bijzondere soorten; de pijlgifkikker, de gifkikker en de gouden pad. De gouden pad is te herkennen aan zijn karakteristieke goud/oranje kleur.

Bijzondere plantenwereld in Costa Rica

In het kleine land (51.000 km2) Costa Rica komen maar liefst 12.000 verschillende soorten planten voor. En er wordt vermoedt dat in de afgelegen gebieden nog meer unieke planten groeien. Iedere regio in Costa Rica heeft zijn eigen karakteristieke vegetatie. Je vindt er nevelwoud, regenwoud, savanne, mangroves en Páramo. In de bossen kom je o.a. verschillende epifyten tegen, dit zijn planten die op andere plantensoorten groeien, vaak hoog boven de grond. Bromelia`s en verschillende orchideeën zijn waarschijnlijk de bekendste epifyten.

Natuurparken in Costa Rica

Tijdens je vakantie in Costa Rica zal een bezoek aan een van de vele natuurparken niet ontbreken. Meer dan 25% van het landoppervlakte bestaat uit beschermd natuurgebied, van rustgebied voor wild tot drukbezocht nationaal park. Nationaal Park Santa Rosa was het eerste nationale park van het land. Er zijn ook grensoverschrijdende parken zoals La Amistad Nationaal Park, dat langs de grens met Panama ligt. Ieder park heeft zijn eigen unieke kenmerken zoals Nationaal Park Tortuguero wat voornamelijk bedoeld is voor zeeschildpadden die hier aan land hun eieren kunnen leggen en Nationaal Park Manuel Antonio met zijn fantastische stranden en behoorlijk tamme dieren.

Vulkanen in Costa Rica

Costa Rica staat bekend om zijn vulkanen, uitbarstingen en aardbevingen. Momenteel zijn er nog zeven actieve vulkanen in het land, maar verreweg de meeste (ongeveer 200) zijn uitgedoofd. De Arenal-vulkaan is de meest dynamische actieve vulkaan van Midden-Amerika. Sinds de uitbarsting in 1968 is de vulkaan actief gebleven en kun je regelmatig gloeiende rotsblokken naar beneden zien vallen. Vele vulkanen liggen in een nationaal park. De nationale parken waar de vulkanen Poás en Irazú zich bevinden zijn de meest bezochte parken van het land. De lokale bevolking is trots op de explosieve geologie van het land en kijkt niet verbaasd op als er weer eens een aardbeving plaatsvindt.

Reismogelijkheden naar Costa Rica

Wil je veel van de natuur zien en leren dan is het aan te raden om met een gids de natuurgebieden te bezoeken, hij/zij kan je veel uitleg geven over de verschillende planten- en diersoorten die er leven. Vanuit Nederland kun je een georganiseerde reis boeken waarbij verschillende excursies zijn inbegrepen. Dit kan in een groepsreis, maar ook individueel. Fly-drives zijn ook erg populair omdat je dan zelf je tijd kunt bepalen. 

Vraag een gratis offerte bij ons aan voor alle mogelijkheden !

Onze reisexperts hebben veel kennis en ervaring. Ze weten waar ze moeten zijn voor scherpe prijzen en flexibele voorwaarden. Voor de maximale zekerheid zijn wij aangesloten bij de ANVR, SGR en Calamiteitenfonds. Onze klanten waarderen ons met een 9,6. Mogen wij u gratis helpen bij het samenstellen van uw vakantie?†

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Ontvang gratis een reischeque
 Flexibele voorwaarden
 ANVR,SGR, Calamiteitenfonds

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Geef als eerste een cijfer voor dit artikel

Gerelateerde artikelen