Bolgatanga

Bolgatanga is de grootste stad in het noorden van Ghana en heeft ca. 70.000 inwoners. Het is de hoofdstad van de Ghanese Upper East Region. Vroeger werd deze stad ook wel de Steen-stad genoemd. Bolgatanga heeft een grote markt die nog steeds de grootste en meest gevarieerde is in de regio. Handelaren willen hier graag hun spullen verkopen. Ze zijn er soms wel dagen voor onderweg. Bolgatanga is qua inwoners nog steeds aan het groeien. Het heeft een groot oppervlakte, en de huizen liggen veelal verspreid. Er is bijna geen flat te bekennen. Er komen ook steeds meer internetcafés, restaurants en westerse ondernemingen in de stad.

Heb je weinig kennis van Ghana? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Landkaart Bolgatanga
Plaatsen in de buurt van Bolgatanga (Ghana) :
 • Accra (586 km)
 • Elmina (637 km)
 • Ervaringen

  op 11 januari 2015 plaats: Bolgatanga, reisperiode: december 2014

  Op aanraden van 'Ervaar Ghana' ben ik naar het noorden van Ghana afgereisd en via Tamale tot Bolga gekomen. In het noorden zie je veel minder westerse invloeden dan aan de kust. Vanuit de grotere plaatsen liggen gastvrije dorpjes waar je zelfs heel goed (langere tijd) kunt wonen als een Ghanees op de savanne. Aanrader!

  • Algemeen 8
  • Cultuur 10
  • Restaurants 7
  • Bezienswaardigheden 8
  • Inwoners 10
  • Ligging 8

  Bezienswaardigheden

  Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Bolgatanga

  Markt Bolgatanga (Bolgatanga)

  Markt Bolgatanga
  Markt Bolgatanga
  Kaart met locatie Markt Bolgatanga

  De levendige markten van Bolgatanga zijn al eeuwen een geliefde plek om handel te drijven. Om de drie dagen bevindt zich hier in de stad een grote markt. Sommige handelaren zijn dagen onderweg om hier hun waren te verkopen, zoals sieraden, handwerk en eten, maar ook schapen zijn hier te koop. De markt van Bolgatanga is de grootste en meest gevarieerde markt van de omgeving.

  Tongo Hills (Bolgatanga)

  De Tongo Hills zijn gelegen is het kleine dorpje Tengzug, op 20 minuten rijden van Bolgatanga. De Tongo Hills bestaan uit grote brokken steen. Het is een raadsel waar deze enorme stenen vandaan komen. Het gebied van de Tongo Hills is slechts 20 km², maar het is een prachtig gebied met een religieuze betekenis. Het gebied van Tengzug is het heilig centrum van de Talensis mensen, een etnische groep in Noord-Ghana.

  Je kunt ook alle bezienswaardigheden van Ghana bekijken.

  Vervoer

  Bolgatanga is bereikbaar vanuit het zuiden door in Tamale een tro-tro (een gammel busje) te nemen dat je in twee tot vier uur naar Bolgatanga brengt. Wie vanuit Bolgatanga een lange reis wil maken naar een andere provincie, zal bijna altijd via Tamale moeten reizen. Een taxi is tegenover een tro-tro erg duur. Het gebeurt regelmatig dat taxichauffeurs je proberen op te lichten door meer geld te vragen dan dat je eigenlijk moet betalen voor deze rit. De bus is een van de snelste vervoersmiddelen in Ghana. Het heeft nationale en internationale diensten, waardoor je vrijwel overal kunt komen met de bus.

  Geschiedenis

  De stad is vroeger ontstaan als marktplaats. Deze lag aan de zuidkant van de Transsahara-handelsroute. Hier werd veel aan handel gedaan. De stad is nu half Islamitisch en half Christelijk. Door deze 2 geloofsuitingen staat er een kathedraal in de stad, maar ook diverse moskeeën.

  Vakantieverhalen / reisverslagen

  Offerteformulier

  Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

   Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
   9,6 in reviews
   Veel kennis en ervaring
   3.879 klanten gingen u voor

  Uw gegevens

  * = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

  Artikelen

  Vraag een gratis offerte aan voor een reis naar Bolgatanga