Reizen in... EthiopiŽ

Reizen in... EthiopiŽ
Reizen in... EthiopiŽ

Ethiopië, het onvergetelijke land gelegen in het oosten van Afrika, is een van de veiligste landen van dit continent. Toch is het aan te raden een aantal voorzorgsmaatregelen in acht te nemen welke van toepassing zijn voor alle arme landen. Ook is het te adviseren de grensgebieden zoveel mogelijk te vermijden gezien de onrustige politieke conflicten die hier kunnen spelen. Neem voor recente ontwikkelingen contact op met het Ministerie van Buitenlandse Zaken en/of de Ethiopische ambassade. Criminaliteit in Ethiopië is geen zorgwekkend probleem, maar bereid je toch goed voor en neem voorzorgsmaatregelen om het risico tot het minimale te verkleinen. – Maak een kopie van je paspoort en andere belangrijke documenten, en bewaar deze in je bagage – Ga niet 's avonds alleen de straat op in de grotere steden, neem een taxi – Let in drukke gebieden op zakkenrollers zoals busstations, markten etc. – Draag geen sieraden en andere dure spullen – Draag geld onder je kleding, neem niet teveel mee

Heb je weinig kennis van EthiopiŽ? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Gezondheid

De medische voorzieningen van Ethiopië zijn in verhouding tot de Europese standaard erg laag. Ziekenhuizen en apotheken hebben vaak weinig apparatuur en medicijnen. Indien je medicijnen gebruikt, zorg dat je deze zelf voldoende meeneemt. Bereid je ook voor door middelen tegen de standaard reisziekten mee te nemen. Blijf bovendien zo gezond mogelijk met de volgende tips: – Drink geen water uit de kraan, overal in het land zijn flessen water te koop. Gebruik deze ook om je tanden mee te poetsen – Eet geen ijs – Eet geen ongeschild fruit en ongekookte groenten, tenzij het zeker is dat deze met gesteriliseerd water of water uit flessen schoongemaakt zijn – Wees voorzichtig met zuivelproducten, melk, vlees en schaal- en schelpdieren. Deze bovenstaande waren hebben een verhoogd risico. Voor meer informatie over voorzorgsmaatregelen, benodigde vaccinaties en anti malaria maatregelen, ga naar de huisarts of naar de GG&GD.

Belangrijke telefoonnummers

Politie: 91 Medische hulp: 92 Vraag gratis een offerte aan

Alleen op reis in Ethiopië

Ethiopië is een perfect land om zowel alleen, met vrienden of familie, een groep of onder begeleiding van een gids te ontdekken. Het is voor een solo reiziger echter aan te bevelen zich goed te laten informeren door de reisorganisatie, de reis volledig uit te stippelen, te plannen en goede voorbereidingen te treffen. Een aantal voorzorgsmaatregelen zijn bijvoorbeeld dat je altijd bij je accommodatie laat weten waar je naartoe gaat, met wie en hoe laat je verwacht terug te zijn. Ga 's avonds niet alleen over straat en vermijd afgelegen stadsdelen. De bevolking is uiterst vriendelijk en gastvrij, en Ethiopië is een schitterend land, met een geweldige natuur en cultuur, en is bovenal erg veilig. Een belangrijke kanttekening is dat er over het algemeen vanuit gegaan moet worden dat men in Ethiopië nauwelijks Engels spreekt. Ethiopië is desalniettemin in 2007 nog in de top 12 van toeristische bestemmingen benoemd door Frommer's Reisgids en is dan ook een bezoek meer dan waard!

Geef als eerste een cijfer voor dit artikel

0,0

Gerelateerde artikelen