Negril

Zonsondergang Negril in Jamaica
Zonsondergang Negril in Jamaica

In het westen van Jamaica ligt de badplaats Negril. Negril strekt zich uit van de Bloody Bay in Hanover tot de vuurtoren van Negril in Westmoreland. Daartussen in ligt een 11 km lang wit zandstrand. Volgens de wet in Jamaica mag geen enkel gebouw in Negril uitsteken boven de hoogste palmboom. De naam van de stad komt van Negrille dat is de naam die de Spanjaarden in 1494 aan Negril gaven. De ontwikkeling van dorp tot badplaats is begonnen aan het eind van 1950. De eerste kleine toeristenaccommodaties verschenen in 1960. Negril was vooral bekend bij hippies. Aan het eind van 1970 en 1980 kwamen er veel grote hotelcomplexen. De weg tussen Montego Bay en Negril werd in 1970 verbeterd. Het is een geasfalteerde weg en loopt langs het strand. In 1976 werd er een kleine vliegveld gebouwd, De Negril Aerodrome Airport, in de buurt van Rutland Point. Negril is een paradijs voor watersporters. Je kunt er zeilen, surfen, snorkelen, parasailen, waterskiën en duiken.

Heb je weinig kennis van Jamaica? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Landkaart Negril
Plaatsen in de buurt van Negril:

Ervaringen

Anette op 24 oktober 2017 plaats: Negril, reisperiode: april 2017

Ik ben echt verliefd geworden op het eiland en vooral Negril. Dit deel van het eiland is zo mooi, je moet het eigenlijk gezien en meegemaakt hebben want het is moeilijk te beschrijven!

 • Algemeen 10
 • Uitgaan 10
 • Cultuur 10
 • Restaurants 10
 • Bezienswaardigheden 10
 • Inwoners 10
 • Ligging 10
Pephe op 3 november 2016 plaats: Negril, reisperiode: juli 2016

One love en dat is het ook echt! Met onze reisleidster joan die super is echt een aanrader zij is nederlandse en woont in jamaica ze kan je de prachtige en het echt jamaica laten beleven

 • Algemeen 10
 • Uitgaan 9
 • Cultuur 10
 • Restaurants 9
 • Bezienswaardigheden 10
 • Inwoners 9
 • Ligging 10
EA op 20 oktober 2014 plaats: Negril, reisperiode: oktober 2014

In negril zit je aan een heerlijk strand! Het dorpje is erg klein, maar wel even de moeite waard om te kijken. Ricks café ligt nog aardig ver weg. Wel was de stad veilig en zijn de mensen gemoedelijk en ietwat opdringerig. Goed te bereiken met taxi en bus (vanaf het vliegveld).

 • Algemeen 8
 • Uitgaan 8
 • Cultuur 7
 • Restaurants 7
 • Bezienswaardigheden 7
 • Inwoners 7
 • Ligging 9
Piet op 28 november 2013 plaats: Negril, reisperiode: november 2013

Mooi groen eiland,heuvelachtig soms hogere bergen. Mooi lang strand,geel fijn zand.Geelachtig fijn zand. Temperatuur zeewater ongeveer 27-28 graden. Goede restaurants meestal in de hotels. De wegen zijn soms nogal slecht. Goede vakantie gehad. groeten Piet.

 • Algemeen 8
 • Uitgaan 7
 • Cultuur 8
 • Restaurants 8
 • Bezienswaardigheden 7
 • Inwoners 7
 • Ligging 7

Bezienswaardigheden

Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Negril

Great Morass (Negril)

Great Morass
Great Morass

Het Great Morass in Negril is een groot natuurgebied voor dieren. In het moeras leven meer dan driehonderd diersoorten waaronder krokodillen, vogels, reptielen en vlinders. Het Great Morass is een heiligdom waar wilde krokodillen zonnen terwijl de tropische vogels in de lucht vliegen. In het moeras leven ook 114 plantensoorten, waaronder de Royal Palm die uniek is in dit gebied. In de Great Morass ligt het Royal Palm Reserve. Dit is de ideale plek voor wandelingen in de natuur, dagtochten, picknicken, vissen, vogels kijken, wetenschappelijk onderzoek en krokodillen bekijken. Een uitkijktoren op de route geeft een prachtig uitzicht over het gebied. De krokodillen in Jamaica zijn bedreigd en de Great Morass is hun grootste toevluchtsoord.

Negril Dolphin Cove (Negril)

Negril Dolphin Cove
Negril Dolphin Cove

In Negril Dolphin Cove kun je kiezen om of met de dolfijnen te zwemmen of ze alleen te ontmoeten. Dit park is een van de grootste natuurlijke dolfijnlagunes ter wereld. Na een korte uitleg van de trainers mag je het water in om met de dolfijnen te zwemmen. Houd je vast aan de vinnen van de dolfijnen en laat je mee trekken door het water. Behalve dolfijnen kun je ook de mooiste tropische vogels, pijlstaartroggen en andere exotische zeedieren zien. Er is ook nog een prachtige dolfijnenshow, waar je kunt kijken naar alle geweldige kunstjes die de dolfijnen doen. Als je alles wilt leren over het zeeleven van Jamaica ben je hier zeker op de juiste plek.

Vuurtoren van Negril (Negril)

Vuurtoren van Negril
Vuurtoren van Negril

De vuurtoren van Negril is gebouwd in 1894 door het Franse bedrijf Bubbler & Bernard. De toren is een van de eerste vuurtorens van beton. De vuurtoren staat in het zuiden van Point Negril. De toren heeft een wit licht dat om de twee seconden knippert. De toren werd eerst bediend door een gaslamp, in 1956 werd deze lamp vervangen door een acetyleen gaslamp. Deze lamp werd tot 1985 gebruikt, daarna kwam er een lamp in die op zonne-energie werkt.

Je kunt ook alle bezienswaardigheden van Jamaica bekijken.

Vervoer

Negril Airport is de luchthaven van de stad. Het openbaar vervoer is niet aan te raden in verband met de onregelmatige dienstregelingen. Taxi’s zijn op Jamaica niet duur en kunnen je overal naar toe brengen. Belangrijk is dat je van te voren duidelijk een prijs afspreekt. Je kunt goed wandelen en fietsen in Negril. In de stad kun je op verschillende plekken fietsen huren.

Geschiedenis

Het grootste deel van de geschiedenis van Negril heeft te maken met de rol die de stad speelde in verschillende oorlogen. Omdat schepen altijd werden aangevallen als ze op weg waren naar Engeland moesten ze een schuilplaats hebben om elkaar te ontmoeten. Ze kozen voor Negril. Spaanse, Engelse en Franse kolonisten vochten om het eigendom van Jamaica. De naam Negril is een verkorte versie van Pygmee dat in het Spaans 'kleine zwarte' betekent. De naam wordt door sommigen gezien als een verwijzing naar de zwarte kliffen ten zuiden van het dorp. Een andere theorie stelt dat er een enorme groep zwarte palingen leefden langs de kust van Negril.

Heb je interesse in een reis naar Negril? We helpen je graag om deze reis naar jouw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9+ in reviews, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring. Vul hieronder jouw wensen in voor jouw vakantie naar Negril, dan sturen we je gratis een voorstel op maat.

Heeft u interesse in een reis naar Jamaica? We helpen u graag om deze reis naar uw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9,6 met klantenreviews op TrustPilot, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring.

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

Zonder budget geen passend advies.
Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Artikelen

Bekijk onze reizen naar Negril