Top 5 excursies Guadeloupe

Klif 'Poort van de hel'
Klif 'Poort van de hel'

Guadeloupe is een ontzettend gevarieerde archipel in het Caribische gebied. Er is daarom ook veel te zien en te doen op Guadeloupe. Je kunt de natuur induiken voor het bijzondere onderwaterleven, indrukwekkende landschappen en de bloemenpracht, met de vulkaan La Souffriere als letterlijk en figuurlijk hoogtepunt. De aanwezigheid van de suikerplantages heeft daarnaast grote invloed gehad op de geschiedenis en gastronomie van Guadeloupe. Met deze handige top 5 excursies op Guadeloupe weet jij hoe je het beste alle kanten van Guadeloupe kunt leren kennen.

Heb je weinig kennis van Guadeloupe? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

1. Duiken in het Cousteau Reservaat

Het Cousteau Reservaat is een van de beste duikplekken van het land. Een bekende onderzoeker van het onderwaterleven was Jacques Cousteau en naar hem is het reservaat vernoemd. Er is in dit gebied namelijk een grote diversiteit te vinden aan onderwaterleven en koralen. Er leven vele soorten felgekleurde vissen en soms kom je er schildpadden tegen. Je kunt zelf een kijkje nemen in de onderwaterwereld tijdens het snorkelen of duiken in het Cousteau Reservaat. Onder begeleiding maak je bijvoorbeeld een flippertocht van 3,5 uur. De prijzen zijn afhankelijk van het aantal deelnemers en de duur van de tocht en verschillen daarom van €20,- tot €100,-. Mocht je niet zo houden van zwemmen, snorkelen of duiken dan kun je ook kiezen voor een tochtje met een glasbodemboot. Door de bodem van de boot kun je toch veel van het onderwaterleven zien zonder dat je zelf het water in hoeft. 

Duiker op Guadeloupe
Duiker op Guadeloupe

2. Murat en Maison du Café plantage

Het overgrote deel van de bevolking van Guadeloupe is van Afrikaans-Indiaanse etniciteit. Dit komt doordat de slavernij een belangrijk deel van de geschiedenis van het land uitmaakte. De Fransen waren actief in de slavernij in het Caribische gebied. Op de eilanden van Guadeloupe zijn er een aantal grote suikerrietplantages, koffieplantages en cacao- en vanilleplantages, waar met name Afrikanen en Indianen aan het werk gezet werden. Op enkele van de plantages kun je een rondleiding krijgen. Tijdens de rondleidingen wordt verteld over de geschiedenis en over de productie. Plantages die je op deze manier kunt bezoeken zijn de koffieplantage Maison du Café en de Murat suikerplantage.

Suikerplantage op Guadeloupe
Suikerplantage op Guadeloupe
Vraag gratis een offerte aan

3. Rumfabriek bezoeken

Rum wordt van suikerriet gemaakt en toevallig hadden ze daar best veel van op Guadeloupe. Het is dan ook niet zo gek dat de bewoners inmiddels steengoed zijn geworden in het brouwen van de sterke drank. Verschillende rum distilleerderijen zijn al in de prijzen gevallen en de bewoners van Guadeloupe zijn het er roerend over eens dat hun rum de allerbeste is. Aan een aantal distilleerderijen kun je een bezoekje brengen om meer te leren over het distilleerproces of om de rum te proeven. Rum distilleerderijen die je kunt bezoeken als toerist zijn onder andere de Bologne, Damoiseau, Bellevue, Bielle, Montebello. 

Rum van Guadeloupe
Rum van Guadeloupe

4.  Wandelen en klimmen in Parc National de la Guadeloupe 

Het Parc National de la Guadeloupe heet eigenlijk Grand Cul-de Sac Marin Nature Reserve en ligt op het westelijke deel van het hoofdeiland van Guadeloupe. Door het Nationaal Park de Guadeloupe loopt de Route de la Traversée. Als je deze route volgt kom je alle pracht die het Nationaal Park te bieden heeft onderweg tegen. Je begint met een tocht door tropische bossen. Hier kom je langs meerdere watervallen en kun je wasberen, mangoesten, vleermuizen en de agoeti's spotten. Ook vogelaars kunnen hier hun hart ophalen, want er is een grote diversiteit te vinden in het Parc National de la Guadeloupe. Bovendien groeien er meer dan 270 soorten bloemen in het natuurreservaat. 

Waterval in tropisch bos, Guadeloupe
Waterval in tropisch bos, Guadeloupe


Wat verder op de route bereik je de vulkaan La Souffriere. De vulkaan is het hoogste punt van Guadeloupe en vanaf de top heb je een ongelooflijk mooi uitzicht over de omgeving. Een tocht naar de krater van de vulkaan duurt ongeveer 2 uur en er zijn meerdere routes mogelijk. Eenmaal boven word je wel beloond door het uitzicht én het ontdekken van het kratermeer. De tochten naar de krater zijn in verband met de veiligheid alleen mogelijk tussen 7 uur 's ochtends en 5 uur 's middags. In totaal duurt de tocht ongeveer 5 uur.
krater La Soufriere vulkaan
krater La Soufriere vulkaan

5. Pointe-à-Pitre

Pointe-à-Pitre is een stadje dat op de grens tussen de twee delen van het hoofdeiland van Guadeloupe ligt. Hoewel het niet de grootste plaats van Guadeloupe is komen hier veel mensen bij elkaar. Overdag kun je er veel winkeltjes of een markt bezoeken om souvenirs en lokale producten te scoren. 's Avonds wordt het zeer sfeervol op straat wanneer men bij elkaar komt op het centrale plein ‘Place de la Victoire’. Ook aan historie komt Point-à-Pitre niks tekort. De meeste huizen zijn gebouwd in de Franse koloniale sfeer en op het Gourbeyre plein vindt je een basiliek en een paleis in de Franse art deco-stijl. En wil je nog wat meer leren over de slavernij en geschiedenis van Guadeloupe? Dan mag je een bezoek aan het Musee Victor Schoelcher niet overslaan. 

Point-à-Pitre
Point-à-Pitre


Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

3 bezoekers beoordeelden dit artikel gemiddeld met een

9,7

Gerelateerde artikelen