Hiroshima

Hiroshima Japan
Hiroshima Japan

Hiroshima ligt op het eiland Honshu. Hiroshima is een Japanse havenstad in de gelijknamige prefectuur in het zuidwesten van het Japanse hoofdeiland Honshu.

Heb je weinig kennis van Japan? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Landkaart Hiroshima
Plaatsen in de buurt van Hiroshima (Japan) :
 • Shikoku (130 km)
 • Fukuoka (210 km)
 • Osaka (282 km)
 • Nagasaki (305 km)
 • Kyoto (307 km)
 • Honshu (493 km)
 • Tokyo (677 km)
 • Kyushu (730 km)
 • Sapporo (1214 km)
 • Hokkaido (1318 km)
 • Ervaringen

  op 30 juli 2019 plaats: Hiroshima, reisperiode: juli 2019

  Mooie stad Hirosima, maar geef kwa vriendelijk heid en eerlijkheid mijn maar liever de mensen uit Tokyo.Je weet waar je aan toe bent, veel eerlijker

  • Algemeen 10
  • Inwoners 3
  • Ligging 7
  op 20 januari 2014 plaats: Hiroshima, reisperiode: november 2013

  In november 2013 hebben wij tijdens een studiereis een dag doorgebracht in Hiroshima. Tijdens deze dag hebben wij in de ochtend het Hiroshima Peace Memorial Park & Museum bezocht. Dit is een must visit wanneer je de stad Hiroshima bezoekt. Laat je rondleiden door een van de vrijwilligers van het museum, zij kunnen je veel interessante achtergrondinformatie vertellen over de gebeurtenissen tijdens WO II. Dit bezoek samen met de verhalen van de gids had een flinke impact op onze groep. In de middag hebben we de veerboot naar Miyajima Island gepakt. Dit eiland bevat veel natuur en tempels en is echt een aanrader na zo'n heftig bezoek in de ochtend. Loop op het eiland vooral verder de bossen in en de heuvels op voor de prachtige uitzichten en tempels. De combinatie van het Hiroshima Memorial Park & Museum en Miyajima Island is perfect voor een dag. Het is een goede afwisseling tussen de indrukken van de WO II en de natuur en cultuur dat Japan te bieden heeft. Kortom een echte aanrader. * Miyajima Island is gratis te bereiken met de JR Railpass.

  • Algemeen 9
  • Cultuur 8
  • Bezienswaardigheden 10
  • Inwoners 9
  • Ligging 8

  Bezienswaardigheden

  Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Hiroshima

  Hiroshima Castle (Hiroshima)

  Hiroshima Castle
  Hiroshima Castle
  Kaart met locatie Hiroshima Castle

  Hiroshima Castle was het kasteel van de Japanse krijgsheren. Het kasteel stamt uit 1590, maar werd door de atoombom aanval in 1945 verwoest. Er is echter een reconstructie gemaakt van het kasteel. De buitenkant van het kasteel werd gerenoveerd in 1958. In 1989 is ook de binnenkant van Hiroshima Castle opgeknapt. Het kasteel doet nu dienst als een historisch museum. De Samoerai-cultuur staat centraal in dit museum.

  Miyajima (Hiroshima)

  Miyajima
  Miyajima
  Kaart met locatie Miyajima

  Een echte 'must-do' tijdens je verblijf in Hiroshima is een bezoek brengen aan het eilandje Miyajima. Dit kleine eiland wordt gezien als een van de meest schilderachtige plekjes van Japan. Miyajima ligt op ongeveer een uur reizen van de stad en is daarom goed te doen als dagtrip. Het eiland heeft mooie bossen, tempels en historische monumenten. De meeste reizigers worden echter naar het eiland getrokken vanwege het beroemde Itsukushima-schrijn. Dit heiligdom is in 1996 toegevoegd aan de UNESCO Werelderfgoedlijst. De toegangspoort van de shinto-schrijn, ook wel torii genoemd, staat in het water. Bij hoogtij lijkt het net alsof de poort drijft.

  Vredesmonument Hiroshima (Hiroshima)

  Vredesmonument Hiroshima
  Vredesmonument Hiroshima
  Kaart met locatie Vredesmonument Hiroshima

  Het Vredesmonument van Hiroshima (ook wel bekend als de Genbakukoepel) was het enige gebouw dat overeind bleef staan na de desastreuze atoombomaanval op Hiroshima in 1945. Er is lang getwijfeld of de ruïne wel moest blijven staan. In de jaren '60 werd echter besloten om het gebouw niet te slopen. Het monument staat voor hoop, voor wereldvrede en uitbanning van kernwapens. Het is tevens een grimmig symbool voor de meest destructieve kracht die ooit door de mens is gemaakt. In het jaar 1996 is het monument opgenomen op de UNESCO Werelderfgoedlijst.

  Je kunt ook alle bezienswaardigheden van Japan bekijken.

  Geschiedenis

  Hiroshima ontstond vanaf 1589 rond een kasteel. In 1889 werd de haven uitgebouwd, en Hiroshima werd verder ontsloten door de spoorlijn tussen Kobe en Shimonoseki (1894). Tijdens de Eerste Chinees-Japanse oorlog die datzelfde jaar begon, was de stad keizerlijk hoofdkwartier en logistiek centrum, en in de periode daarna werd Hiroshima een belangrijke militaire basis. Hiroshima was de eerste stad in de geschiedenis van de mensheid die met een atoombom werd aangevallen. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd op 6 augustus 1945 boven Hiroshima de uraniumbom Little Boy (die 4400 kg woog) afgeworpen. De stad werd door de explosie van de bom geheel verwoest, en 78.000 mensen kwamen in een fractie van een seconde om. Hiroshima is na de Tweede Wereldoorlog herbouwd, en werd op initiatief van burgemeester Shinzo Hamai door het Japanse parlement uitgeroepen tot Stad van de Vrede.

  Vakantieverhalen / reisverslagen

  Offerteformulier

  Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

   Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
   9,6 in reviews
   Veel kennis en ervaring
   3.879 klanten gingen u voor

  Uw gegevens

  * = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

  Artikelen

  Vraag een gratis offerte aan voor een reis naar Hiroshima