Bamako

Bamako is de hoofdstad van Mali. De stad is gelegen aan de rivier de Niger en ligt in het zuidwesten van Mali. Het is tevens de grootste stad en het regeringscentrum van Mali. Bamako beschikt tevens over een haven en industrieën. De textiel- , metaal- en vleesverwerkingsindustrie zijn het belangrijkste voor de stad. Hiermee is Bamako ook een belangrijk regionaal handelscentrum. Naast de industrie wordt er ook veel vis gevangen op de rivier de Niger. De stad Bamako is één grote bezienswaardigheid. De gehele stad lijkt op een grote markt en overal klinkt er muziek. Omdat Mali een erg arm land is, wordt er van Bamako verwacht dat het geen interessante stad is. Echter beschikt de stad over redelijk wat bezienswaardigheid.

Heb je weinig kennis van Mali? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Landkaart Bamako
Plaatsen in de buurt van Bamako:

Ervaringen

Bezienswaardigheden

Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Bamako

Markt in Bamako (Bamako)

Markt in Bamako
Markt in Bamako

In de hoofdstad Bamako wordt er in de drukke straten een centrale markt gehouden. Je hoeft geen moeite te doen om hem te vinden, overal in het centrum staan kraampjes die spullen verkopen. Je kunt er echt alles vinden. Kleding, stoffen, sieraden, wandkleden, houten en metalen beeldjes en ga zo maar door. Er is zelfs een overdekte markt in deze stad, de roze markt. Deze markt wordt gehouden in een roze gekleurd gebouw.

Muso Kunda Museum (Bamako)

Muso Kunda Museum
Muso Kunda Museum

Het Muso Kunda Museum in Bamako wordt ook wel het vrouwenmuseum genoemd van Mali. Het museum neemt je mee op een reis door het verleden van het land. De belangrijkste attractie van het museum is de collectie kunstwerken gemaakt door vrouwelijke kunstenaars. Je ziet hier de vooruitgang die het land heeft gemaakt op het gebied van kunst, maar ook hoeveel artistiek gevoel de vrouwen hier hadden in die tijd. Naast kunstwerken zie je hier nog andere ambachten. Zo zie je er ook de traditionele kleding van de vrouwen van vroeger. De kleding is mooi ontworpen, maar toch simpel. Bezoekers zullen de huishoudelijke voorwerpen van een vrouw uit Mali kunnen bezichtigen, waardoor ze kunnen zien hoe de mensen hier vroeger leefden.

Nationaal Museum van Mali (Bamako)

Nationaal Museum van Mali
Nationaal Museum van Mali

Het Nationaal Museum van Mali ligt in de hoofdstad Bamako en wordt ook wel gezien als één van de beste musea van West-Afrika. In het etnologische en archeologische museum wordt informatie verschaft over de cultuur en archeologie van de verschillende soorten volken in het land. Ook zijn er verschillende tijdelijke en permanente exposities over bijvoorbeeld de prehistorie van Mali. Zo zie je voorwerpen als muziekinstrumenten, kostuums maar ook rituele objecten van de verschillende groepen die op Mali leven.

Je kunt ook alle bezienswaardigheden van Mali bekijken.

Vervoer

Bamako beschikt over een internationale luchthaven met maar één landingsbaan, waar de verschillende vluchten landen en weer opstijgen. Het aantal vluchten naar Bamako zal dus beperkt zijn. Verder is het openbaar vervoer in de stad erg verouderd en slecht te noemen. Ook de veiligheid is niet erg positief te noemen in het openbaar vervoer. Wel zijn er een aantal taxi's waar je gebruik van kunt maken. Ook onder de taxi's wil de veiligheid nog wel eens verschillen. De stad is niet erg groot, en kan prima per voet verkend worden.

Geschiedenis

Bamako was in de tijd van het Koninkrijk Mali een belangrijk centrum voor de scholing. Vooral op het gebied van moslim scholing. Rond de 19e eeuw werd Bamako een minder belangrijke stad. In het jaar 1883 werd de regio, waar Bamako zich bevindt, door Franse troepen ingenomen. Dit gebied werd toen Frans Soedan, en Bamako werd in 1908 hiervan de hoofdstad.

Vakantieverhalen / reisverslagen

Heb je interesse in een reis naar Bamako? We helpen je graag om deze reis naar jouw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9+ in reviews, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring. Vul hieronder jouw wensen in voor jouw vakantie naar Bamako, dan sturen we je gratis een voorstel op maat.

Heeft u interesse in een reis naar Mali? We helpen u graag om deze reis naar uw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9,6 met klantenreviews op TrustPilot, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring.

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

Zonder budget geen passend advies.
Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Artikelen