Reisadvies: Is Guadeloupe een veilig vakantieland?

Reisadvies Guadeloupe
Reisadvies Guadeloupe

Ben jij een vakantie aan het plannen naar Guadeloupe? Dan is het goed om je vooraf te verdiepen in het reisadvies voor Guadeloupe. Zijn er zaken waar je als toerist rekening mee moet houden? Is Guadeloupe veilig of zijn er veiligheidsrisico's die afwijken van wat wij gewend zijn? Wij geven het antwoord op deze vragen.

In de Caribische Zee ligt de kleine eilandengroep Guadeloupe. Het land is prachtig om te bezoeken, maar is Guadeloupe ook een veilig vakantieland? Het is voorafgaan aan je vakantie belangrijk om te weten wat het reisadvies voor Guadeloupe is. Het reisadvies voor Guadeloupe is positief, toch moet er rekening gehouden worden met een aantal zaken. 

Heb je weinig kennis van Guadeloupe? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Huidig reisadvies Guadeloupe

Het reisadvies voor Guadeloupe is geel, wat wil zeggen dat het is toegestaan om te reizen naar deze bestemming en dit over het algemeen op een veilige manier kan. Houd er wel rekening mee dat de veiligheidssituatie anders is dan bij ons in Nederland. Het is daarom verstandig goed voorbereid op vakantie te gaan. Er gelden op het moment inreisbeperkingen voor reizigers vanuit Nederland. Reizigers van 12 jaar en ouder dienen een coronabewijs te laten zien om het land binnen te mogen. Het coronabewijs mag bestaan uit een geldig vaccinatiebewijs, herstelbewijs of negatief testbewijs. Het vaccinatiebewijs moet aantonen dat jij volledig gevaccineerd bent. Voor reizigers tussen de 12 en 18 jaar betekent dit twee vaccinaties en voor reizigers van 18 jaar en ouder geldt dat zij binnen 9 maanden na de laatste vaccinatie de boosterprik hebben gehad. Het herstelbewijs is ten minste 11 dagen oud en maximaal 6 maanden oud. Het negatieve testbewijs mag bestaat uit een PCR-test van maximaal 72 uur oud of een antigeentest van maximaal 48 uur oud. Je kan niet met je CoronaCheck-app naar Guadeloupe reizen. Neem je coronabewijs uitgeprint mee.
Reisadvies Guadeloupe

Onveilige gebieden op Guadeloupe

Er zijn geen gebieden die als onveilig worden gemarkeerd.  Vraag gratis een offerte aan

Veiligheid op Guadeloupe

Er is weinig criminaliteit op Guadeloupe. Toch wordt het toeristen aangeraden extra oplettend te zijn. Er is een risico op roofovervallen. Probeer zo min mogelijk na zonsondergang op afgelegen plekken te komen, bijvoorbeeld op de stranden of in smalle straatjes. Het risico op een roofoverval is dan groter. De hoofdstad van Guadeloupe is redelijk veilig om te bezoeken. Houd zoals in elke grote stad rekening met zakkenrollers.

Momenteel is de situatie op Guadeloupe gespannen door een toename van demonstraties waarbij er kans is op geweldsincidenten en plunderingen. Er wordt daarom aangeraden plekken te vermijden waar grote groepen mensen samen zijn en alert te zijn op onvoorspelbare demonstraties.

Anse de la Perle, een van de mooiste stranden op Guadeloupe
Anse de la Perle, een van de mooiste stranden op Guadeloupe

Houd hier ook rekening mee:

  • Voor Guadeloupe dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort. Er geldt geen visumplicht voor reizigers uit de Europese Unie.
  • Guadeloupe ligt in een gebied waar aardbevingen kunnen voorkomen.
  • Van juni tot en met november kan je op Guadeloupe te maken krijgen met een tropische storm, die zelfs kunnen uitmonden in orkanen. 
  • Op heel Guadeloupe kunnen demonstraties voorkomen. Vermijd deze demonstraties en wees alert.
  • Drugs is op Guadeloupe verboden, zowel het bezitten als het gebruiken. Hier staan zware straffen op. 
  • De Aedes-muggen verspreiden het Zikavirus naar verschillende gebieden in Latijns- en Midden Amerika. Door het Zikavirus krijgen mensen Zikakoorts. Vooral tijdens de zwangerschap kan het virus schadelijk zijn voor het ongeboren kind. Wanneer je zwanger bent of zwanger wilt worden en je wilt toch naar Guadeloupe reizen, overleg dit dan eerst met een arts. 

Link

Voor het actuele reisadvies voor Guadeloupe kan je terecht op de website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken.

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

3 bezoekers beoordeelden dit artikel gemiddeld met een

8,0

Gerelateerde artikelen