Guatemala-stad

Guatemala-stad ligt in het zuiden van Guatemala. Guatemala-stad is de hoofdstad en tevens grootste stad van Guatemala. Het is zelfs de grootste stad van Centraal-Amerika. Guatemala-stad is gelegen in een vallei, waardoor luchtvervuiling vaak in de stad blijft hangen. De stad is ingedeeld in 19 zones welke vaak een schaakbordpatroon hebben. Zona 1 is het historische centrum met de kathedraal, het Palacio Nacional en diverse andere bezienswaardigheden. In Zona 10 bevinden zich de meeste ambassades, dure winkels en bedrijven. De stad heeft een buitengewoon slechte reputatie op het gebied van veiligheid. In bepaalde zones vinden regelmatig moorden plaats die vaak te maken hebben met de bendes (maras). Zakkenrollers komen veel voor, ook in het openbaar vervoer van de stad.

Heb je weinig kennis van Guatemala? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Landkaart Guatemala-stad
Plaatsen in de buurt van Guatemala-stad (Guatemala) :
 • Antigua (23 km)
 • Panajachel (69 km)
 • Chichicastenango (73 km)
 • Quetzaltenango (110 km)
 • Flores (139 km)
 • Tikal (305 km)
 • Ervaringen

  Bezienswaardigheden

  Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Guatemala-stad

  Museum Miraflores (Guatemala-stad)

  Het Museum Miraflores is een archeologisch museum in Guatemala Stad. Het museum heeft verschillende opgravingen uit de oude Maya stad Kaminaljuyu tentoongesteld. In totaal worden hier ongeveer vijfhonderd opgravingen uit de Maya stad gepresenteerd. Het museum werd in 2002 geopend en heeft een vrij moderne uitstraling. Van dinsdag tot en met zondag is dit museum geopend. 


  Museum Popol Vuh (Guatemala-stad)

  In Guatemala-stad vind je diverse musea zoals het Museum Popol Vuh met een van de belangrijkste collecties Maya-oudheden ter wereld. Het museum bevindt zich op de campus van de universiteit van de Universidad Francisco Marroquin. Het is een wetenschappelijke instelling wat gefinancierd wordt door eigen middelen en externe donaties. je vindt er o.a. stenen beelden uit de Preclassic periode, Maya aardewerk en beschilderd keramiek van verschillende regionale stijlen. Het oudste object in het museum dateert van 9000 voor Christus en is een clovis punt, wat gebruikt werd om mee te snijden.

  Palacio Nacional (Guatemala-stad)

  Palacio Nacional
  Palacio Nacional
  Kaart met locatie Palacio Nacional

  Het Nationaal Paleis van Cultuur staat ook wel bekend als ''het Palacio Verde'' en is het belangrijkste gebouw van Guatemala. Vroeger was het Nationaal Paleis van Cultuur het hoofdkwartier van de president van Guatemala. Tegenwoordig wordt het gebruikt als museum en voor belangrijke overleggen van de overheid. Het Nationaal Paleis werd van 1939 tot 1943 gebouwd. Op 10 november 1939 opende het haar deuren.

  Je kunt ook alle bezienswaardigheden van Guatemala bekijken.

  Vervoer

  Het vliegveld La Aurora ligt in zona 13 in het zuiden van de stad op ongeveer 5 km van het centrum.

  Geschiedenis

  De restanten van Maya-stad Kaminaljuyu bevinden zich binnen de stadsgrenzen. In de beginperiode van de Spaanse kolonisatie was het een kleine stad genaamd El Carmen. Spanjaarden stichtten de stad in 1776 en bouwden meteen een universiteit. De stad is ontworpen met als doel de hoofdstad te worden. In de 19e eeuw was de stad de hoofdstad van de Verenigde Staten van Centraal-Amerika. Tussen 1830 en 1976 is Guatemala-stad 4x door een zware aardbeving getroffen. Als gevolg hiervan zijn gebouwen met meer dan 2 etages verboden. Guatemala-stad is al meer dan 200 jaar de onbetwiste administratieve, economische en culturele hoofdstad van het land.

  Offerteformulier

  Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

   Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
   9,6 in reviews
   Veel kennis en ervaring
   3.879 klanten gingen u voor

  Uw gegevens

  * = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

  Artikelen

  Vraag een gratis offerte aan voor een reis naar Guatemala-stad