Klimaat Guadeloupe

Club Med op Guadeloupe
Club Med op Guadeloupe

Guadeloupe ligt in de Caribische Zee en hoort bij Frankrijk.33travel/"> Hoewel de meeste mensen met Guadeloupe het hoofdeiland bedoelen bestaat de archipel uit zeven eilanden. Door het hoofdeiland loopt een zeestraat die het eiland eigenlijk opdeelt in twee delen: Basse-Terre en Grande-Terre. Het laagste punt van de archipel ligt op het zeeniveau en het hoogste punt 1.467 meter hoog. De ligging en het landschap hebben beiden invloed op het klimaat en de weersomstandigheden. Wat het resultaat is lees je hier! 

Heb je weinig kennis van Guadeloupe? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Klimaat
Guadeloupe kent een tropisch moessonklimaat. Kenmerkend hiervoor zijn de constante hoge temperaturen en moesson regenbuien die het hele jaar door kunnen vallen. Toch is met name het tweede gedeelte van het jaar de tijd waarin de meeste neerslag valt. Het klimaat van Guadeloupe zorgt ervoor dat het een goede winterzonbestemming is voor degenen die in de winter lekker bruin willen worden. Je treft het beste weer in de hoofdstad Basse-Terre, doordat deze beschut wordt door de vulkaan op het hoofdeiland. Aan de westelijke kant van Guadeloupe valt daarom minder neerslag. 
krater La Soufriere vulkaan
krater La Soufriere vulkaan

Temperaturen

De temperaturen in Guadeloupe blijven het gehele jaar door redelijk gelijk. Van juni tot en met september ligt de gemiddelde temperatuur rond de 31℃. Gedurende de rest van het jaar daalt de gemiddelde temperatuur naar 28℃. Ook tussen dag en nacht zijn de verschillen minimaal. 's Nachts daalt het slechts 4℃. De gemiddelde zeewatertemperatuur is 27.5°C, wat de ideale omstandigheden biedt voor veel onderwaterleven. Tijdens een duiktocht in het aangename water zul je naast mooie koralen ook vele felgekleurde vissoorten, schildpadden en soms zelfs haaien kunnen spotten. 

Duiken bij Guadeloupe
Duiken bij Guadeloupe
Vraag gratis een offerte aan

Seizoenen

Guadeloupe kent niet echt seizoenen, hoewel het weer wel enigszins kan verschillen tussen delen van het jaar. Van december tot en met maart is de kans op neerslag minimaal en dalen de temperaturen naar een aangename 28℃. Dit maakt Guadeloupe ideaal voor vakantiegangers die in de Nederlandse wintermaanden toch willen genieten van de zon. Van april tot en met juli zijn de temperaturen het hoogste en stijgt de kans op neerslag al wat. Tussen juli en november stijgt de kans op neerslag aanzienlijk en kun je te maken krijgen met zware tropische depressies.


Orkanen

Juli tot en met november zijn de natste maanden. In deze tijd van het jaar kan Guadeloupe ook getroffen worden door tropische stormen en zelfs orkanen. Het orkanenseizoen in het Caribische gebied begint in juli en vanaf dat moment is er altijd een kans op een orkaan, hoewel er ook jaren zijn waarin er niet één bij Guadeloupe komt. Als je in deze maanden op vakantie gaat naar Guadeloupe is het verstandig om de weersomstandigheden goed in de gaten te houden. 

Strand van Saint-Anne
Strand van Saint-Anne


7 bezoekers beoordeelden dit artikel gemiddeld met een

8,7

Gerelateerde artikelen