Djenné

Mooi plaatje van Djenné
Mooi plaatje van Djenné

Djenné is een kleine maar fraaie stad aan de rand van de Sahara. De stad ligt in het delta gebied van de rivieren de Niger en de Bani. In het regenseizoen is de stad een paar maanden een eiland, vanwege het overstromen van de rivieren. De stad staat vooral bekend om de grote moskee die volledig gebouwd is van leem. Ook de huizen en andere gebouwen zijn van leem gebouwd.

Heb je weinig kennis van Mali? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Landkaart Djenné
Plaatsen in de buurt van Djenné (Mali) :
 • Mopti (70 km)
 • Bamako (407 km)
 • Timboektoe (776 km)
 • Ervaringen

  Bezienswaardigheden

  Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Djenné

  Djenné-Djenno (Djenné)

  Djenné-Djenno
  Djenné-Djenno
  Kaart met locatie Djenné-Djenno

  Djenné-Djenno is het oude gedeelte van de stad Djenné en ligt op 3 kilometer afstand van de moderne stad van Djenné. De stad was bewoond van 250 voor Christus tot 900 na Christus en verdiende vooral haar geld met het handelen in rijst. De inwoners verlieten Djenné-Djenno en trokken naar de plek waar de moderne stad nu ligt. Dit deden zij om de Islam te verspreiden en vanwege de bouw van de grote moskee in Djenné. In Djenné-Djenno zie je vandaag de dag nog huizen gebouwd van modderstenen.

  Markt in Djenné (Djenné)

  Markt in Djenné
  Markt in Djenné
  Kaart met locatie Markt in Djenné

  In de steden in Mali worden er veel markten gehouden. De markt in Djenné is een groot spektakel. In de ochtend komen de verschillende volkeren naar Djenné om zich te installeren. Deze volkeren komen vanuit heel het land om koopwaar te verkopen. Zo reizen de Dogon meer dan 100 km met gedroogde uien, de Bozo komt met gedroogde vis, de Bambara met rijst, de Peul met koeien en de Senoufo met groente.

  Moskee van Djenné (Djenné)

  Moskee van Djenné
  Moskee van Djenné
  Kaart met locatie Moskee van Djenné

  De moskee van Djenné is een mooie en belangrijke bezienswaardigheid in Mali. Hij ligt in Djenné, een van de oudste steden van heel Mali. De moskee is gebouwd van bakstenen, modder en leem. De Grote Moskee van Djenné, zoals hij ook wel genoemd wordt, is een befaamde Komboro moskee. Het is zeer indrukwekkend om deze gigantische moskee te bezichtigen. Tijdens de regentijd wordt de moskee volledig ingesmeerd, om hem te beschermen tegen de regen. De leem kan daar namelijk niet goed tegen.

  Je kunt ook alle bezienswaardigheden van Mali bekijken.

  Vervoer

  De stad Djenné is te bereiken door een boottocht over de Niger of per busreis. In de stad kan alles te voet gedaan worden, of er kan een fiets of een brommer gehuurd worden.

  Geschiedenis

  Djenné is de oudste stad van Afrika aan de rand van de Sahara. Volgens archeologisch onderzoek moet de stad al in de 3e eeuw v.Chr. bestaan hebben. Tussen de 9e en 11e eeuw is de stad enorm gegroeid. In de gouden eeuw was de stad een handelscentrum an belang. Goud, ivoor, kolanoten en slaven uit het zuiden werden verhandeld tegen boeken, zout, koper, sieraden en textiel uit het noorden. Toen de Europeanen in Afrika aankwamen kreeg de handel een regionaal karakter. De stad wordt gekenmerkt door de leemarchitectuur uit de geschiedenis. De gebouwen in de stad worden goed onderhouden en staan op de werelderfgoedlijst van UNESCO.

  Vakantieverhalen / reisverslagen

  Offerteformulier

  Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

   Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
   9,6 in reviews
   Veel kennis en ervaring
   3.879 klanten gingen u voor

  Uw gegevens

  * = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

  Artikelen

  Vraag een gratis offerte aan voor een reis naar Djenné