Port Antonio

Landschap Port Antonio
Landschap Port Antonio

Port Antonio ligt aan de oostkust van Jamaica in het groenste deel van het eiland en is een waar tropisch paradijs. Het gebied bestrijkt prachtige, door de natuur gevormde, kustlijnen, romantische stranden, stille baaitjes, rivieren en watervallen met de bergketen de Blue Mountain Range op de achtergrond. Port Antonio ligt aan twee vlak naast elkaar liggende natuurlijke havens. De drie rivieren versterken het waterrijke beeld van het stadje. Het leven in Port Antonio speelt zich voornamelijk af langs de hoofdstraat, de West Street. Het nachtleven in Port Antonio is zeer beperkt. Er zijn een paar levendige discotheken waar je je prima zult vermaken tussen de lokale bevolking. De beste restaurants in Port Antonio vind je bij de hotels.

Heb je weinig kennis van Jamaica? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Landkaart Port Antonio
Plaatsen in de buurt van Port Antonio:
 • Kingston (47 km)
 • Ervaringen

  Bezienswaardigheden

  Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Port Antonio

  Port Antonio Marlin Tournament (Port Antonio)

  Port Antonio Marlin Tournament
  Port Antonio Marlin Tournament

  Port Antonio Marlin Tournament is een week lang durend evenement waarbij het sportvissen centraal staat. Decor voor de wedstrijd is de haven van Port Antonio, waar ongeveer 35 tot 40 boten aanmeren. Dit gezellige en sociale evenement is leuk voor zowel visliefhebbers als niet-visliefhebbers. Er doen in totaal zo'n 300 tot 400 mensen mee aan de wedstrijd. 

  Reach Falls (Port Antonio)

  Reach Falls
  Reach Falls

  Reach Falls ligt op ongeveer een uur rijden van Port Antonio, verborgen in de bossen van Jamaica. De prachtige waterval is goed te bezoeken tijdens een activiteit. Comfort, avontuur en ontspanning worden gecombineerd tijdens deze tocht. De watervallen werden ooit ontdekt door weggelopen slaven uit de plantages bij het naburige St. Thomas, die hun toevlucht in de bergen van John Crow zochten. De exotische waterval loopt trapsgewijs naar beneden en komt neer in een smaragdgroene rivier, waar je heerlijk kunt zwemmen.

  Ru´nes van Folly Estate (Port Antonio)

  Het meest excentrieke gebouw van Port Antonio is Folly Estate. De overblijfselen van Folly Estate liggen op 5 minuten rijden ten oosten van Port Antonio. Over Folly Estate gaan vele verhalen rond. Volgens een mythe zou het huis gebouwd zijn door een rijke Amerikaanse man die indruk wilde maken op zijn geliefde en haar wilde overtuigen om met hem mee te gaan naar Jamaica. Bij de bouw werd echter het cement met zeewater gemengd in plaats van vers water. Toen de vrouw het huis kwam bekijken, was dit al aan het afbrokkelen. Met de opmerking 'What a folly' vluchtte zij terug naar Amerika.  Je kunt ook alle bezienswaardigheden van Jamaica bekijken.

  Vervoer

  De dichtstbijzijnde luchthaven waar je rechtstreeks op kan vliegen vanaf Nederland is Norman Manley International Airport in Kingston. Deze luchthaven is rechtstreeks te bereiken met KLM en is zo'n 108 kilometer van Port Antonio verwijderd. Je kunt Port Antonio vanaf de luchthaven het beste bereiken met een taxi of een huurauto. Op de luchthaven zijn verschillende autoverhuurbedrijven aanwezig. Je kunt ervoor kiezen om van te voren of ter plaatse een auto te huren.

  Er rijden zowel gewone bussen als minibussen op Jamaica. Houdt er rekening mee dat de dienstregelingen onregelmatig zijn en dat de bussen meestal propvol zitten. Zo maak je wel het typische Jamaicaanse leven mee. Daarnaast kun je relatief goedkoop reizen met de taxi. De taxi's zijn te herkennen aan het rode nummerbord. Zorg ervoor dat je van te voren een prijs afspreekt. Taxi's kun je aanhouden op straat of je kunt opstappen op een van de vele taxistandplaatsen.

  Geschiedenis

  In 1878 begon officieel de bananenhandel tussen Port Antonio en Engeland en de Verenigde staten. Aan deze handel dankte de stad zijn groeiende welvaart. In de stad vind je een aantal gebouwen uit de negentiende eeuw terug zoals de Clock Tower, het Court House, Fort George en een herenhuis.

  Heb je interesse in een reis naar Port Antonio? We helpen je graag om deze reis naar jouw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9+ in reviews, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring. Vul hieronder jouw wensen in voor jouw vakantie naar Port Antonio, dan sturen we je gratis een voorstel op maat.

  Heeft u interesse in een reis naar Jamaica? We helpen u graag om deze reis naar uw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9,6 met klantenreviews op TrustPilot, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring.

  Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

  Zonder budget geen passend advies.
  Uw gegevens

  * = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

  Artikelen

  Bekijk onze reizen naar Port Antonio