Djenné

Djenné is een kleine maar fraaie stad aan de rand van de Sahara. De stad ligt in het delta gebied van de rivieren de Niger en de Bani. In het regenseizoen is de stad een paar maanden een eiland, vanwege het overstromen van de rivieren. De stad staat vooral bekend om de grote moskee die volledig gebouwd is van leem. Ook de huizen en andere gebouwen zijn van leem gebouwd.

Heb je weinig kennis van Mali? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Landkaart Djenné
Plaatsen in de buurt van Djenné:

Ervaringen

Bezienswaardigheden

Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Djenné

Djenné-Djenno (Djenné)

Djenné-Djenno
Djenné-Djenno

Djenné-Djenno is het oude gedeelte van de stad Djenné en ligt op 3 kilometer afstand van de moderne stad van Djenné. De stad was bewoond van 250 voor Christus tot 900 na Christus en verdiende vooral haar geld met het handelen in rijst. De inwoners verlieten Djenné-Djenno en trokken naar de plek waar de moderne stad nu ligt. Dit deden zij om de Islam te verspreiden en vanwege de bouw van de grote moskee in Djenné. In Djenné-Djenno zie je vandaag de dag nog huizen gebouwd van modderstenen.

Markt in Djenné (Djenné)

Markt in Djenné
Markt in Djenné

In de steden in Mali worden er veel markten gehouden. De markt in Djenné is een groot spektakel. In de ochtend komen de verschillende volkeren naar Djenné om zich te installeren. Deze volkeren komen vanuit heel het land om koopwaar te verkopen. Zo reizen de Dogon meer dan 100 km met gedroogde uien, de Bozo komt met gedroogde vis, de Bambara met rijst, de Peul met koeien en de Senoufo met groente.

Moskee van Djenné (Djenné)

Moskee van Djenné
Moskee van Djenné

De moskee van Djenné is een mooie en belangrijke bezienswaardigheid in Mali. Hij ligt in Djenné, een van de oudste steden van heel Mali. De moskee is gebouwd van bakstenen, modder en leem. De Grote Moskee van Djenné, zoals hij ook wel genoemd wordt, is een befaamde Komboro moskee. Het is zeer indrukwekkend om deze gigantische moskee te bezichtigen. Tijdens de regentijd wordt de moskee volledig ingesmeerd, om hem te beschermen tegen de regen. De leem kan daar namelijk niet goed tegen.

Je kunt ook alle bezienswaardigheden van Mali bekijken.

Vervoer

De stad Djenné is te bereiken door een boottocht over de Niger of per busreis. In de stad kan alles te voet gedaan worden, of er kan een fiets of een brommer gehuurd worden.

Geschiedenis

Djenné is de oudste stad van Afrika aan de rand van de Sahara. Volgens archeologisch onderzoek moet de stad al in de 3e eeuw v.Chr. bestaan hebben. Tussen de 9e en 11e eeuw is de stad enorm gegroeid. In de gouden eeuw was de stad een handelscentrum an belang. Goud, ivoor, kolanoten en slaven uit het zuiden werden verhandeld tegen boeken, zout, koper, sieraden en textiel uit het noorden. Toen de Europeanen in Afrika aankwamen kreeg de handel een regionaal karakter. De stad wordt gekenmerkt door de leemarchitectuur uit de geschiedenis. De gebouwen in de stad worden goed onderhouden en staan op de werelderfgoedlijst van UNESCO.

Vakantieverhalen / reisverslagen

Heb je interesse in een reis naar Djenné? We helpen je graag om deze reis naar jouw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9+ in reviews, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring. Vul hieronder jouw wensen in voor jouw vakantie naar Djenné, dan sturen we je gratis een voorstel op maat.

Heeft u interesse in een reis naar Mali? We helpen u graag om deze reis naar uw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9,6 met klantenreviews op TrustPilot, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring.

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

Zonder budget geen passend advies.
Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Artikelen