Trujillo

Trujillo is een stad aan de noordkust van Honduras en is de hoofdstad van het departement Colón. De stad telt ongeveer 30.000 inwoners en ligt voor twee grote bergen, Mount Capiro en Mount Calentura, die tevens nationale parken zijn. 's Ochtends zie je vissers die vissen of kreeften proberen te vangen, maar als het begint te waaien, is de zee weer verlaten. Met zijn koloniale gebouwen, prachtige stranden en rustige zee is Trujillo een perfecte plek voor toeristen.

Ben jij op zoek naar een vakantie in Honduras? Wij helpen je graag! Op basis van de wensen zoeken wij een passende reis. Ook een reis op maat kunnen wij samenstellen. Dat doen we gratis & vrijblijvend. Vraag meteen een gratis offerte aan.


Vraag een offerte aan

Landkaart Trujillo
 • La Ceiba (90 km)
 • San Pedro Sula (226 km)
 • Tegucigalpa (243 km)
 • Tela (161 km)
 • Ervaringen

  Bezienswaardigheden

  Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Trujillo

  Fortaleza de Santa Bárbara (Trujillo)

  Fortaleza de Santa Bárbara
  Fortaleza de Santa Bárbara

  Om Trujillo te kunnen verdedigen tegen piraten die de stad voor het goud en zilver kwamen plunderen, is er een fort gebouwd: het Fortaleza de Santa Bárbara. Het is een groot fort dat uitkijkt over de baai bij Trujillo. Er staan nog kanonnen die gebruikt werden ter verdediging wanneer het fort aangevallen werd. Helaas kon het fort niet eeuwig stand bieden tegen de aanvallen van de piraten en verlieten de inwoners op een gegeven moment de stad.

  Parque Nacional Capiro-Calentura (Trujillo)

  Parque Nacional Capiro-Calentura
  Parque Nacional Capiro-Calentura

  In de buurt van Trujillo vind je twee nationale parken die gemakkelijk te bereiken zijn vanuit de stad. De parken zijn Parque Nacional Capiro-Calentura en Reserva de Vida Silvestre Laguna Guaimoreto. In het Parque Nacional Capiro-Calentura kun je verschillende wilde dieren tegenkomen, waaronder apen, papegaaien, toekans, vlinders, boa constrictors en als je geluk hebt kan je in de verte de grom van een jaguar of ocelot horen. Er zijn verschillende paden die door het tropische regenwoud leiden en er worden verschillende tours georganiseerd door het park. Tijdens deze tours zie je adembenemende uitzichten en mooie watervallen. Je mag hier alleen niet in zwemmen, omdat het water als drinkwater voor de bevolking wordt gebruikt.

  Reserva de Vida Silvestre Laguna Guaimoreto (Trujillo)

  Reserva de Vida Silvestre Laguna Guaimoreto
  Reserva de Vida Silvestre Laguna Guaimoreto

  In het Reserva de Vida Silvestre Laguna Guaimoreto vind je krokodillen, verschillende soorten watervogels, schildpadden, apen, leguanen en honderden soorten vis. Het meer in het park is omgeven door een mangrovebos en moeras. Je kunt met een kano of andere boot het meer op gaan. Dit kan het beste 's morgens voordat er golven komen door de wind. In de late middag kun je er ook dolfijnen zien.

  Je kunt ook alle bezienswaardigheden van Honduras bekijken.

  Vervoer

  In de buurt van Trujillo ligt het Trujillo Airport. Hier vliegen echter geen internationale vluchten op. Wil je met het vliegtuig naar Trujillo, dan land je eerst op Ramón Villeda Morales International Airport nabij de stad San Pedro Sula. Van hieruit vliegen er kleinere vliegtuigen naar La Ceiba (een stad in de buurt) en Trujillo. In de stad zelf kun je je verplaatsen met een bus of taxi.

  Geschiedenis

  Op 14 augustus 1502 zette Christopher Columbus voet in Trujillo. Hij noemde de plek 'Punte de Caxinas'. De geschiedenis van de moderne stad begint in 1524, toen het werd veroverd door Hernán Cortés uit Mexico. Cortés stuurde Cristóbal de Olid naar het gebied en hij stichtte in de buurt een stad genaamd Triunfo de la Cruz. Toen Olid de stad begon te gebruiken om zijn eigen rijk uit te breiden, stuurde Cortés Francisco de las Casas om Olid te verwijderen uit de stad. Las Casas versloeg Olid en gaf de regio terug aan Cortés. Las Casas verplaatste de stad naar zijn huidige locatie, omdat de haven daar groter was. Ook kreeg de plaats zijn huidige naam 'Trujillo'. In de jaren daarna werd Trujillo steeds belangrijker als plaats waar goud en zilver, gevonden in het land, werd verscheept naar Spanje. Door de weinige inwoners van de stad, was het ook vaak een doelwit voor piraten. Onder Spaans bewind werd Trujillo de hoofdstad van Honduras, maar vanwege de kwetsbaarheid van de stad, werd Comayagua al snel de hoofdstad. Rond 1550 werd het fort Fortaleza de Santa Bárbara gebouwd om Trujillo te beschermen. Het was echter bijna onmogelijk om de piraten buiten de stad te houden. De plaats werd tussen 1633 en 1797 meerdere malen verwoest en in de 18e eeuw verlieten alle Spanjaarden Trujillo, omdat het onverdedigbaar was. Vanaf de 19e eeuw begon de stad weer op te bloeien. Dit kan je zien aan de vele gebouwen in Franse stijl die in de stad zijn gebouwd. Door deze gebouwen krijgt Trujillo een eigen, onderscheidende architectuur.

  Heb je interesse in een reis naar Trujillo? We helpen je graag om deze reis naar jouw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9+ in reviews, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring. Vul hieronder jouw wensen in voor jouw vakantie naar Trujillo, dan sturen we je gratis een voorstel op maat.

  Heeft u interesse in een reis naar Honduras? We helpen u graag om deze reis naar uw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9,6 met klantenreviews op TrustPilot, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring.

  Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

  Zonder budget geen passend advies.
  Uw gegevens

  * = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

  Artikelen