Reisadvies: Is Guadeloupe een veilig vakantieland?

Reisadvies Guadeloupe
Reisadvies Guadeloupe

In de Caribische Zee ligt de kleine eilandengroep Guadeloupe. Het land is prachtig om te bezoeken, maar toch moet er rekening gehouden worden met een aantal zaken. Wil jij alles weten over het Zikavirus op het eiland en waar je extra oplettend voor moet zijn? Lees hieronder het reisadvies van Guadeloupe. 

Heb je weinig kennis van Guadeloupe? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Huidig reisadvies

Er geldt op het moment een oranje reisadvies voor Guadeloupe, wat wil zeggen dat alleen noodzakelijke reizen worden aangeraden in verband met het coronavirus. Indien je terugkeert in Nederland vanuit Guadeloupe, dan dien je 14 dagen in thuisquarantaine te gaan.

Op het eiland heb je kans dat je te maken krijgt met kleine criminaliteit. Ook al is de kans niet heel groot dat je hiermee te maken krijgt, toch wordt het toeristen aangeraden om extra oplettend te zijn. Vooral op afgelegen en donkere plekken heb je een grotere kans op een roofoverval of bedreiging. Wees daarom altijd waakzaam en probeer je rijkdom niet te laten zien. Draag bijvoorbeeld geen juwelen of een zichtbare grote camera en neem niet veel contant geld mee. Het wordt aangeraden om waardevolle spullen in een kluis in je hotel te leggen. 

Rijksoverheid - reisadvies Guadeloupe

Onveilige gebieden

Probeer zo min mogelijk na zonsondergang op afgelegen plekken te komen, bijvoorbeeld op de stranden of in smalle straatjes. Het risico op een roofoverval is dan groter.

Veiligheid Basse-Terre

De hoofdstad van Guadeloupe is redelijk veilig om te bezoeken. Houd zoals in elke grote stad rekening met zakkenrollers. 

Houd hier ook rekening mee

Demonstraties
In het centrum kunnen er demonstraties ontstaan die leiden tot geweld. Vermijd deze demonstraties en volg het lokale nieuws of vraag informatie bij je hotel.

Medische informatie
Een ziekte die voorkomt in Guadeloupe is knokkelkoorts. Dit wordt overgebracht door muggen en het wordt aangeraden om je te beschermen tegen deze muggensteken. Dit kan door kleding met lange broekspijpen en mouwen te dragen en door een middel te gebruiken dat insecten weert, zoals een middel met DEET.

Zikavirus
De Aedes-muggen verspreiden het Zikavirus naar verschillende gebieden in Latijns- en Midden Amerika. Door het Zikavirus krijgen mensen Zikakoorts. Vooral tijdens de zwangerschap kan het virus schadelijk zijn voor het ongeboren kind. Wanneer je zwanger bent of zwanger wilt worden en je wilt toch naar Guadeloupe reizen, overleg dit dan eerst met een arts. 


Kijk op de website van Rijksoverheid voor het actuele reisadvies.
Alvast een indruk van deze prachtige bestemming? Kijk dan dit filmpje!

Onze reisexperts hebben veel kennis en ervaring. Ze weten waar ze moeten zijn voor scherpe prijzen en flexibele voorwaarden. Voor de maximale zekerheid zijn wij aangesloten bij de ANVR, SGR en Calamiteitenfonds. Onze klanten waarderen ons met een 9,6. Mogen wij u gratis helpen bij het samenstellen van uw vakantie?†

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Ontvang gratis een reischeque
 Flexibele voorwaarden
 ANVR,SGR, Calamiteitenfonds

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

3 bezoekers beoordeelden dit artikel gemiddeld met een

8,0

Gerelateerde artikelen