Beste reistijd Guadeloupe: beste vliegtijd en beste maand

Telefooncel op het strand
Telefooncel op het strand

Guadeloupe is net een paradijs. Je vindt er prachtige, verlaten zandstranden, Franse en Caribische sferen, bananenplantages, suikerrietvelden en de tropische jungle. Er zijn genoeg dingen te doen en te zien en het is de perfecte bestemming voor mensen die van rust, ruimte en zon houden. Het is wel handig om te weten wanneer je het beste Guadeloupe kunt bezoeken. Dat hebben wij uitgezocht.

Heb je weinig kennis van Guadeloupe? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Vliegtijd

De vlucht vanuit Amsterdam naar Pointe-à-Pitre duurt ongeveer 13 uur. Je maakt dan ook altijd nog een tussenlanding, waar is afhankelijk van de maatschappij. Vanaf Eindhoven vertrekken er geen vliegtuigen naar Guadeloupe. Van Rotterdam wel maar dan doe je er wel behoorlijk wat langer over. De afstand die je aflegt is bijna 6.000 kilometer en je reist met de tijd mee. Dat wil zeggen dat je de klok 5 uur vooruit moet zetten.

Zonsondergang
Zonsondergang

Klimaat

Guadeloupe heeft aantal bewoonde en onbewoonde eilanden waar voornamelijk een moessonklimaat heerst. Per jaar schijnt de zon zo'n 3.000 uur en valt er tussen de 1.400 en 1.700 millimeter neerslag. Het hele jaar door is de temperatuur er tropisch en neigt dan ook dagelijks naar de 30 graden. Op het eiland Basse-Terre ligt de actieve vulkaan La Soufrière, deze is medebepalend voor het klimaat van het grootste eiland van Guadeloupe. Hoe hoger je komt, hoe kouder het wordt. Ook zorgt de vulkaan er voor dat er aan de ene kant meer neerslag valt per jaar dan aan de andere kant. Vraag gratis een offerte aan

UV-straling

In Guadeloupe is de kracht van de zon veel groter dan in Nederland. Veel mensen vergeten dit. Bijna het hele jaar is de UV-straling bijna op zijn maximum: 10. Langdurige blootstelling aan deze hoge waardes geven een verhoogd risico op huidkanker. Het is daarom aan te raden om jezelf goed in te smeren en beschermende kleding te dragen wanneer je naar Guadeloupe gaat. Ook op bewolkte dagen heb je kans om flink te verbranden.

Krater La Soufriere vulkaan
Krater La Soufriere vulkaan

Beste maand

Guadeloupe is een redelijk nat land vergeleken met de andere eilanden in de Cariben. De eerste maanden van het jaar zijn het droogst, namelijk januari, februari en maart. Vanaf april neemt de kans op neerslag weer toe en dit houdt zeker tot november aan. In deze maanden kan het goed zijn dat het meer dan 200 millimeter per maand regent. Vanaf juli neemt ook de kans op orkanen toe. Guadeloupe krijgt soms flink te maken met tropische stormen. April tot en met december zijn daarom ook niet de beste maanden om naar Guadeloupe af te reizen. De beste maand om naar Guadeloupe te gaan is februari, omdat je in deze maand de minste neerslag kan verwachten.

Baai van Terre Haute
Baai van Terre Haute


Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

7 bezoekers beoordeelden dit artikel gemiddeld met een

7,9

Gerelateerde artikelen