Nationale parken in EthiopiŽ

Nationale parken in EthiopiŽ
Nationale parken in EthiopiŽ

In Ethiopië bevinden zich 9 nationale parken, waarvan Semien Mountains Nationaal Park het bekendste is. Semien Mountains Nationaal Park is een van de grootste bergketens van het continent Afrika. Helaas hebben de verschillende nationale parken veel te lijden gehad van de hongersnoden en de etnische oorlogen. Jagers, stropers, de hongerige bevolking en militairen houden zich vrijwel niet aan 'de wet van behoud van het wild' en hebben ervoor gezorgd dat de hoeveelheid wild behoorlijk is afgenomen. Veel dieren trekken naar het ten zuiden gelegen buurland Kenia. Sinds het wat rustiger geworden is in Ethiopië trekt de wildstand langzamerhand weer aan.

Heb je weinig kennis van EthiopiŽ? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Overzicht van alle nationale parken in Ethiopië

* Abijatta-Shalla Nationaal Park
* Awash Nationaal Park
* Bale Mountains Nationaal Park
* Gambela Nationaal Park
* Mago Nationaal Park
* Nechisar Nationaal Park
* Omo Nationaal Park
* Semien Mountains Nationaal Park
* Yangudi Rassa Nationaal Park

Awash Nationaal Park

Het Awash Nationaal Park ligt zo`n 225 km ten oosten van de hoofdstad Addis Abeba en is het oudste nationale park van het land. De naam van het park komt van de rivier Awash die langs de zuidgrens van het park stroomt. Het park wordt in tweeën gedeeld door een doorgaande weg en spoorlijn. De vulkaan Fantalle (2.007 m) is het symbool van het noordelijke gedeelte van het park terwijl het zuiden gekenmerkt wordt door de watervallen van de Awash. Het hele jaar door kun je diverse zoogdieren zien zoals wilde zwijnen, antilopen en gazellen. De waterbok is meer unieker om tegen te komen. De cheeta, tijgerkat en luipaard leven ook in het park maar laten zich bijna nooit zien. Voor vogelspotters is het een waar paradijs, er leven zo`n 350 soorten in Awash Nationaal Park. Vraag gratis een offerte aan

Mago Nationaal Park

In het zuiden van Ethiopië bevindt zich het Mago Nationaal Park. Het is een prachtig maar amper begaanbaar park waar de Mursi leven. De Mursi is de meest bijzondere etnische groep die in de Lower Omo Valley woont. Mannen, vrouwen én kinderen hebben hun hoofden kaalgeschoren en verder zijn ze volkomen onbehaard. Ze beschilderen zichzelf overal met rode en witte verf en de vrouwen dragen grote schotels van klei in hun oorlellen en onderlip. In het Mago Nationaal Park leeft ook nog behoorlijk wat wild zoals koedoe`s, zebra’s, antilopen en apen. Giant Lobelia, een van de inheemse planten, is ook te vinden op deze hoogvlakte.

Nechisar Nationaal Park

Het Nechisar Nationaal Park bestaat uit een soort landtong tussen de meren Chamo en Abaya. Het park ligt op zo`n 510 km ten zuiden van de hoofdstad Addis Abeba, vlakbij Arba Minch stad. Nechisar Nationaal Park is in 1974 opgericht ter bescherming van de Swayne’s hartebeest, een antilope soort. Naast deze antilope leven er ook cheeta`s, leeuwen, zebra's en gazellen in het park. Met een beetje geluk kun je ook nijlpaarden en/of krokodillen aantreffen bij de oevers van de meren. De naam van het park (Nechisar) betekent wit gras in het Amhaars. Wat verwijst naar het licht gekleurde steppengras op de laagvlakte.

Op bezoek in een van de parken

De meeste georganiseerde rondreizen maken een stop bij één of meerdere nationale parken. Tijdens de rondreis van Sawadee maak je bijvoorbeeld een prachtige wandeling in het Semien Mountains Nationaal Park langs diepe ravijnen en spectaculaire bergtoppen en met Baobab breng je ook een bezoek aan het Mago National Park.

2 bezoekers beoordeelden dit artikel gemiddeld met een

8,5

Gerelateerde artikelen