Strandvakantie Guadeloupe

Anse la Perle strand op Guadeloupe
Anse la Perle strand op Guadeloupe

Guadeloupe is de ideale bestemming voor een strandvakantie. De tropische sfeer, de eeuwige zonneschijn, de stranden, de turquoise zee, palmbomen en luxe hotels zorgen ervoor dat je een droomvakantie zal hebben op dit prachtige eiland.

Heb je weinig kennis van Guadeloupe? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Het eiland

Guadeloupe is een onderdeel van Frans-West-Indië en bestaat uit twee delen. De twee delen hebben de vorm van een vlinder, die weer worden verbonden door middel van een smal kanaal. Grande-Terre ligt aan de linker ‘vleugel’ en Basse-Terre ligt aan de rechter ‘vleugel’. Guadeloupe is eigenlijk een eiland dat alles heeft; regenwouden, zandstranden, watervallen, een heerlijk klimaat en gezellige dorpjes. Zo lijkt het eiland soms iets weg te hebben van Frankrijk. Voornamelijk de bouwstijl van de boerderijen lijken zo uit Frankrijk te komen. De kleurrijke mix van Afrikaanse en Franse invloeden zorgen ervoor dat Guadeloupe een bijzonder populair eiland is voor het houden van een strandvakantie.

De stranden

Guadeloupe is een droomeiland: verlaten en witte zandstranden, omgeven door palmbomen en achter het strand de tropische jungle. Ook mag het prachtige helderblauwe water natuurlijk niet vergeten worden. Zo ligt de watertemperatuur het hele jaar door tussen de 25 en 28 graden Celsius. De stranden op het eiland zijn echt uitstekend. Naast dat er veel drukbezochte stranden zijn zoals Grand Anse, zijn er ook veel plekken te vinden waar nooit iemand komt. Zo is er voor iedereen wel een mooi of rustig strand te vinden. Bij St-François en Gosier zijn bijvoorbeeld prachtige stranden te vinden waar je goed kunt zonnen en zwemmen. Het gebied rondom Anse Kahouanne is weer perfect voor duikers en snorkelaars, omdat er prachtige koraalriffen liggen. Vraag gratis een offerte aan

Eilandjes van de archipel

Het is ook mogelijk om een kijkje te nemen op de omliggende eilandjes van de archipel. Zo is Terre-de-Haut een onderdeel van Iles des Saintes. Deze eilanden zijn maar weinig veranderd de afgelopen eeuwen en daardoor nog zeer ongerept. Ook de stranden bij Marie-Galante in het zuidoosten zijn spectaculair. Een dagtrip naar La Desirade in het noordoosten is ook aan te raden, vanwege het nog ongerepte landschap en de mooie stranden.

Grand Anse

Een van de beste stranden van het eiland zijn te vinden bij Grand Anse. Dit strand in Deshaies is het mooiste en grootste strand van Basse-Terre. Het anderhalve kilometer lange strand wordt omgeven door kokospalmen en parasols. Naast zonnen en luieren kan je er ook mooi snorkelen en andere watersporten beoefenen.

Duiken en snorkelen

Voor het beoefenen van watersporten als snorkelen en duiken moet je op Basse-Terre zijn. Hier zijn volop duikscholen en faciliteiten te vinden. De kwaliteit van het water is perfect en het onderwaterleven is zeer divers. Naast prachtige waterplanten, koraal en vele soorten vis is het ook mogelijk om te zwemmen met een schildpad of een haai te zien.

Klimaat

Voor een strandvakantie heb je natuurlijk wel mooi en warm weer nodig. Op Guadeloupe zit je dan zeker goed met het tropische klimaat. Van november tot april is het droge seizoen aan de gang, met gemiddeld een temperatuur van 25 graden Celsius. Van april tot november ligt de temperatuur wat hoger en kan het warmer dan 30 graden Celsius worden. In deze periode kan er af en toe ook een tropische bui vallen. Ook ben je op het eiland verzekerd van genoeg zon.Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Geef als eerste een cijfer voor dit artikel

Gerelateerde artikelen