La Ceiba

La Ceiba is een stad in het noorden van Honduras en ligt aan de Caribische zee. De stad telt 250.000 inwoners en is, op de hoofdstad Tegucigalpa en San Pedro Sula na, de grootste stad van het land. De inwoners van de stad zijn vriendelijk en de stad zelf geeft je een dorps gevoel. La Ceiba wordt omgeven door weelderige jungles, adembenemende bergen, uitdagende rivieren en intrigerende stranden. De stad is vernoemd naar de grote ceiba-boom die aan de kust van de Caribische Zee stond. De boom was zo groot dat de eerste bewoners, slaven van het eiland Saint Vincent, zeiden dat het 'de ladder was die god gebruikte toen hij vanuit de hemel een bezoek bracht aan de aarde'. In 2007 viel de boom in het water. Een bijnaam van de stad is 'La novia' van Honduras, wat de vriendin van Honduras betekent. Het zou volgens de inwoners van het land de stad zijn waar het meeste feest wordt gevierd. In de stad kun je terecht om het landschap te bekijken, om te raften op de rivier de Cangrejal, om bergwandelingen te maken of om te relaxen op de mooie en rustige stranden.

Heb je weinig kennis van Honduras? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Landkaart La Ceiba
Plaatsen in de buurt van La Ceiba:

Ervaringen

Bezienswaardigheden

Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van La Ceiba

Cuero y Salado Wildlife Refuge (La Ceiba)

Cuero y Salado Wildlife Refuge
Cuero y Salado Wildlife Refuge

In het Cuero y Salado Wildlife Refuge vind je veel verschillende dieren. Je neemt de trein door ananasvelden waarna je uitkomt bij een prachtige lagune. Er staat een modern gebouw en van hieruit kun je met een motorboot de lagune gaan ontdekken. Wil je liever actief bezig zijn, dan kan je ook een tour met de kano maken. Het park werd gemaakt om de bedreigde populatie zeekoeien te beschermen, samen met 35 andere diersoorten waaronder jaguars, ocelots, boa constrictors, brulapen, alligators en verschillende vissen. Ook leven er 198 soorten vogels. Als je het park gaat bezoeken is het verstandig om zonnebrand, een hoed of pet en flessen water mee te nemen.


Gran Carnaval Internacional de La Ceiba (La Ceiba)

Gran Carnaval Internacional de La Ceiba
Gran Carnaval Internacional de La Ceiba

In mei, tijdens de Gran Carnaval Internacional de La Ceiba, is het twee weken lang groot feest in La Ceiba. Er wordt dan een feest gevierd ter ere van de patroonheilige van de stad: San Isidorus. Er zijn verschillende parades in de stad en overal staan kraampjes waar je eten, bier, andere soorten drinken en souvenirtjes kunt kopen. Er komen jaarlijks veel toeristen op af.

Gran Carnaval Internacional de La Ceiba (La Ceiba)

Rond het patroonsfeest van San Isidro is het twee weken lang groot feest in La Ceiba. Het Gran Carnaval Internacional de La Ceiba vindt jaarlijks plaats in mei, voorafgaand aan de derde zaterdag van deze maand. Het is het meest drukke toeristische seizoen van het jaar. Tijdens de eerste week zijn er veel kleinere feesten en op de zaterdag van de grote optocht breekt het feestfestijn echt los.

Museo de Mariposas (La Ceiba)

Museo de Mariposas
Museo de Mariposas

In La Ceiba vind je het Museo de Mariposas: het Vlinder en Insecten Museum. Je vindt er 10.000 vlinders, motten en andere insecten uit Honduras en uit 36 andere landen. Je leert in het museum veel over vlinders en insecten en hoe je ze moet verzamelen. In het gebouw zijn onder andere vlinders met prachtige kleuren, motten en andere insecten zoals groene mestkevers, reuze waterwantsen, herculeskevers, sprinkhanen en zwarte tarantula wespen te vinden. Als je de kriebels krijgt van insecten, is het misschien niet verstandig om hierheen te gaan.


Pico Bonito National Park (La Ceiba)

Pico Bonito National Park
Pico Bonito National Park

Een ander park in de omgeving van La Ceiba is het Pico Bonito National Park. In het park kun je van de prachtige natuur genieten, maar je kunt er ook actief bezig zijn. Zo kun je er onder andere zwemmen, wandelen en uitkijktorens beklimmen. Ook kun je raften en kanoën op de rivieren in het park. Door de hoogteverschillen in het park (60 meter is het laagste en 2.436 meter het hoogste punt) vind je er spectaculaire landschappen en mooie watervallen.

Je kunt ook alle bezienswaardigheden van Honduras bekijken.

Vervoer

In de buurt van La Ceiba ligt een internationaal vliegveld, Golosón International Airport genaamd. Dit vliegveld biedt vluchten aan naar andere grote steden in het land en in de regio. In La Ceiba zelf is de gemakkelijkste manier om je te verplaatsen met de bus of taxi. De bussen rijden bijna elke beschikbare route in de stad, waardoor je altijd wel een bus vindt die daar naartoe gaat waar jij wilt zijn. Ook rijden er veel taxi's rond in de stad; een ritje in de stad kost ongeveer $1,-. Bij de pier in het oosten van de stad vind je de mogelijkheid om met een veerpont naar Roatán en Útila, eilanden in de buurt, te varen.

Geschiedenis

De havenstad La Ceiba begon te ontwikkelen in 1872, toen Manuel Hernandez een hut onder de enorme ceiba-boom bouwde. Hierna kwamen er steeds meer mensen van over de hele wereld naar de stad. Deze mensen werden aangetrokken door de bananenplantages die populair werden in de regio. Deze plantages werden zo bekend dat grote internationale bedrijven zich vestigden in Le Ceiba. De stad begon te groeien met nationale migranten en buitenlanders. De buurt kwam bekend te staan als 'Barrio Ingles', omdat er zoveel Engelssprekende mensen woonden. Op 23 augustus 1877 werd La Ceiba uitgeroepen tot stad. De stad was het centrum van de bananen- en ananasindustrie en de regionale economie was er voor een groot deel afhankelijk van. Hierdoor kwamen er grote industriële en financiële bedrijven uit Honduras naar de stad. Tegenwoordig is La Ceiba de derde belangrijkste stad van Honduras en de tweede stad met de belangrijkste haven. De stad kent de hoogste alfabetiseringsgraad van heel Honduras en veel van de inwoners zijn tweetalig.

Heb je interesse in een reis naar La Ceiba? We helpen je graag om deze reis naar jouw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9+ in reviews, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring. Vul hieronder jouw wensen in voor jouw vakantie naar La Ceiba, dan sturen we je gratis een voorstel op maat.

Heeft u interesse in een reis naar Honduras? We helpen u graag om deze reis naar uw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9,6 met klantenreviews op TrustPilot, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring.

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

Zonder budget geen passend advies.
Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Artikelen