Saaremaa

Landschap Saaremaa Estland
Landschap Saaremaa Estland

Saaremaa is een eiland dat voor de westkust van Estland ligt. Met een oppervlakte van 2.673 km² is dit het grootste eiland van het land. De hoofdstad van Saaremaa is Kuresaare.

Heb je weinig kennis van Estland? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Landkaart Saaremaa
Plaatsen in de buurt van Saaremaa (Estland) :
 • Pärnu (112 km)
 • Tallinn (182 km)
 • Otepää (229 km)
 • Tartu (241 km)
 • Narva (345 km)
 • Ervaringen

  Bezienswaardigheden

  Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Saaremaa

  Kaali kraters (Saaremaa)

  Kaali kraters
  Kaali kraters
  Kaart met locatie Kaali kraters

  De Kaali-kraters zijn ontstaan door een meteorietinslag, enkele eeuwen voor Christus. In de atmosfeer brokkelde de meteoriet af in negen grote stukken waarvan de grootste een doorsnee had van 110 meter. Bij inslag hadden de meteorieten een kracht vergelijkbaar met de atoombom van Hiroshima, en verwoestten al het leven in een straal van zes kilometer. Tegenwoordig staan de kraters bekend als de best bereikbare meteorietkraters in Europa.

  Kuresaare Episcopal (Saaremaa)

  Kuresaare Episcopal
  Kuresaare Episcopal
  Kaart met locatie Kuresaare Episcopal

  Kuresaare Episcopal Kasteel is een belangrijke bezienswaardigheid in de hoofdstad van het eiland. Dit middeleeuwse kasteel is het best bewaarde kasteel van de drie Baltische staten samen. Dit komt vermoedelijk omdat het kasteel de afgelopen paar eeuwen weinig strategische betekenis had. Het werd weinig gebruikt. Het kasteel is tot op heden nog niet heel uitgebreid gerestaureerd. Naast de indrukwekkende middeleeuwse architectuur is er binnenin een museum te vinden.

  Windmolens van Angla (Saaremaa)

  Windmolens van Angla
  Windmolens van Angla
  Kaart met locatie Windmolens van Angla

  Op de heuvel bij Angla zijn nog vier authentieke typisch Letse windmolens te vinden, uniek voor Saaremaa. Deze houten windmolens waren essentieel voor het boerenleven en bijzonder: ze konden immers met de richting van de wind meedraaien. Vroeger stonden er negen molens maar helaas zijn er nog maar vier over. Deze vier molens worden wel vergezelt door een iets grotere houten windmolen naar Nederlands ontwerp.

  Je kunt ook alle bezienswaardigheden van Estland bekijken.

  Vervoer

  Je kunt vanuit Nederland naar Estland rijden met de auto, maar deze route bevat wel een veerboot. Estland heeft 4 vliegvelden, Tallinn, Tartu, Kuressaare en Kärdla. De meest dichtstbijzijnde om naar het eiland te gaan is Kuressaare, deze ligt 37 kilometer van Saaremaa af. Met het naburige Muhu heeft Saaremaa een verbinding, waarmee het samen een provincie vormt. Met Hijumaa, ten noorden van Saaremaa is een bootverbinding. Ook rijden er verschillende bussen en treinen.

  Geschiedenis

  Veel kleine plaatsen op het eiland hebben oude kerken, die een verdedigingsfunctie hadden. De hoofdstad is rond een bisschopsburcht ontstaan. In het begin van het eerste millennium voor Christus was er een meteorietinslag, waardoor een kratermeer van 110 meter is ontstaan. Van 1205 tot 1277 werd het eiland veroverd door Duitse ridders.

  Offerteformulier

  Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

   Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
   9,6 in reviews
   Veel kennis en ervaring
   3.879 klanten gingen u voor

  Uw gegevens

  * = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

  Artikelen

  Vraag een gratis offerte aan voor een reis naar Saaremaa