De mooiste plekken van Guadeloupe

Uitzicht op de baai in Terre-de-Haute
Uitzicht op de baai in Terre-de-Haute

Guadeloupe is een archipel in de Caribische Zee (Noord-Amerika) en vormt een overzees departement van Frankrijk. Guadeloupe maakt daarnaast deel uit van de Kleine Antillen. Guadeloupe heeft alle ingrediënten van een tropische bestemming. De eilanden hebben stuk voor stuk mooie witte zandstranden, helderblauw zeewater, een kleurrijke natuur en een rijke cultuur. Helaas kun je niet altijd alles zien tijdens je vakantie en daarom hebben wij de mooiste plekken van Guadeloupe op een rij gezet.

Heb je weinig kennis van Guadeloupe? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Parc National de la Guadeloupe

Op Basse-Terre is een nationaal park. Het park is in 1989 opgericht om de bijzondere flora en fauna van het eiland te kunnen beschermen. Het park is ongeveer 173 km2 groot. Het hoogtepunt van het park is de La Soufrière. Ook zijn er een aantal spectaculaire watervallen en genoeg wandelpaden die je hier langs brengen. De dieren die je er tegen kunt komen, zijn de Guadeloupe wasbeer, vleermuizen, de bedreigde agoeti, kolibries, pelikanen, schildpadden, krabben, wandelende takken en herculeskevers.

Carbet Falls

In het nationale park van Guadeloupe vind je een van de meeste toeristische trekpleisters van het land: de Carbet Falls. Jaarlijks komen hier ongeveer 40.000 toeristen naartoe. Carbet Falls bestaat uit 3 watervallen waarvan de hoogste 125 meter hoog is. Je wordt via een lang en steil pad geleid om bij de waterval te komen, wat niet erg handig is voor minder valide mensen. Daarom wordt de tweede waterval meer bezocht, deze is 110 meter hoog en de pas ernaartoe is verhard. De derde waterval is 20 meter hoog.

Waterval in Parc national de la Guadeloupe
Waterval in Parc national de la Guadeloupe
Vraag gratis een offerte aan

Pointe-à-Pitre

Hoewel het op papier niet de hoofdstad van Guadeloupe is, is Point-a-Pitre wel de grootste stad van het land. Je kunt er ontzettend goed winkelen en de mensen zijn er erg vriendelijk. 's Avonds ontmoet iedereen elkaar rondom het 'Place de la Victoire'. Aan de Place Gourbeyre staat de fraaie Basiliek La Cathedrale Saint-Pierre et Saint-Paul met daar tegenover het Palais de Justice in art deco stijl. Verder vind je er een paar musea zoals het Musee Saint-John Perse wat gewijd is aan de dichter Alexis Leger en het Musee Victor Schoelcher die in opstand kwam tegen de slavernij.

Marie-Galante

Marie-Galante is een eiland dat bekend staat om haar vele molens. De molens werden voor het eerst ontdekt in 1780 maar helaas zijn er hierna behoorlijk wat verloren gegaan. Je vindt er de Moulin de Bézard, wat een van de bekendste is die nog is overgebleven. De geschiedenis leeft voort op het eiland, zo worden er nog steeds ossen gebruikt om wagens te trekken. Ook de overblijfselen van de slavernij zijn er nog te vinden. Op de Murat Suikerplantage werkten in de slaventijd een paar honderd slaven.

Moulin de Bézard
Moulin de Bézard

Jacques Cousteau’s Underwater Reserve

Jacques Cousteau’s Underwater Reserve is een beschermd gebied voor de kust van Bas-Terre. Het is een van 's werelds beste duikplekken. Je kunt er ook voor kiezen om per glasbodemboot een tochtje te maken. Het gebied is genoemd naar een zeeonderzoeker die veel voor de huidige onderwaterkennis heeft betekend. Het is zelfs mogelijk om in het gebied nachtelijke duiken te maken.

Duiken in Guadeloupe
Duiken in Guadeloupe

Terre-de-Bas

Terre-de-Bas is veel minder bezocht dan haar buureiland maar juist daarom zo mooi. Het is een steil, bergachtig eiland waar het veel stiller en groter is dan Terre-de-Haut. Het eiland bestaat uit 2 districten: Petite Anse en Grande Anse. Terre-de-Bas staat bekend om zijn kunstbewerking, wandelpaden en de unieke Salako, wat een vissershoed is.

La Grande Soufrière

De Soufrière is de hoogste bergtop en tevens actieve vulkaan in de Kleine Antillen. De vulkaan behoort tot het nationale park van Guadeloupe. Het is aan te raden genoeg water, voedsel en goede schoenen mee te nemen wanneer je de berg op wil. Een tocht naar de top duurt ongeveer 2 uur. Het kost even tijd maar eenmaal boven heb je een panoramisch uitzicht over het eiland.

 krater La Soufriere vulkaan
krater La Soufriere vulkaan

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

2 bezoekers beoordeelden dit artikel gemiddeld met een

7,5

Gerelateerde artikelen