Addis Abeba, hoofdstad van EthiopiŽ

Addis Abeba, hoofdstad van EthiopiŽ
Addis Abeba, hoofdstad van EthiopiŽ

De hoofdstad van Ethiopië is Addis Abeba, een stad met zo’n 3 miljoen inwoners en voor veel reizigers een fantastische ervaring. Je maakt hier kennis met de Ethiopisch cultuur en zijn geuren, kleuren, indrukken en geluiden.

Heb je weinig kennis van EthiopiŽ? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Geschiedenis en ligging

In 1886 is Addis Abeba opgericht door keizer Menelik II. Doordat de stad tussen de 2.200 en 3.000 meter ligt is het de derde hoogstgelegen hoofdstad van de wereld. Dit op La Paz in Bolivia en Quito in Ecuador na. Addis Abeba is een van de grootste steden in Afrika en heeft zo’n 3 miljoen inwoners. De stad ligt aan de voet van de Entoto berg, die 3.200 meter hoog is. Hierdoor krijgt de stad een schilderachtige aanblik. Doordat de stad steeds verder bergopwaarts loopt en er veel bomen gekapt worden, is het bos voor een groot deel helaas verdwenen.

Klimaat Addis Abeba

De stad heeft een uitstekend klimaat, eigenlijk het hele jaar door. Overdag ligt de temperatuur tussen de 16 en 23 graden. Doordat Addis Abeba zo hoog ligt en de zon er zo fel schijnt, kan er wel een groot temperatuurverschil ontstaan tussen de schaduw en de zon. Dit komt mede ook door de frisse wind die er waait. De avonden en nachten zijn ook wat frisser en in de regentijd kunnen er flinke buien vallen. De regentijd loopt van maart tot en met april en van juli tot en met augustus. Bij een bezoek aan de hoofdstad kan je hier het beste wel rekening mee houden. Vraag gratis een offerte aan

Het Addis Abeba van nu

Addis Abeba is een stad waar je echt kennis kunt maken met de Ethiopische cultuur. Het is een plaats waar je de volkeren van het land kunt ontmoeten. Naast dat de stad de hoofdstad is van Ethiopië, is het ook de hoofdstad van Afrika. Hier vergaderen de leden van de Afrikaanse Unie altijd. Het is daarnaast ook echt een ontmoetingsplaats voor traditionele en moderne mensen. Je ziet er traditioneel geklede vrouwen, mannen keurig in pak, herders met hun kudden, bedelaars maar ook jongeren in moderne jeans. Ook rijden er auto’s van het nieuwste model en tegelijkertijd ook weer oude en roestige Lada taxi’s. Moderne winkelcentra en armoedige krottenwijken, Addis Abeba is een stad vol tegenstellingen.

De mensen in de stad zijn erg vriendelijk, ook voel je je er veilig, is het er gezellig, heb je er genoeg uitgaansgelegenheden en zijn er talloze bezienswaardigheden. Restaurants, (koffie)bars en nachtclubs vind je er allemaal. Hier kan je genieten van traditionele gerechten maar ook echte Ethiopische dans en muziek. Dit maakt de stad erg aantrekkelijk. Tegelijkertijd is het ook duidelijk zichtbaar dat de stad vervuilt is en dat er armoede heerst. Overal zie je bedelaars, straatkinderen en krottenwijken.

Bezienswaardigheden

In de stad vind je veel kathedralen, monumenten en interessante musea. Het Nationale Museum is hier een voorbeeld van. Hier vind je een zeer uitgebreide collectie met historische voorwerpen, Ethiopische kunst en archeologische opgravingen. Ook het Etnografisch Museum heeft een prachtige tentoonstelling over kleding, cultuur, huizen en tradities van de Ethiopische volkeren. Ook is er een tentoonstelling met religieuze kunst, vanaf de middeleeuwen, en traditionele muziekinstrumenten. Als je het Ethiopië van vroeger wilt leren kennen, moet je zeker een bezoekje brengen aan een van deze twee musea. In de stad liggen ook verschillende kathedralen. De Kiddist Maryam (1911), de Kiddist Selassie en Kidane Mehret (1933) liggen allemaal op loopafstand van elkaar en hebben prachtige kunstschatten en muurschilderingen. Ook vind je hier de graven van verschillende keizers (Menelik II en Haile Selassie). Als laatste bieden de Entoto bergen een prachtig uitzicht over de stad. Hier boven vind je ook de Entoto Maryam kerk.

2 bezoekers beoordeelden dit artikel gemiddeld met een

5,5

Gerelateerde artikelen