Pakse

Een waterval bij Pakse, Laos
Een waterval bij Pakse, Laos

Pakse wordt door bossen omringd en is de grootste stad van Zuid-Laos. De stad kenmerkt zich niet door de hoeveelheid bezienswaardigheden, maar is daarentegen wel de ideale uitvalsbasis voor een schitterende omgeving. Zo zijn er een aantal prachtige watervallen te vinden op het Bolavan Plateau. De ligging maakt de stad prima geschikt voor een citytrip.

Heb je weinig kennis van Laos? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Landkaart Pakse
Plaatsen in de buurt van Pakse (Laos) :
 • Savannakhet (196 km)
 • Vientiane (465 km)
 • Luang Prabang (657 km)
 • Ervaringen

  op 17 december 2014 plaats: Pakse, reisperiode: december 2014

  Pakse is een beetje saaie stad in het zuiden van Laos, gelegen aan de Mekong. De hotels zijn overwegend uitstekend naar Lao begrippen. Voldoende restaurants om goed, maar eenvoudig te eten. Het is het uitgangspunt voor excursies naar het Bolaven Plateau, met magnifieke watervallen, exotische bevolking en koffie plantages.

  • Algemeen 7
  • Uitgaan 6
  • Cultuur 7
  • Restaurants 7
  • Bezienswaardigheden 8
  • Inwoners 8
  • Ligging 7

  Bezienswaardigheden

  Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Pakse

  Bolaven Plateau (Pakse)

  Bolaven Plateau
  Bolaven Plateau
  Kaart met locatie Bolaven Plateau

  Het Bolaven Plateau is een erg mooi gebied in Pakse. De meest populaire plaatsen om te bezoeken zijn de watervallen, de dorpen van de etnische minderheden en andere geopolitieke gebieden. Rondom de watervallen is een weelderige vegetatie te vinden. De waterval Taat Fang, ook wel de Dong Hua Sao, is erg spectaculair met een hoogte van maar liefst 120 meter. Daarmee is de waterval de hoogste van Laos. In het gebied zijn er verder genoeg mogelijkheden om uit te rusten en te wandelen.

  Champasak Historical Heritage Museum (Pakse)

  Champasak Historical Heritage Museum
  Champasak Historical Heritage Museum
  Kaart met locatie Champasak Historical Heritage Museum

  Het Champasak Provincial Museum is een ideale uitvalsbasis voor mensen met een interesse in de geschiedenis van Pakse en haar inwoners. Het museum bestaat uit 3 verdiepingen waarbij het onderste gedeelte verschillende volkenkundige relikwieën herbergt zoals landbouwgereedschappen, klederdrachten en sieraden van de voormalige stammen in de provincie. Daarnaast is er een verdieping met traditionele muziekinstrumenten en voorwerpen zoals oude zandstenen, lateien en beelden. Het bovenste gedeelte toont de geschiedenis van de provincie vanaf de Siamese heerschappij tot aan de Franse koloniale periode en de jaren na 1975.

  Wat Luang (Pakse)

  Wat Luang
  Wat Luang
  Kaart met locatie Wat Luang

  Een bijzondere bezienswaardigheid is de rijk versierde Wat Luang tempel. Deze tempel is in de jaren 30 van de vorige eeuw gebouwd en kan worden gekenmerkt door de gesneden deuren, helder geschilderde decoraties en de versierde pilaren. Vooral de witte en gouden stoepa is zeer indrukwekkend te noemen. De tempel is verder erg fraai beschilderd en zeker de moeite waard voor een bezoek.

  Je kunt ook alle bezienswaardigheden van Laos bekijken.

  Vervoer

  In Pakse zijn geen motorfietstaxi's te vinden. Ook is er maar een beperkt aantal tuktuks en samlors beschikbaar in de stad. De tuktuks zijn wat lastiger, het gebeurt vaak dat deze doorrijden in de spits en je betaalt er best veel voor. In Pakse zijn er in totaal 3 busstations te vinden waarvan één in het noorden, één in het centrum en één in het oosten. Zo is het vanaf het busstation in het centrum mogelijk om de bus te nemen naar Vientiane. Overdag doet de bus er ruim 14 uur over terwijl de VIP bus er 's nachts 9 uur over doet. De weg waar de bus overheen rijdt is volledig geasfalteerd en komt langs de stad Savannaketh.

  Geschiedenis

  Pakse werd in het jaar 1905 gesticht door de Fransen als een administratieve voorpost. Vroeger was het de hoofdstad van het Koninkrijk Lao Champasak en tevens de woonplaats van de koning van Champasak, die zijn macht verloor bij de vorming van het Koninkrijk van Laos in 1946. In 1994 werd de brug voltooid over de Mekong dat verkeer van Laos naar Thailand mogelijk maakte. De brug werd gebouwd met de hulp van Japan en zorgde ervoor dat Pakse uitgroeide tot het commerciële centrum van Zuid-Laos. De bouw van de luchthaven van Pakse was op 2 november 2009 afgerond waarna vluchten naar Vientiane, Siem Reap en Bangkok hervat konden worden.

  Vakantieverhalen / reisverslagen

  Offerteformulier

  Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

   Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
   9,6 in reviews
   Veel kennis en ervaring
   3.879 klanten gingen u voor

  Uw gegevens

  * = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

  Artikelen

  Vraag een gratis offerte aan voor een reis naar Pakse