Saaremaa

Landschap Saaremaa Estland
Landschap Saaremaa Estland

Saaremaa is een eiland dat voor de westkust van Estland ligt. Met een oppervlakte van 2.673 km² is dit het grootste eiland van het land. De hoofdstad van Saaremaa is Kuresaare.

Heb je weinig kennis van Estland? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Landkaart Saaremaa
Plaatsen in de buurt van Saaremaa:

Ervaringen

Bezienswaardigheden

Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Saaremaa

Kaali kraters (Saaremaa)

Kaali kraters
Kaali kraters

De Kaali-kraters zijn ontstaan door een meteorietinslag, enkele eeuwen voor Christus. In de atmosfeer brokkelde de meteoriet af in negen grote stukken waarvan de grootste een doorsnee had van 110 meter. Bij inslag hadden de meteorieten een kracht vergelijkbaar met de atoombom van Hiroshima, en verwoestten al het leven in een straal van zes kilometer. Tegenwoordig staan de kraters bekend als de best bereikbare meteorietkraters in Europa.

Kuresaare Episcopal (Saaremaa)

Kuresaare Episcopal
Kuresaare Episcopal

Kuresaare Episcopal Kasteel is een belangrijke bezienswaardigheid in de hoofdstad van het eiland. Dit middeleeuwse kasteel is het best bewaarde kasteel van de drie Baltische staten samen. Dit komt vermoedelijk omdat het kasteel de afgelopen paar eeuwen weinig strategische betekenis had. Het werd weinig gebruikt. Het kasteel is tot op heden nog niet heel uitgebreid gerestaureerd. Naast de indrukwekkende middeleeuwse architectuur is er binnenin een museum te vinden.

Windmolens van Angla (Saaremaa)

Windmolens van Angla
Windmolens van Angla

Op de heuvel bij Angla zijn nog vier authentieke typisch Letse windmolens te vinden, uniek voor Saaremaa. Deze houten windmolens waren essentieel voor het boerenleven en bijzonder: ze konden immers met de richting van de wind meedraaien. Vroeger stonden er negen molens maar helaas zijn er nog maar vier over. Deze vier molens worden wel vergezelt door een iets grotere houten windmolen naar Nederlands ontwerp.

Je kunt ook alle bezienswaardigheden van Estland bekijken.

Vervoer

Je kunt vanuit Nederland naar Estland rijden met de auto, maar deze route bevat wel een veerboot. Estland heeft 4 vliegvelden, Tallinn, Tartu, Kuressaare en Kärdla. De meest dichtstbijzijnde om naar het eiland te gaan is Kuressaare, deze ligt 37 kilometer van Saaremaa af. Met het naburige Muhu heeft Saaremaa een verbinding, waarmee het samen een provincie vormt. Met Hijumaa, ten noorden van Saaremaa is een bootverbinding. Ook rijden er verschillende bussen en treinen.

Geschiedenis

Veel kleine plaatsen op het eiland hebben oude kerken, die een verdedigingsfunctie hadden. De hoofdstad is rond een bisschopsburcht ontstaan. In het begin van het eerste millennium voor Christus was er een meteorietinslag, waardoor een kratermeer van 110 meter is ontstaan. Van 1205 tot 1277 werd het eiland veroverd door Duitse ridders.

Heb je interesse in een reis naar Saaremaa? We helpen je graag om deze reis naar jouw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9+ in reviews, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring. Vul hieronder jouw wensen in voor jouw vakantie naar Saaremaa, dan sturen we je gratis een voorstel op maat.

Heeft u interesse in een reis naar Estland? We helpen u graag om deze reis naar uw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9,6 met klantenreviews op TrustPilot, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring.

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

Zonder budget geen passend advies.
Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Artikelen

Bekijk onze reizen naar Saaremaa