Duiken in Guadeloupe

De onderwaterwereld van Guadeloupe
De onderwaterwereld van Guadeloupe

Guadeloupe is een Frans eiland in de Cariben en een van de populairste duikbestemmingen ter wereld. Ben je op zoek naar een mooie plaats om te duiken? Dan is Guadeloupe iets voor jou. Guadeloupe is voor Nederlanders nog redelijk onbekend als duikbestemming, maar je vindt er een prachtige onderwaterwereld met veel verschillende koraalsoorten en een grote verscheidenheid aan waterplanten. Verder zijn er zo'n 2.000 verschillende soorten vis en kun je er zeeschildpadden vinden. Ook zijn er een aantal wrakken die je als duiker kunt verkennen.

Heb je weinig kennis van Guadeloupe? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Niet alleen voor ervaren duikers

De zee rondom Guadeloupe is relatief kalm, wat het perfect maakt om te duiken. Als je nog geen ervaring hebt als duiker zijn er genoeg cursussen waar je aan deel kunt nemen. Bijna elk hotel biedt wel een duikcursus aan, waarbij je langzaamaan de onderwaterwereld steeds meer gaat verkennen. Je begint vaak in het zwembad, maar uiteindelijk beleef je ook je eerste duikavontuur in de zee! Guadeloupe is dus niet alleen voor ervaren duikers een topbestemming. Natuurlijk kun je ook, als je geen zin hebt om een cursus te volgen, gaan snorkelen. Er zijn ook veel prachtige plekken geschikt voor snorkelaars!

Gids huren

Als je niet goed weet waar je precies heen wilt, is het ook mogelijk om met een groep mee te gaan of om privé een gids in te huren. Een obstakel hierbij is wel dat veel inwoners van Guadeloupe alleen maar Frans spreken. Het is vaak slim om bij je hotel na te vragen welke organisatoren van duiktochten Engels spreken. Zo kun je ervoor zorgen dat je niet in de problemen komt. Je kunt bij je gids aangeven wat je graag zou willen zien, zodat zij de beste bestemming voor je kunnen kiezen.

zeeschildpad
zeeschildpad
Vraag gratis een offerte aan

Duikgebieden

Er zijn verschillende duikgebieden die je volgens insiders moet hebben gezien. Zo is er Pigeon Island. Dit is een populair duikgebied maar ondanks dat is het onderwaterleven nog steeds in zeer goede conditie. Dit komt doordat het gebied deels binnen La Réserve Cousteau ligt. Dit is een nationaal park waarin het onderwaterleven beschermd wordt door de overheid. Verder liggen er rondom Pigeon Island nog 2 wrakken.

Een van de beste duikgebieden rondom Guadeloupe is Sec Pâté. Dit gebied staat in de top 100 van de meest mooie duikplekken ter wereld. Sec Pâté is een onderwaterberg waarvan de bodem 300 meter diep ligt en de top op 15 meter diep. Echter, om hier te duiken moet je wel de nodige ervaring hebben vanwege gevaarlijke stromingen. Verder is er ook nog de Grand Cul de Sac Marin. Hier heeft zich een rif ontwikkeld van 29 kilometer lang! Dit rif is een paradijs voor vele verschillende vis- en koraalsoorten. Het gebied is sinds 1990 beschermd. In dit duikgebied vind je ook nog 2 mangrovebossen en verschillende soorten zeegrassen.

In totaal zijn er meer dan 20 verschillende plekken waar je kunt duiken binnen en rondom Guadeloupe. De gemiddelde watertemperatuur is 26 graden Celsius, dus aan een kort wetsuit heb je genoeg! Het zicht ligt tussen de 16 en 20 meter. Er zijn ook verscheidene grotten aanwezig waar je in kunt duiken. Al met al kun je in Guadeloupe dus terecht voor het perfecte duikavontuur.Sinds de komst van het de hitserie "Death in Paradise"op tv is Guadeloupe ongekend populair ! Je leest er alles over in ons artikel met de beroemde filmlocaties van Guadeloupe en het fictieve eiland St. Marie. 

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

2 bezoekers beoordeelden dit artikel gemiddeld met een

9,0

Gerelateerde artikelen