Rondreizen Guadeloupe

Rondreizen op Guadeloupe
Rondreizen op Guadeloupe

Guadeloupe is een land in Midden-Amerika en hoort bij Frankrijk. Het is een overzees departement van het Europese land en behoort daarom ook tot de Europese Unie. Er wonen ongeveer 400.000 mensen in het land waarvan de voertaal Frans is. Guadeloupe bestaat uit verscheidene eilanden, waaronder Grand-Terre, Basse-Terre, Îles des Saintes, Marie-Galante en La Désirade. Wil je het land bezoeken, dan is het inwisselen van geld niet nodig, er wordt namelijk betaald met de euro. Guadeloupe is een aanrader voor toeristen die van ruimte, rust en zon houden. Het biedt een uiteenlopend landschap met een prachtige natuur, mooie zandstranden, bananenplantages en ga zo maar door. Kortom, er zijn genoeg redenen om het land te bezoeken. In dit artikel lees je waar je aan moet denken als je een rondreis door Guadeloupe gaat maken en welke dingen je zeker niet mag missen.

Heb je weinig kennis van Guadeloupe? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Praktische informatie

Is een visum vereist? Welke inentingen zijn er nodig? Hoe kun je je het beste verplaatsen in het land? Wat voor klimaat komt in Guadeloupe voor en hoe is de bevolking? De antwoorden op deze praktische vragen komen van pas tijdens je reis door Guadeloupe.

Visum & inentingen
Omdat Guadeloupe een overzees departement van Frankrijk is, behoort het tot de Europese Unie. In dit tropische land gelden dus ook dezelfde regels qua reizen. Dit betekent dat je voor een bezoek aan Guadeloupe geen visum nodig hebt, alleen een geldig paspoort of identiteitsbewijs.

Ben je in de zeven dagen voor een bezoek aan Guadeloupe in een land geweest waar gele koorts voorkomt? Dan is een inenting voor deze ziekte verplicht, wil je het land binnenkomen. Andere inentingen die aangeraden worden, zijn een inenting tegen DTP en een inenting tegen hepatitis A. Ook dengue (knokkelkoorts) komt in het land voor, waardoor het verstandig is om je te beschermen tegen muggensteken.

Vervoer
De wegen in Guadeloupe zijn goed onderhouden, hierdoor is het gemakkelijk om je met de auto te verplaatsen. Autoverhuurbedrijven kun je vinden bij het internationale vliegveld in Pointe-à-Pitre. De kleinere wegen zijn minder goed onderhouden en hier is het raadzaam om goed op te letten op gaten in de weg. Er rijden ook bussen in het land rond, maar deze hebben vaak geen vast schema. Taxi's zijn alleen aan te raden voor kortere afstanden, omdat reizen hiermee nogal prijzig is.

Klimaat
Het klimaat dat in Guadeloupe voorkomt, is een tropisch klimaat. Dit gaat gepaard met een droog en een nat seizoen. In de maanden april tot november valt veel regen en ligt de gemiddelde temperatuur rond de 30ºC. In november tot april is het droog en is het gemiddeld 25ºC. Tropische stormen en orkanen komen het meeste voor in augustus en september en de beste reistijd voor Guadeloupe is van januari tot en met april.

Bevolking
De bevolking van Guadeloupe is er trots op dat ze zoveel verschillen van de bevolking in Frankrijk. Het leven in het land is veel trager dan in het Europese land. De openingstijden van winkels kunnen per dag verschillen, bussen rijden niet op tijd en wachtrijen duren erg lang. Het is aan te raden om je aan te passen aan deze manier van leven, want klagen hierover zien de inwoners als een belediging.

Wat je niet mag missen

Tijdens je rondreis door Guadeloupe zijn er enkele dingen die je zeker niet mag missen. Een ervan is het Schoelcher Museum in Pointe-à-Pitre. Victor Schoelcher was een man die er alles aan deed om de slavernij in Guadeloupe te beëindigen, vandaar dat er een museum aan hem gewijd is. Je vindt er allerlei dingen die ooit aan hem toebehoorden en er worden regelmatig tijdelijke tentoonstellingen gegeven.

Een mooi nationaal park vind je op het eiland Basse-Terre, het National Park of Guadeloupe. Je vindt er mooie tropische regenwouden en het is de perfecte manier om de natuur te bekijken. Er leven veel verschillende vogelsoorten, waaronder de tiran, de fregatvogel, de pelikaan en de kolibrie. Zoogdieren die je er tegen kunt komen, zijn de agoeti, de wasbeer, verschillende soorten vleermuizen en de mangoest.


Een andere, leuke manier om de natuur te bekijken, is door een tocht naar de Carbet Falls te maken. Deze watervallen liggen in de regio Capesterre-Belle-Eau. Met een auto rijd je eerst naar de wandelpaden, waar je een prachtig uitzicht hebt over het regenwoud en de bananenplantages. De watervallen zijn zelf ook erg mooi om te bekijken.

Guadeloupe bestaat uit verschillende eilandjes waardoor het geheel wordt omgeven door water. Er is dus ook veel waterleven te vinden wat je kunt ontdekken door te duiken of te snorkelen. Tevens worden er tripjes met een boot met glazen bodem georganiseerd. Je kunt prachtige koraalriffen en mooie tropische vissen zien.

  Vraag gratis een offerte aan

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

3 bezoekers beoordeelden dit artikel gemiddeld met een

8,7

Gerelateerde artikelen