Poti

Clock Tower, Poti, GeorgiŽ
Clock Tower, Poti, GeorgiŽ

Poti is de grootste havenstad van het land,33travel/"> gelegen in Mingrelië, in het westen van Georgië. Er wonen ongeveer 53.000 mensen. Dichtbij Poti mondt de Rioni, een zeer belangrijke rivier in West-Georgië, uit in de Zwarte Zee.

Heb je weinig kennis van GeorgiŽ? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Landkaart Poti
Plaatsen in de buurt van Poti (GeorgiŽ) :
 • Batumi (55 km)
 • Kutaisi (87 km)
 • Tbilisi (262 km)
 • a:

  Ervaringen

  Bezienswaardigheden

  Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Poti

  Kathedraal Poti (Poti)

  Kathedraal Poti
  Kathedraal Poti
  Kaart met locatie Kathedraal Poti

  Poti is een havenstad in Georgië met een prachtige kathedraal. Deze werd in dezelfde stijl gebouwd als de Haghia Sophia, wat een eeuwenoude kathedraal in Istanbul is. De kathedraal is in 1907 gebouwd en is een Georgische Orthodoxe kerk. De toenmalige burgemeester van Poti leverde voor de bouw een grote bijdrage. De Neo-byzantijnse kathedraal is ontworpen door de architecten Zelenko en Marfeld. Op de kerk zijn drie iconostases (een muur met godsdienstige schilderijen en pictogrammen) te zien.

  Kolkheti National Park (Poti)

  Kolkheti National Park
  Kolkheti National Park
  Kaart met locatie Kolkheti National Park

  Het Kolkheti National Park is een nationaal park dat in de historische regio Colchis ligt. Het ligt zo'n 10 minuten rijden van Poti. Het park werd geopend in 1998 en heeft een oppervlakte van 28.940 hectare. Het voormalige Kolkhete State Nature reserve uit 1947 was slechts 500 hectare groot en maakt nu onderdeel uit van het nieuwe park. Het park ligt vlak aan de kust en tussen de mondingen van de Tikori en de Supsa rivier. De moerassen en waterrijke bossen van het park bevatten een aantal bedreigde diersoorten, zoals reeën, wilde zwijnen, otters en beverratten.

  Poti Kathedraal (Poti)

  Poti Kathedraal
  Poti Kathedraal
  Kaart met locatie Poti Kathedraal

  De Poti Kathedraal is een Georgisch-Orthodoxe kerk in het centrum van Poti. De kathedraal is een imitatie van de Hagia Sofia in Istanbul (Constantinopel). Het werd gebouwd in 1906, met grote inbreng van de burgemeester van Poti: Niko Nikoladze. De capaciteit van de kerk is 20.000 mensen, de ornamenten en de decoraties die te zien zijn in de kerk zijn afkomstig uit middeleeuwse, christelijke kathedralen in de Trabzon bergen.

  Je kunt ook alle bezienswaardigheden van GeorgiŽ bekijken.

  Vervoer

  Vanaf Poti vaart er een lijndienst naar Odessa (Oekraïne) en Varna (Bulgarije). Het dichtstbijzijnde vliegveld ligt in Poti zelf. Het is mogelijk om in het land zelf met de trein te reizen, dit gaat echter wel behoorlijk langzaam. De bus wordt het meest gebruikt in Georgië, daarnaast kan je ook goed met de taxi reizen. Zelf een auto huren is ook mogelijk, neem er dan wel een met vierwielaandrijving.

  Geschiedenis

  Het begin van Poti gaat eeuwen terug in de tijd. Het werd gesticht in de 6e eeuw voor Christus en werd toen Phasis genoemd door een Griekse kolonie. In 1578 werd Poti veroverd door het Ottomaanse Rijk. Na vele mislukte pogingen om Poti terug te krijgen, lukt dit uiteindelijk in 1809, maar zijn ze gedwongen weer terug te keren naar de Ottomanen in 1812. In de volgende oorlog tussen de Russen en de Turken verslaat Rusland Turkije en vangt het Poti in 1828. De stad werd ondergeschikt aan de Governorate van Koetais. In 1858 kreeg de stad de naam 'havenstad'. Poti groeide hart tijdens het burgemeesterschap van Niko Nikoladze tussen 1894 en 1912. Hij werd dan ook beschouwd als de grondlegger van het moderne Poti. Op 14 maart 1921 werd Poti bezet door de binnenvallende Rode Legers van de Sovjet-Rusland. Tijdens het Sovjet-tijdperk behield Poti haar belangrijke functie als zeehaven.

  Offerteformulier

  Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

   Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
   9,6 in reviews
   Veel kennis en ervaring
   3.879 klanten gingen u voor

  Uw gegevens

  * = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

  Artikelen

  Vraag een gratis offerte aan voor een reis naar Poti