Reisadvies: is EthiopiŽ een veilig vakantieland?

Reisadvies EthiopiŽ
Reisadvies EthiopiŽ

Reizen in Ethiopië is veilig, mits je een aantal voorzorgsmaatregelen treft en bepaalde gebieden vermijdt. Het wordt reizigers aangeraden om waakzaamheid te betrachten bij alle reizen van en naar Ethiopië. Ook wordt er geadviseerd om grote bijeenkomsten te vermijden, geen gebruik te maken van het openbaar vervoer en alert te blijven voor de persoonlijke veiligheid. Vermijd daarnaast verdachte pakketjes of achtergelaten bagage.

Heb je weinig kennis van EthiopiŽ? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Huidig reisadvies

Voor een groot gedeelte van Ethiopië geldt een negatief reisadvies of een oranje reisadvies. Dit in verband met het coronavirus en diverse onveilige gebieden. 

Noodtoestand 8 oktober 2016
De noodtoestand is afgekondigd in Ethiopië op 8 oktober 2016. Het is daardoor o.a. verboden om gedrukte materialen met politieke inhoud te verspreiden via alle communicatiekanalen. Ook het bijwonen van bijeenkomsten of protesten is strafbaar. Bij checkpoints kunnen telefoons worden gecontroleerd, maak daarom geen foto's van demonstraties of overheidsgebouwen en zorg voor een visum en geldig identiteitsbewijs. Demonstraties kunnen voorkomen in de regio’s Oromiya en Amhara. Telefoon- en internetverbindingen zijn onbetrouwbaar. Ook de regio Gambella is onrustig.

Criminaliteit
Criminaliteit is geen groot en zorgwekkend probleem in Ethiopië. Het aantal zakkenrollers en gauwdieven neemt op drukke plekken als markten en handelscentra erg toe. Ook 's avonds is er meer criminaliteit dan overdag, en daarom zal je na 22.00 uur 's avonds nog maar weinig mensen op straat zien. Mocht je 's avonds nog weg willen, doe dit dan nooit alleen en verplaats je alleen met de auto. Geadviseerd wordt om na zonsondergang niet meer te reizen buiten de steden. De rijstijl van de vrachtwagenchauffeurs in dit land is niet best. Voertuigen rijden vaak zonder verlichting en er zijn veel onverlichte obstakels op en langs de weg te vinden. Soms komt ook zware criminaliteit voor in Ethiopië, zoals gewelddadige overvallen, ontvoeringen en moorden. Buitenlandse toeristen kunnen hiervan slachtoffer zijn. In de Danakil Depression zijn in het verleden meerdere (groepen) toeristen overvallen. Dat gebeurde onder andere bij het vulkaanmeer Erta Ale.

Onveilige gebieden

Er zijn in Ethiopië een aantal plekken waar je als toerist beter niet heen kunt gaan, dit zijn allemaal grensgebieden:
- Het gebied binnen 10 kilometer van de grens met Eritrea. Je kunt wel reizen naar de toeristenattracties zoals Debre Damo en Yeha, die liggen naast de hoofdweg van Axum naar Adigrat.
- Gebieden buiten de hoofdwegen/steden binnen 10 kilometer van de grens met zowel Sudan, Zuid-Sudan en Kenia.
- Somali regio (m.u.v. Siti Zone en Jijiga stad).
- Siti Zone: binnen 10 kilometer van de grens met Somalië.
- De Danakil Depression. Dit gebied ligt tussen de Dessie-Adigrat road en de Dessie-Mille-Djibouti road.
- De volgende districten in Gambella regio: Akobo, Wantawo, Jikawo, Lare en Jore.

Veiligheid Addis Abeba

Wees extra voorzichtig als je drukke plaatsen bezoekt, omdat er wel een verhoogd risico op terrorisme is. Denk hierbij aan hotels, restaurants, overheidsgebouwen, gebouwen van internationale instellingen en ambassades. Vermijd grote publieke evenementen. Reis niet met het openbaar vervoer. Wees op uw hoede voor verdachte achtergelaten bagage, pakketjes en andere objecten.

Houd ook hier rekening mee

Voor informatie over eventuele epidemieën, vaccinaties en ziekten in Ethiopië kun je het beste contact op nemen met de plaatselijke GGD of reiskliniek. Ook wordt geadviseerd het verblijf in Ethiopië door te geven aan de Nederlandse Ambassade in Addis Abeba. Mochten de omstandigheden er om vragen, dan hebben zij de gegevens altijd. Voor actuele adviezen check de website van Rijksoverheid.

Houd de site van Rijksoverheid in de gaten voor de laatste ontwikkelingen.

Wil je een indruk van dit mooie land? Bekijk dan het filmpje 

Onze reisexperts hebben veel kennis en ervaring. Ze weten waar ze moeten zijn voor scherpe prijzen en flexibele voorwaarden. Voor de maximale zekerheid zijn wij aangesloten bij de ANVR, SGR en Calamiteitenfonds. Onze klanten waarderen ons met een 9,6. Mogen wij u gratis helpen bij het samenstellen van uw vakantie?†

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Ontvang gratis een reischeque
 Flexibele voorwaarden
 ANVR,SGR, Calamiteitenfonds

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

5 bezoekers beoordeelden dit artikel gemiddeld met een

8,2

Gerelateerde artikelen