Top 10 bezienswaardigheden Beijing

Chinese Muur
Chinese Muur

De hoofdstad van China, Beijing, is ontzettend groot en trekt jaarlijks miljoenen bezoekers. En niet voor niets, in deze bruisende stad hoef je je geen moment te vervelen. Ervaar de mix van de keizertijd, het communisme en de snelle modernisering. Om ervoor te zorgen dat je het overzicht niet kwijt raakt, hebben we de top tien bezienswaardigheden voor je op een rijtje gezet. Hoe kort of lang je bezoek aan Beijing ook is, deze dingen moet je gezien hebben!

Heb je weinig kennis van China? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

1. Chinese Muur

Als je in Beijing bent is een bezoek aan de Chinese Muur absoluut onmisbaar. Het 6.259 kilometer lange bouwwerk is gebouwd als verdedigingslinie tegen de nomadische ruitervolken in het noorden. De snelste en makkelijkste manier om de Muur te bezoeken is om naar het gerestaureerde Badaling of Mutianyu te gaan. Het is hier echter wel heel toeristisch is. Een aanrader is om van Jingshanling naar Simatai te wandelen, een tocht van ongeveer drie uur.

Chinese Muur
Chinese Muur

2. Verboden Stad

Gelegen middenin Beijing vormen de hoge muren een stad binnen een stad. Vanaf 1422 was het de plaats waar de Chinese keizers van de Ming- en Qingdynastie hun rijk bestuurden. Tot aan de val van de keizers was het verboden toegang voor de gewone Chinees. Tegenwoordig kun je dagen in het paleis doorbrengen om alle 980 gebouwen te bekijken. De meeste gebouwen dateren uit de 18e eeuw en zijn op een enkeling na slechts van de buitenkant te bewonderen.

Poort Verboden Stad
Poort Verboden Stad
Vraag gratis een offerte aan

3. Plein van de Hemelse Vrede

Het plein waar een miljoen mensen kunnen samenkomen wordt gezien als het grootste ter wereld. De uit 1417 daterende Poort van de Hemelse Vrede was een van de toegangspoorten tot de Verboden Stad. Tegenwoordig is het het staatssymbool van de volksrepubliek en hangt op de voorkant een portret van voorzitter Mao. Verder vind je op het plein het mausoleum van Mao Zedong en een granieten obelisk, het Monument voor de Volkshelden. Aan weerszijden van het plein vind je respectievelijk de Grote Hal van het Volk en het Nationaal Museum.

Plein van de Hemelse Vrede
Plein van de Hemelse Vrede

4. Zomerpaleis

Dit paleis diende als buitenverblijf voor diverse keizers. De meeste gebouwen stammen uit de 19e eeuw toen Cixi, keizerin-weduwe, het hele complex liet uitbouwen. Het ligt rond het grote kunstmatig aangelegde Kunming meer en bestaat uit allerlei woningen, tempels en paviljoenen. Sinds de revolutie is het park open voor bezoekers.

Zomerpaleis
Zomerpaleis

5. Tempel van de Hemel

Tijdens de Ming-dynastie leidden de keizers hier een ceremonie waarbij ze optraden als bemiddelaar tussen hemel en aarde. Ze brachten offers om de gunst van de goden te verkrijgen voor de volgende oogst. De band van de keizer met de hemel was ook een legitimatiemiddel voor hun bewind. De tempel ligt in een groot park waar de lokale bevolking allerlei activiteiten uitvoert, zoals tai chi in de vroege ochtenduren.

Tempel van de Hemel
Tempel van de Hemel

6. Drum & Bell Tower

Tijdens het keizerrijk had elke Chinese stad een bel– en een trommeltoren die boven de huizen uitstak. Die werden gebruikt om de inwoners te waarschuwen wanneer er vijandige troepen aankwamen en om de tijd bij te houden. De bronzen bel in de Beltoren is met zijn lengte van 7 meter en gewicht van 63 ton de grootste en zwaarste bel van heel China. In de trommeltoren worden tegenwoordig drum voorstellingen gegeven.

Drum & Bell Tower
Drum & Bell Tower

7. Beihai Park

Beihai Park is een van de oudste, grootste en best bewaarde oude keizerlijke tuinen van China. Het is bekend vanwege de Witte Pagode, een uit 1278 stammende tempel die gebouwd is in witsteen. Sinds 1925 is het park opengesteld voor publiek, maar vroeger had het een belangrijke functie als centrum van de Mongoolse stad Dadu. De enige overblijfselen uit deze periode zijn de waterbekken van jade bij de hoofdingang.

Beihai Park
Beihai Park

8. Hutong

Een hutong is een ommuurde traditionele woonwijk en bestaat uit nauwe straatjes en kleine huizen. Veel hutongs zijn opgeruimd vanwege de ongezonde leefomstandigheden, maar om te voorkomen dat ze allemaal verdwijnen worden sommigen nu gemoderniseerd. De populairste en een van de oudste hutongs is Nanluoguxiang. Deze 800 meter lange straat barst tegenwoordig van de winkels en bars.

Hutong, Houhai gebied, Beijing, China
Hutong, Houhai gebied, Beijing, China

9. Beijing Zoo

De dierentuin is in 1906 opgericht en het 86 hectare grote park bestaat uit de zones noord, oost en west, die ook allen afzonderlijk te bezoeken zijn. Met 20.000 dieren is het een van de grootste dierentuinen van China. In 1955 is de Beijing Zoo begonnen met het fokken van panda's.

Entree Beijing Zoo
Entree Beijing Zoo

10. Olympisch Park

Het park is aangelegd voor de Olympische Zomerspelen die in 2008 in Beijing gehouden werden. Het bekendste gebouw is het Nationale Stadion, ook wel het 'Vogelnest' genoemd. Een ander bijzonder gebouw is het Olympisch Zwembad de 'Waterkubus'. Tegenwoordig is het een subtropisch zwembad. Als je hier gebruik van wilt maken, moet je eerst even drie baantjes zwemmen om je 'Chinese zwemdiploma' te behalen.

'Vogelnest' Olympisch Park
'Vogelnest' Olympisch Park

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

9 bezoekers beoordeelden dit artikel gemiddeld met een

6,4

Gerelateerde artikelen