Rondreizen in EthiopiŽ

Rondreizen in EthiopiŽ
Rondreizen in EthiopiŽ

Ethiopië is een fascinerend land, gelegen in het noordoosten van het continent Afrika. Het is een uniek land, wat niet te vergelijken is met een ander (Afrikaans) land. De prachtige ongerepte natuur en smeltkroes van culturen maken je reis door Ethiopië één om nooit te vergeten. Door verschillende reisorganisaties worden interessante reizen aangeboden waarbij je het land en zijn bevolking echt leert kennen.

Heb je weinig kennis van EthiopiŽ? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Veiligheid Ethiopië

Ondanks dat Ethiopië één van de veiligste landen van het Afrikaanse continent is, moet je enige voorzichtigheid in acht nemen. Loop niet rond met veel contact geld op zak en geef belangrijke papieren zo mogelijk in bewaring bij hotels, maar houdt er wel rekening mee dat niet ieder hotel een kluis heeft. Vooral in Addis Abeba kom je veel bedelaars tegen, verder in het land niet. Het is in Ethiopië absoluut mogelijk om ’s avonds veilig over straat te lopen. Ook kun je rustig een taxi nemen als je `s avonds uit wilt gaan.

Vaccinaties Ethiopië

Voor je afreist naar Ethiopië is het belangrijk om ruim van tevoren bij de GGD/Tropendokter langs te gaan en informatie in te winnen over de vaccinaties die je nodig hebt. Ziektes als tyfus, tubercolose, malaria en HIV/AIDS komen veel voor in Ethiopië. De apen en honden in de buitengebieden kunnen hondsdolheid hebben, aai ze dus niet. De medische voorzieningen staan op een vrij laag peil en de apotheken hebben meestal niet alle middelen in huis, neem dus voldoende medicijnen mee vanuit Nederland. Vraag gratis een offerte aan

Tanameer

Er zijn een aantal dingen die je zeker gezien moet hebben als je een rondreis maakt door Ethiopië. Een van deze dingen is het Tanameer, het meer waar de Nijl ontspringt. In het Tanameer liggen een aantal eilanden met lieflijke kloosters en kerken uit de 16e en 17e eeuw. De kunstschatten en kleurrijke muurschilderingen worden getoond door enthousiaste priesters. Op het meer zie je ook verschillende vissers varen met hun papyrus bootjes, deze bootjes zijn identiek aan die van Egypte.

Addis Abeba

De hoofdstad Addis Abeba is ook zeker een aanrader tijdens je reis door Ethiopië. De stad is pas iets meer dan 100 jaar oud en is de zetel van de Afrikaanse Unie. Het is een stad van tegenstellingen, je ziet er grazende geiten, drukke straatjes met verkopers, bedelaars, dure restaurants en priesters in hun religieuze gewaden. In de oude wijk Piazza zie je nog wat Italiaanse invloeden terug en kun je samen met de lokale bevolking genieten van een 'buna' (Ethiopische koffie) of 'spris' (een mix van papaja, mango en avocado).

Simiengebergte

In het prachtige vulkanische Simiengebergte leven dieren zoals de Simien-jakhals, de Gelada-baviaan en de Walia-steenbok. Maak een wandeling door het gebied en maak kennis met de indrukwekkende rotsformaties en ravijnen. Maar ook de unieke flora, met vele inheemse bloemen- en plantensoorten is geweldig om te zien. Naast de prachtige flora en fauna leeft het Amhara-volk in het Simiengebergte. Zij leven van de verbouw van gewassen en het houden van vee. Het Simien Mountains National Park ligt op een afstand van 850 km van Addis Abeba en staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

Reisorganisaties naar Ethiopië

De meeste reisorganisaties die reizen aanbieden naar Ethiopië, doen dat in de vorm van een georganiseerde rondreis. Zo zie je veel van het land en kom je op de meest bijzondere plekjes. Sawadee, Fox Vakanties, Baobab, Koning Aap en Shoestring hebben de mooiste plekken voor je uitgezocht en allen een interessante rondreis samengesteld. Lees eerst alle ervaringen van andere reizigers over deze reisorganisaties.

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Geef als eerste een cijfer voor dit artikel

Gerelateerde artikelen