Port Antonio

Landschap Port Antonio
Landschap Port Antonio

Port Antonio ligt aan de oostkust van Jamaica in het groenste deel van het eiland en is een waar tropisch paradijs. Het gebied bestrijkt prachtige, door de natuur gevormde, kustlijnen, romantische stranden, stille baaitjes, rivieren en watervallen met de bergketen de Blue Mountain Range op de achtergrond. Port Antonio ligt aan twee vlak naast elkaar liggende natuurlijke havens. De drie rivieren versterken het waterrijke beeld van het stadje. Het leven in Port Antonio speelt zich voornamelijk af langs de hoofdstraat, de West Street. Het nachtleven in Port Antonio is zeer beperkt. Er zijn een paar levendige discotheken waar je je prima zult vermaken tussen de lokale bevolking. De beste restaurants in Port Antonio vind je bij de hotels.

Reisgraag.nl bestaat al 12,5 jaar. Onze klanten geven ons een 9+ in reviews. Voor de zekerheid van onze klant zijn we lid van ANVR & SGR.

We zijn nu geopend (tot 17.00). Heb je een vraag? Bel ons meteen op 0486-412199

Heel veel informatie over Jamaica vind je op onze website. We hebben een ruim aanbod van vakanties naar Jamaica. Hieronder zie je een overzicht met reizen die je online kunt boeken. Als je een reis op maat wilt naar Jamaica, of je wilt hulp bij het zoeken dan kun je daarvoor gratis een offerte aanvragen.

Landkaart Port Antonio

Ervaringen

Bezienswaardigheden

Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Port Antonio

Port Antonio Marlin Tournament
Port Antonio Marlin Tournament

Port Antonio Marlin Tournament is een week lang durend evenement waarbij het sportvissen centraal staat. Decor voor de wedstrijd is de haven van Port Antonio, waar ongeveer 35 tot 40 boten aanmeren. Dit gezellige en sociale evenement is leuk voor zowel visliefhebbers als niet-visliefhebbers. Er doen in totaal zo'n 300 tot 400 mensen mee aan de wedstrijd. 

Reach Falls
Reach Falls

Reach Falls ligt op ongeveer een uur rijden van Port Antonio, verborgen in de bossen van Jamaica. De prachtige waterval is goed te bezoeken tijdens een activiteit. Comfort, avontuur en ontspanning worden gecombineerd tijdens deze tocht. De watervallen werden ooit ontdekt door weggelopen slaven uit de plantages bij het naburige St. Thomas, die hun toevlucht in de bergen van John Crow zochten. De exotische waterval loopt trapsgewijs naar beneden en komt neer in een smaragdgroene rivier, waar je heerlijk kunt zwemmen.

Het meest excentrieke gebouw van Port Antonio is Folly Estate. De overblijfselen van Folly Estate liggen op 5 minuten rijden ten oosten van Port Antonio. Over Folly Estate gaan vele verhalen rond. Volgens een mythe zou het huis gebouwd zijn door een rijke Amerikaanse man die indruk wilde maken op zijn geliefde en haar wilde overtuigen om met hem mee te gaan naar Jamaica. Bij de bouw werd echter het cement met zeewater gemengd in plaats van vers water. Toen de vrouw het huis kwam bekijken, was dit al aan het afbrokkelen. Met de opmerking 'What a folly' vluchtte zij terug naar Amerika.Je kunt ook alle bezienswaardigheden van Jamaica bekijken.

Vervoer

De dichtstbijzijnde luchthaven waar je rechtstreeks op kan vliegen vanaf Nederland is Norman Manley International Airport in Kingston. Deze luchthaven is rechtstreeks te bereiken met KLM en is zo'n 108 kilometer van Port Antonio verwijderd. Je kunt Port Antonio vanaf de luchthaven het beste bereiken met een taxi of een huurauto. Op de luchthaven zijn verschillende autoverhuurbedrijven aanwezig. Je kunt ervoor kiezen om van te voren of ter plaatse een auto te huren.

Er rijden zowel gewone bussen als minibussen op Jamaica. Houdt er rekening mee dat de dienstregelingen onregelmatig zijn en dat de bussen meestal propvol zitten. Zo maak je wel het typische Jamaicaanse leven mee. Daarnaast kun je relatief goedkoop reizen met de taxi. De taxi's zijn te herkennen aan het rode nummerbord. Zorg ervoor dat je van te voren een prijs afspreekt. Taxi's kun je aanhouden op straat of je kunt opstappen op een van de vele taxistandplaatsen.

Geschiedenis

In 1878 begon officieel de bananenhandel tussen Port Antonio en Engeland en de Verenigde staten. Aan deze handel dankte de stad zijn groeiende welvaart. In de stad vind je een aantal gebouwen uit de negentiende eeuw terug zoals de Clock Tower, het Court House, Fort George en een herenhuis.

Heb je interesse in een reis naar Port Antonio? We helpen je graag om deze reis naar jouw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9+ in reviews, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring. Vul hieronder jouw wensen in voor jouw vakantie naar Port Antonio, dan sturen we je gratis een voorstel op maat.

Zonder een budget zullen we in veel gevallen geen passend advies kunnen geven.
Jouw gegevens
* Velden met een sterretje zijn verplicht

Ons privacy beleid is van toepassing

Artikelen

Bekijk onze reizen naar Port Antonio