Balti

Een van de grootste steden van Moldavië is Balti, het belangrijkste industriële, culturele, commerciële en vervoerscentrum in het noorden van het land. Deze stad wordt door Moldaviërs ook wel de hoofdstad van het noorden genoemd. Het ligt slechts 135 km van de Chisinau af en ligt aan de Răut. Het heeft een schitterend landschap, wat vroeger volledig bebost was. De stad heeft een oppervlakte van 73 km2 en 127.600 inwoners. Balti beschikt over een eigen vliegveld en universiteit Alecu Russo.

Heb je weinig kennis van MoldaviŽ? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Landkaart Balti
Plaatsen in de buurt van Balti (MoldaviŽ) :
 • Chisinau (108 km)
 • Tighina (158 km)
 • Tiraspol (164 km)
 • Ervaringen

  Bezienswaardigheden

  Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Balti

  De Heilige Nicolaas Kerk (Balti)

  De Heilige Nicolaas Kerk is een orthodoxe kerk met katholieke invloeden. Deze kerk ziet zichzelf als een heilige en katholieke kerk. De naam ''orthodox'' stamt af van de Grieken en betekent letterlijk rechtgelovig. 

  Kathedraal Sfintul Constantin şi Elena (Balti)

  Kathedraal Sfintul Constantin şi Elena werd gebouwd tussen 1923-1933 door Gabrilescu Ivanova en architecten. Dit gebouw staat ook wel bekend als een van de meest representatieve gebouwen van romantiek in Moldavië. Het gebouw is zo'n 46 meter hoog en heeft plaats voor 1.000 bezoekers. Het interieur van de kathedraal heeft de traditionele vorm van een kruis. Daarnaast heeft het gebouw twee altaren.  Monument Stefan Cel Mare (Balti)

  Monument Stefan Cel Mare
  Monument Stefan Cel Mare
  Kaart met locatie Monument Stefan Cel Mare

  Het monument in de stad Balti, Monument Stefan Cel Mare, is op 22 mei 2004 op het grote plein voor het stadhuis geplaatst. Het monument is gemaakt door beeldhouwer George Postovanu en architect Vasile Eremciuc. Sinds 2008 staat het monument op de lijst van beschermde monumenten door de straat.   Je kunt ook alle bezienswaardigheden van MoldaviŽ bekijken.

  Vervoer

  Er zijn diverse spoorwegen te vinden in de stad, maar de trein gaat niet echt snel. Over een afstand van 200 kilometer doe je zomaar 6 uur. Dit komt mede omdat ze niet geëlektrificeerd zijn en maar over 1 spoor beschikken. Er zijn maar 2 stations in de stad, dus bekijk goed als je met de trein reist waar je heen moet. De busverbinding daarentegen is wel goed geregeld. Het busstation is een van de grootste in Moldavië. Vele bussen vertrekken dagelijks van deze plek om mensen te vervoeren. Je kunt zelfs naar internationale bestemmingen.

  Offerteformulier

  Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

   Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
   9,6 in reviews
   Veel kennis en ervaring
   3.879 klanten gingen u voor

  Uw gegevens

  * = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

  Artikelen

  Vraag een gratis offerte aan voor een reis naar Balti