Reisadvies: Is Guadeloupe een veilig vakantieland?

Laatste update:

Reisadvies Guadeloupe
Reisadvies Guadeloupe

In de Caribische Zee ligt de kleine eilandengroep Guadeloupe. Het land is prachtig om te bezoeken, maar toch moet er rekening gehouden worden met een aantal zaken. Wil jij alles weten over het Zikavirus op het eiland en waar je extra oplettend voor moet zijn? Lees hieronder het reisadvies van Guadeloupe. 

Heb je weinig kennis van Guadeloupe? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Huidig reisadvies

Er geldt op het moment een geel reisadvies voor Guadeloupe, wat wil zeggen dat het toegestaan is om te reizen naar deze bestemming. Houd er wel rekening mee dat de veiligheidssituatie anders is dan bij ons in Nederland. Het is daarom verstandig je goed voor te bereiden, er gelden op het moment wel inreisbeperkingen voor reizigers vanuit Nederland. 

Je kunt niet met je CoronaCheck-app naar Guadeloupe reizen. Je zult je vaccinatie-, test-, of herstelbewijs uitgeprint mee moeten nemen. 

Op de website van de Franse ambassade in Nederland kun je het actuele nieuws met betrekking tot de inreisbeperkingen vinden.

Voor de terugreis (alleen als je met het vliegtuig of de boot reist) naar Nederland dien je een ingevulde gezondheidsverklaring te kunnen laten zien. Reizigers die volledig gevaccineerd zijn of die een herstelbewijs hebben worden geadviseerd om een zelftest te doen bij thuiskomst. Ben je niet gevaccineerd dan is het advies je te laten testen bij de GGD op de 2e en de 5e dag na aankomst.

Op het eiland heb je kans dat je te maken krijgt met kleine criminaliteit. Ook al is de kans niet heel groot dat je hiermee te maken krijgt, toch wordt het toeristen aangeraden om extra oplettend te zijn. Vooral op afgelegen en donkere plekken heb je een grotere kans op een roofoverval of bedreiging. Wees daarom altijd waakzaam en probeer je rijkdom niet te laten zien. Draag bijvoorbeeld geen juwelen of een zichtbare grote camera en neem niet veel contant geld mee. Het wordt aangeraden om waardevolle spullen in een kluis in je hotel te leggen.

Onveilige gebieden

Probeer zo min mogelijk na zonsondergang op afgelegen plekken te komen, bijvoorbeeld op de stranden of in smalle straatjes. Het risico op een roofoverval is dan groter.

Veiligheid Basse-Terre

De hoofdstad van Guadeloupe is redelijk veilig om te bezoeken. Houd zoals in elke grote stad rekening met zakkenrollers. 

Houd hier ook rekening mee

Demonstraties
In het centrum kunnen er demonstraties ontstaan die leiden tot geweld. Vermijd deze demonstraties en volg het lokale nieuws of vraag informatie bij je hotel.

Medische informatie
Een ziekte die voorkomt in Guadeloupe is knokkelkoorts. Dit wordt overgebracht door muggen en het wordt aangeraden om je te beschermen tegen deze muggensteken. Dit kan door kleding met lange broekspijpen en mouwen te dragen en door een middel te gebruiken dat insecten weert, zoals een middel met DEET.

Zikavirus
De Aedes-muggen verspreiden het Zikavirus naar verschillende gebieden in Latijns- en Midden Amerika. Door het Zikavirus krijgen mensen Zikakoorts. Vooral tijdens de zwangerschap kan het virus schadelijk zijn voor het ongeboren kind. Wanneer je zwanger bent of zwanger wilt worden en je wilt toch naar Guadeloupe reizen, overleg dit dan eerst met een arts. 


Kijk op de website van Rijksoverheid voor het actuele reisadvies.

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

3 bezoekers beoordeelden dit artikel gemiddeld met een

8,0

Gerelateerde artikelen