Vrijwilligerswerk doen in EthiopiŽ

Vrijwilligerswerk doen in EthiopiŽ
Vrijwilligerswerk doen in EthiopiŽ

Ethiopië, gelegen in het oosten van Afrika, is een arm land. Volgens het 'ontwikkelingsprogramma van de Verenigde Naties' leeft op dit moment maar liefst 29% van de bevolking onder de armoedegrens. Er wonen 84 miljoen mensen wat inhoudt dat bijna 25 miljoen mensen onder de armoedegrens leven. Je kunt je voorstellen dat er in Ethiopië dus veel hulp nodig is. Iedereen kan zijn steentje bijdragen, bijvoorbeeld door vrijwilligerswerk te doen. Er worden verschillende projecten aangeboden, zo is er altijd wel iets te vinden wat bij je past.

Heb je weinig kennis van EthiopiŽ? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Vrijwilligerswerk in Ethiopië

In Ethiopië heb je de keuze uit veel verschillende vrijwilligersprojecten van atletiek trainingen geven tot meehelpen in een weeshuis. Je hoeft je echt niet af te vragen waar jouw hulp het hardste nodig is, want de lokale bevolking van Ethiopië is blij met alle hulp. Voorbeelden van projecten zijn;

Werken in een weeshuis of dag- en zorgcentra
Ga je aan de slag in een weeshuis, dag- of zorgcentra dan zal je dag voornamelijk bestaan uit het meehelpen met praktische taken als koken en les geven. Ook het aanleren van sociale vaardigheden bij de kinderen of volwassenen hoort bij de taken.

Werken als fysiotherapeut
De medische zorg in Ethiopië laat te wensen over en er is een groot tekort o.a. aan fysiotherapeuten. Iedereen die minimaal 3 jaar een studie als fysiotherapeut (of vergelijkbaar) heeft gevolgd mag aan de slag in Ethiopië. Je werkzaamheden zullen bestaan uit het verzorgen van patiënten en meehelpen met de dagelijkse werkzaamheden.

Werken in het onderwijs
Als je ervoor kiest om voor de klas te gaan staan, geef je meestal zo'n 5 uur per dag les. De rest van de tijd besteed je aan het voorbereiden van de lessen en het nakijken van werk. Je kunt ervoor kiezen om Engelse of Franse les te gaan geven op de scholen in Ethiopië.

Taalcursus Engels of Amharic

Je kunt ervoor kiezen om tijdens het verblijf in Ethiopië de Engelse taal (beter) te leren of je te verdiepen in Amharic (de lokale taal). Er zijn verschillende mogelijkheden. Je kunt bijvoorbeeld voor de start van het vrijwilligerswerk 2 of 4 weken een taalcursus volgen of tijdens het vrijwilligerswerk een aantal uren in de week les krijgen. Vraag gratis een offerte aan

Vrijwilliger worden

Vrijwilligerswerk kost veel geld en tijd, maar is wel erg dankbaar werk. Het is vooral belangrijk dat je enthousiast en gemotiveerd bent. Je kunt vrijwilligerswerk verrichten met of zonder ervaring, jouw hulp is altijd welkom. Om vrijwilliger te worden in Ethiopië moet je meestal minimaal 16 jaar zijn, voor sommige projecten is de leeftijdsgrens 18 jaar.

Bereid je goed voor

Je kunt via verschillende organisaties aan de slag als vrijwilliger in Ethiopië. Kijk van tevoren welke organisatie het beste bij jou past. Je kunt bij sommige organisaties open dagen bezoeken om te kijken of het klikt. Het is wel zo fijn als je ver van huis bent dat je goed opgevangen wordt en dat ze je goed helpen bij eventuele problemen. Vergeet ook niet een verzekering en eventueel visum te regelen en zoek op tijd uit welke inentingen je nodig hebt.

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

1 bezoeker beoordeelde dit artikel gemiddeld met een

10,0

Gerelateerde artikelen