De eilanden van Guadeloupe

Saint-Anne, Grande-Terre
Saint-Anne, Grande-Terre

Guadeloupe is een Frans overzees departement wat in de Caribische Zee ligt. Omdat Guadelope bij Frankrijk hoort, is de officiële taal Frans en is de munteenheid de euro. Met Guadeloupe wordt meestal het hoofdeiland bedoeld wat eigenlijk weer uit 2 eilanden bestaat, gescheiden door een hele smalle zeelijn. Deze eilanden zijn Basse-Terre en Grande-Terre. Daarnaast heeft Guadeloupe nog een aantal eilanden, die soms ook weer uit losse eilanden bestaan. De eilandengroep van Guadeloupe behoort tot de Kleine Antillen. De eilanden hebben veel soorten bomen en planten en er zijn ook een aantal soorten dieren te vinden zoals vogels, slangen, leguanen en wasberen. De bevolking is grotendeels een mix van Afrikaans en Indiaans. Andere groepen in de bevolking zijn Libanezen, Indiërs en Chinezen. 86% van de bevolking is rooms-katholiek en 5% is protestant. Het overige percentage heeft een ander geloof zoals hindoeïsme of een Afrikaanse natuurgodsdienst. Reisgraag.nl heeft de eilanden van Guadeloupe op een rijtje gezet en neemt ze met je door.

Heb je weinig kennis van Guadeloupe? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Basse-Terre

Met een oppervlakte van ongeveer 848 km² is Basse-Terre het grootste eiland van Guadeloupe. Er wonen ongeveer 170.000 mensen en de hoofdstad van Guadeloupe ligt op dit eiland. De hoofdstad heeft de naam Basse-Terre, net als het eiland zelf, en is de grootste stad op het eiland. Op Basse-Terre staat een 1.467 meter hoge vulkaan genaamd 'La Grande Soufrière' en is de grootste vulkaan van het eiland. Deze vulkaan is actief. Op Basse-Terre is van alles te doen. Zo kun je mee met een tour langs koffie-en bananenplantages en ga je naar de vulkaan. Ook kun je een oud fort bezoeken genaamd 'Fort Louis Delgres', wat vroeger de stad bewaakte. En als je een dagje van het weer wilt genieten, kun je terecht op de stranden van het eiland.

Grande-Terre

Grande-Terre is, met een oppervlakte van ongeveer 583 km², het op een na grootste eiland van Guadeloupe. Dit eiland ligt bijna tegen Basse-Terre aan. Het enige wat de 2 eilanden scheidt is de erg smalle zeelijn waardoor de 2 eilanden apart genomen zijn. De hoofdstad van het eiland is Pointe-à-Pitre. De zee van dit eiland bevat veel kleurrijk koraal. Op dit eiland zijn de meeste, toeristische resorts te vinden. Er zijn ook een aantal musea te vinden op Grande-Terre met allerlei interessante verhalen en voorwerpen uit het verleden. Vraag gratis een offerte aan

Marie-Galante

Marie-Galante is na Basse-Terre en Grande-Terre het grootste eiland van Guadeloupe en heeft een oppervlakte van ongeveer 158 km² . De hoofdstad van het eiland is Grand-Bourg. Het eiland is opgedeeld in 3 gemeenten genaamd Grand-Bourg, Capesterre-de-Marie-Galante en Saint-Louis. Marie-Galante wordt ook wel 'La Grande Galette' genoemd, wat 'The Big Cookie' betekend. Die naam komt door de ronde vorm van het eiland. Ook is Marie-Galante vrij plat waardoor het eiland net een groot koekje is.

La Désirade

Het eiland La Désirade ligt ten oosten van de eilanden Basse-Terre en Grande-Terre en heeft een oppervlakte van ongeveer 22 km². Bij dit eiland hoort ook Îles de la Petite Terre. Dit zijn 2 kleine eilanden die onbewoond zijn.

Îles des Saintes

Îles des Saintes ligt ongeveer 15 kilometer ten zuidwesten van het eiland Basse-Terre. Dit eiland bestaat weer uit een aantal kleine eilanden. Hiervan zijn er maar 2 bewoond. Dit zijn Terre-de-Haut en Terre-de-Bas. De eilanden hebben totaal een oppervlakte van ongeveer 13 km².

Door het vele water om de eilanden heen, is er van alles te doen in de zee. Je kunt de koralen bekijken door te duiken of je kunt surfen op de golven.

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

5 bezoekers beoordeelden dit artikel gemiddeld met een

6,8

Gerelateerde artikelen