Balti

Een van de grootste steden van Moldavië is Balti, het belangrijkste industriële, culturele, commerciële en vervoerscentrum in het noorden van het land. Deze stad wordt door Moldaviërs ook wel de hoofdstad van het noorden genoemd. Het ligt slechts 135 km van de Chisinau af en ligt aan de Răut. Het heeft een schitterend landschap, wat vroeger volledig bebost was. De stad heeft een oppervlakte van 73 km2 en 127.600 inwoners. Balti beschikt over een eigen vliegveld en universiteit Alecu Russo.

Aanbieders van vakanties naar MoldaviŽ
Koning Aap (rondreizen) Klik
Booking.com (hotel) Klik
Wtc.nl (allround) Klik
Sunny Cars (autohuur) Klik

Landkaart Balti
Plaatsen in de buurt van Balti:

Ervaringen

Bezienswaardigheden

Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Balti

De Heilige Nicolaas Kerk (Balti)

De Heilige Nicolaas Kerk is een orthodoxe kerk met katholieke invloeden. Deze kerk ziet zichzelf als een heilige en katholieke kerk. De naam ''orthodox'' stamt af van de Grieken en betekent letterlijk rechtgelovig. 

Kathedraal Sfintul Constantin şi Elena (Balti)

Kathedraal Sfintul Constantin şi Elena werd gebouwd tussen 1923-1933 door Gabrilescu Ivanova en architecten. Dit gebouw staat ook wel bekend als een van de meest representatieve gebouwen van romantiek in Moldavië. Het gebouw is zo'n 46 meter hoog en heeft plaats voor 1.000 bezoekers. Het interieur van de kathedraal heeft de traditionele vorm van een kruis. Daarnaast heeft het gebouw twee altaren.Monument Stefan Cel Mare (Balti)

Monument Stefan Cel Mare
Monument Stefan Cel Mare

Het monument in de stad Balti, Monument Stefan Cel Mare, is op 22 mei 2004 op het grote plein voor het stadhuis geplaatst. Het monument is gemaakt door beeldhouwer George Postovanu en architect Vasile Eremciuc. Sinds 2008 staat het monument op de lijst van beschermde monumenten door de straat. Je kunt ook alle bezienswaardigheden van MoldaviŽ bekijken.

Vervoer

Er zijn diverse spoorwegen te vinden in de stad, maar de trein gaat niet echt snel. Over een afstand van 200 kilometer doe je zomaar 6 uur. Dit komt mede omdat ze niet geëlektrificeerd zijn en maar over 1 spoor beschikken. Er zijn maar 2 stations in de stad, dus bekijk goed als je met de trein reist waar je heen moet. De busverbinding daarentegen is wel goed geregeld. Het busstation is een van de grootste in Moldavië. Vele bussen vertrekken dagelijks van deze plek om mensen te vervoeren. Je kunt zelfs naar internationale bestemmingen.

Heb je interesse in een reis naar Balti? We helpen je graag om deze reis naar jouw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9+ in reviews, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring. Vul hieronder jouw wensen in voor jouw vakantie naar Balti, dan sturen we je gratis een voorstel op maat.

Heeft u interesse in een reis naar MoldaviŽ? We helpen u graag om deze reis naar uw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9,6 met klantenreviews op TrustPilot, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring.

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

Zonder budget geen passend advies.
Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Artikelen