Santa Ana

Modern winkelcentrum in Santa Ana
Modern winkelcentrum in Santa Ana

Santa Ana is de op een na grootste stad van El Salvador en erg belangrijk voor de landbouw en de koffieproductie. De stad is de hoofdstad van het departement Santa Ana en telt ongeveer 275.000 inwoners. Santa Ana is een populaire toeristenbestemmingen geworden, vooral voor toeristen die meer willen leren over de cultuur en tradities van El Salvador. Santa Ana heeft een winkelcentrum, restaurantjes, een goed wegennet en vriendelijke mensen waartegen je kunt praten. Ook vind je in de stad de mooiste architectuur van El Salvador, waaronder de Kathedraal van Santa Ana en het Teatro de Santa Ana.

Heb je weinig kennis van El Salvador? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Landkaart Santa Ana
Plaatsen in de buurt van Santa Ana (El Salvador) :
 • San Salvador (157 km)
 • San Miguel (159 km)
 • Ervaringen

  op 15 september 2015 plaats: Santa Ana, reisperiode: augustus 2015

  Hele omgeving Santa Ana en kust, is het erg goed toeven! De mensen vallen je niet lastig. Ze vinden het wel erg leuk om te kletsen en fijn om je te helpen. Het eten op straat is erg lekker (verse patat, puza's op de plaat, belegde broodjes) en we zijn er niet ziek van geworden. Over het algemeen veel gezellige charmante ho(s)tels, sommigen erg oud maar schoon. Geen last gehad van bendes e.d. niet veel van gemerkt. San Salvador centrum is wel een beetje een zootje.. Wij hadden een huurauto en hebben vooraf geen hotels vastgelegd, ging prima.

  • Algemeen 8
  • Uitgaan 7
  • Cultuur 7
  • Restaurants 7
  • Bezienswaardigheden 7
  • Inwoners 8
  • Ligging 8

  Bezienswaardigheden

  Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Santa Ana

  Kathedraal van Santa Ana (Santa Ana)

  Kathedraal van Santa Ana
  Kathedraal van Santa Ana
  Kaart met locatie Kathedraal van Santa Ana

  De Kathedraal van Santa Ana is het meest indrukwekkende gebouw van Santa Ana. De kathedraal is in neo-gothische stijl in 1905 gebouwd. In eerste instantie was het een kerk, maar 8 jaar later kreeg het de status van kathedraal. In 1913 opende de kathedraal voor het eerst zijn deuren en werd de 'Cathedral de la Nueva Diocesis' genoemd. De kathedraal verschilt van andere koloniale gebouwd, omdat het gebouwd is in de vorm van een kruis die wijst naar het oosten.

  Lake Coatepeque (Santa Ana)

  Lake Coatepeque
  Lake Coatepeque
  Kaart met locatie Lake Coatepeque

  Op een half uurtje rijden van Santa Ana vind je Lake Coatepeque. Dit is een groot meer in een krater van de Coatepeque vulkaan. Naast het meer vind je er warmwaterbronnen. In het meer ligt het eiland Teopan, wat een plek was waar de Maya's leefden. Het meer is een populaire bestemming voor de elite van El Salvador en je vindt er een aantal hotels. Ook is het meer zeer geschikt om te duiken.

  Teatro de Santa Ana (Santa Ana)

  Het Teatro de Santa Ana is ook een bezoekje waard. Het nationale theater is gebouwd in een renaissance-stijl uit de 19e eeuw. Toeristen komen naar de plek toe om de prachtige kunstwerken, de marmeren trappen en de mooie glas-in-loodramen te bekijken. Het is de ideale plek voor mensen die van verschillende soorten kunst houden.

  Je kunt ook alle bezienswaardigheden van El Salvador bekijken.

  Vervoer

  Het dichtstbijzijnde internationale vliegveld is het vliegveld bij San Salvador: El Salvador International Airport. Van hieruit duurt het ongeveer een uur voordat je in Santa Ana bent. Dit kun je met de bus, met de taxi of met een gehuurde auto doen. De wegen rond de stad zijn namelijk erg goed. In de stad zelf kun je de taxi of de bus pakken; deze rijden er genoeg rond in de stad.

  Geschiedenis

  Santa Ana is van origine een precolumbiaanse stad. Er zijn oude nederzettingen in het gebied gevonden, vooral op de archeologische plek Villa Rosita. Deze en andere nederzettingen werden na de uitbarsting van Lake Ilopango rond 250 na Christus verlaten. De stad werd gesticht door de Maya's in de klassieke periode. De naam van deze eerste nederzetting is onbekend. Nadat de Pipil het gebied rond 1200 veroverden, werd de originele naam vertaald. Dit zou Sihautehuacán zijn, wat 'plek van priesteressen' betekende. Tussen 1530 en 1540 werd de plaats veroverd door de Spanjaarden. Op 26 juli 1569 werd de naam van de stad veranderd in Santa Ana. Op 21 december 1821 werd de plaats onafhankelijk verklaard en kreeg het de titel van stad. In 1855 werd de stad de hoofdstad van het departement Santa Ana. In de zogenaamde 'gouden eeuw van de koffie' in El Salvador, was Santa Ana de meest welvarende stad van het land, omdat veel zakenmannen die in de stad woonden belangrijke koffie verwerkingsbedrijven hadden. Tijdens de burgeroorlog van 1980 tot 1992 kwamen er ook in Santa Ana conflicten voor. Hierdoor trokken veel mensen weg uit de stad. Na de oorlog begon in de stad de criminaliteit flink toe te nemen. De criminaliteit kwam vooral van bendes, waarvan de leden vaak illegale immigranten waren die de Verenigde Staten weer uit werden gezet. Tegenwoordig zijn er veel projecten en programma's om de criminaliteit te verminderen.

  Offerteformulier

  Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

   Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
   9,6 in reviews
   Veel kennis en ervaring
   3.879 klanten gingen u voor

  Uw gegevens

  * = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

  Artikelen

  Vraag een gratis offerte aan voor een reis naar Santa Ana