Guadeloupe en het fictieve eiland St.Marie

Guadeloupe
Guadeloupe

Heb jij de hitserie Death in Paradise op televisie gezien? Deze komische politieserie speelt zich af op het fictieve St. Marie, een eiland wat voor de kust van Guadeloupe ligt. De populaire serie van de BBC gaat over een Britse detective die keer op keer moorden oplost in een prachtige tropische omgeving. Wij merken dat de interesse voor een vakantie naar dit eiland daardoor flink is gestegen en willen je graag helpen bij het regelen van een droomvakantie.

Nu is het zo dat wij veel aanvragen krijgen voor een combinatiereis naar Guadeloupe en het fictieve St. Marie. En helaas moeten we je voor St. Marie echt teleurstellen, dit eiland bestaat niet. Het is een verzonnen eiland wat net voor de kust van Guadeloupe zou liggen, maar in werkelijkheid worden bijna alles scenes opgenomen op Guadeloupe zelf. In dit artikel laten we alle plekjes van Death in Paradise zien en nemen je mee over deze prachtige bestemming.

De twee delen van Guadeloupe: Grande-Terre en Basse-Terre

Guadeloupe bestaat eigenlijk uit twee delen: Grande-Terre en Basse-Terre en beide delen verschillen nogal van natuur. Je komt per vliegtuig aan bij Point a Pitre wat ligt op Grande-Terre. Hier zijn wat meer stranden, plaatsjes en grotere hotels en resorts te vinden. Deze kant is aanzienlijk droger en heeft daardoor de meeste stranden.

Basse-Terre, het groene gedeelte van Guadeloupe
Basse-Terre, het groene gedeelte van Guadeloupe

Basse-Terre is totaal anders en is heel erg groen met een regenwoud begroeiing en een binnenland met heuvels en jungleachtige gebieden. Hier zijn vooral kleinschalige vrijstaande huisjes of bungalowtjes te vinden met hier en daar een kleinschalig hotel. Aan deze kant van Guadeloupe liggen de mooiste natuurparken, wandelpaden en intieme baaitjes. Op dit deel zijn de opnames gemaakt voor de hitserie Death in Paradise.

Omliggende eilandjes Les Saintes 

Rondom Guadeloupe liggen een paar paradijselijke eilandjes die te samen Les Saintes genoemd worden. Ze bestaan uit 9 eilandjes en liggen op ongeveer 15 kilometer ten zuiden van Basse-Terre op Guadeloupe. Deze kleine eilandjes kun je bezoeken want er gaat iedere dag een ferry naar toe. Van de eilanden van Les Saintes zijn er 2 bewoond: Terre-de-Haut en Terre-de-Bas en die kun je dan ook vrij eenvoudig bezoeken. Als je overvaart naar Terre Bas is er een shuttleservice van de haven naar het plaatsje Petit Anses, ofwel je kiest er voor om te voet van de haven van Grande Baie te wandelen, hier gaat aan het eind van de dag een shuttle terug naar de ferry.

de baai van Terre-des-Hauts, van de eilandjes Les Saintes
de baai van Terre-des-Hauts, van de eilandjes Les Saintes


Als je het eilandje Terre-de-Haut bezoekt per ferry is het leuk om een scooter te huren waarmee je in 1 dag het eiland rond kunt rijden met highlights Sugar loaf en het Napeleon fort. 
Ook is er nog het eiland Marie-Galante met een aantal prachtige witte zandstranden waar vandaan je uitzicht hebt op de overige eilanden van Guadeloupe en buureiland Dominica en tot slot is er nog La Désirade, 8 kilometer ten oosten gelegen van Grande Terre. De eilandjes zijn allemaal paradijselijk mooi en heel dunbevolkt. Het zijn bounty eilandjes met unieke snorkel- en duikmogelijkheden. 
Vraag gratis een offerte aan

Bekende filmlocaties uit Death in Paradise op het eiland Guadeloupe

De meeste locaties uit de serie liggen in het noordwesten, in de omgeving van natuurpark Basse Terre. Ga je ter plekke op zoek naar de filmlocaties is het goed om er rekening mee te houden dat de opnames maar in een heel klein deel van het eiland worden opgenomen en dat ze geregeld hetzelfde strand in beeld brengen wat dan zogenaamd een andere plek zou zijn. 

Het politiebureau in de serie

Deshaies is een kleine havenplaats in een groene omgeving met een strandje en enkele huizen en een pier in zee. In de serie wordt Deshaies getoond als 'Honore', de hoofdstad van het fictieve St. Marie maar het is dus in werkelijkheid Deshaies op Guadeloupe met het karakteristieke politiebureau en de cellen naast het lokale kerkje. Deshaies is een klein dorpje met als centrale punt het kerkje met rode dak omgeven door jungle achtige omgeving. Hier verblijft de crew en de acteurs ongeveer 6 maanden per jaar om de serie op te nemen. De pier van Deshaies zie je vaak terug als in de serie mensen aankomen of vertrekken van het eiland in de serie als er weer een moord is opgelost. Het politiebureau in de serie ligt direct naast het kerkje. Het grappige is dat ze de kamer van de pastoor gebruiken als politiebureau in de serie. 

De kerk van Deshaies
De kerk van Deshaies

Catherine's bar

In de serie zie je bijna elke aflevering Catherine’s bar voorbij komen waar ze een drankje nemen na een lange dag speuren. Dit is in werkelijkheid Le Madras restaurant in Deshaies. In de vroege afleveringen was het een andere bar maar tegenwoordig is Le Madras de filmlocatie. 

De beach-hut

Op korte afstand van Deshaies, iets naar het Noorden, ligt het prachtige strand van Anse La Perle. Hier liggen in het echt een aantal beachbars op een rijtje maar in de serie ziet het er uit alsof het een verlaten strand is met alleen maar de beachhut. Het is alsnog echt een paradijselijke plek. Belangrijk om te weten: Wanneer er niet gefilmd wordt, breken ze de beachhut tijdelijk af om te voorkomen dat deze wegspoelt of wegwaait in de winterstormen dus wees niet verbaasd als je helemaal geen vergelijkbare beachhut aantreft als je op zoek gaat. Het strand van Anse La Perle wordt vaker gebruikt in afleveringen waarvan het lijkt alsof ze elders zijn opgenomen maar in werkelijkheid tonen ze vaker hetzelfde strand. 

Anse la Perle strand
Anse la Perle strand

De botanische tuinen 

Op ongeveer 2 km van Deshaies liggen de botanische tuinen met flamingo’s, papegaaien en de mooiste tropische planten en vegetatie. In de tuin ligt een prive-villa waar veel gefilmd is en die is een klein stukje te zien als je de botanische tuinen bezoekt maar echt dichtbij kan je niet komen. De botanische tuinen waren zelf ook geregeld decor van de opnames. 

Prachtige natuur van Guadeloupe
Prachtige natuur van Guadeloupe

De Zoo

In de serie komt zo nu en dan de “Saint Marie Zoo” voorbij, maar omdat het eiland Saint Marie verzonnen is voor de serie, moet je hiervoor in werkelijkheid ook op Guadeloupe zijn. In de serie zag je hoe de eigenaar hier om zijn leven kwam. In werkelijkheid is het dus Zoo de Guadeloupe au parc des Mamelles. Dit bijzondere park heeft schitterende wandelpaden aangelegd met houten vlonders en boomtoppenpaden waarbij je hoog boven de grond door een jungle-achtige omgeving wandelt. Je ziet er talloze reptielen en er komen 85 verschillende diersoorten voor. Je maakt hier een zogenaamde “canopy-walk” van touwbruggen en vlonders met een uniek uitzicht op de boomtoppen.

Langley Fort hotel

Tijdens de opnames van de serie verblijft de crew meestal in het Langley Fort Royal hotel. Dit vrij grote hotel is geregeld te zien geweest in de serie. Het hotel is niet echt een bezienswaardigheid en is een groot wit betonnen hotelblok maar als je het leuk vind om te zien kun je een drankje bestellen op het terras van dit hotel. 

Tendacayou Ecolodge

Ook is er geregeld gefilmd in de accommodatie Tendacayou Ecolodge, die gelegen is aan de Noordzijde van Basse-Terre.

Een tour langs de locaties

Wil je weten waar er allemaal gefilmd wordt? En heb je geen auto tot je beschikking? Dan kun je een tour doen over het eiland langs de filmlocaties van de serie. Je gaat o.a. naar Catherine’s bar bij Anse La Perle Beach waar gefilmd werd bij de beachhut die inmiddels weggespoeld is, de botanische tuinen van Deshaies, de dierentuin met de prachtige treetop-touwbrug en natuurlijk het prachtige Langley Fort Hotel. Hier verblijft de cast van de serie meestal tijdens de opnamen. Dit hotel ligt aan het strand van Anse la Raie. De tour is alleen ter plaatse te boeken. Wil jij deze prachtige natuur en de locaties uit Death in Paradise zelf ontdekken? Vul dan het offerteformulier in voor de mogelijkheden op dit moment.

Watervallen op Basse Terre
Watervallen op Basse Terre

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

9 bezoekers beoordeelden dit artikel gemiddeld met een

9,0

Gerelateerde artikelen