Inhambane

Mooi plaatje van Inhambane
Mooi plaatje van Inhambane

Inhambane is een prachtig stadje en heeft iets minder dan 80.000 inwoners. Inhambane ligt in het zuidoosten van Mozambique en wordt omringd door de Baai van Inhambane. De Baai van Inhambane is een inham van de Indische Oceaan. Inhambane is een havenstad met in het centrum nog oude, koloniale gebouwen. In de Baai van Inhambane zie je veel dhows varen. Dhows zijn traditionele houten zeilboten. `s Ochtends vroeg komen de dhows, beladen met koopwaar, uit Maxixe. De koopwaar wordt verkocht in de straten van Inhambane en op de markt. Met zondondergang varen alle dhows weer terug naar Maxixe.

Heb je weinig kennis van Mozambique? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Landkaart Inhambane
Plaatsen in de buurt van Inhambane (Mozambique) :
 • Xai-Xai (215 km)
 • Maputo (366 km)
 • Beira (456 km)
 • Ervaringen

  Bezienswaardigheden

  Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Inhambane

  Dhowtrip (Inhambane)

  Dhowtrip
  Dhowtrip
  Kaart met locatie Dhowtrip

  Vanuit Inhambane worden er diverse dhowtrips georganiseerd naar Maxixe. Een dhow is een traditioneel Arabisch schip. Vanuit Inhambane vaar je over de baai naar Maxixe, hier zal de kapitein wachten terwijl je kun dineren in een van de populaire havenrestaurants. Tevens zijn er in de omgeving diverse marktkraampjes met etenswaren en kleding. De dhow vertrekt als hij vol is en de overtocht duurt ongeveer een half uur.


  Inhambane (Inhambane)

  Inhambane is een van de oudste steden van zuidelijk Afrika. De stad werd gesticht rond de 10e eeuw door Swahili-handelaren. Je kunt er onder meer de 18e-eeuwse Portugese kathedraal bezichtigen. En ook hier zijn de kustlijn en de prachtige stranden een attractie. Daarnaast is Inhambane de toegangspoort naar het schiereiland Ponto do Barra, waar de plaats Tofo op ligt. Dit is een populaire badplaats en duikbestemming.

  The Cathedral of Nossa Senhora de Conceição (Inhambane)

  The Cathedral of Nossa Senhora de Conceição
  The Cathedral of Nossa Senhora de Conceição
  Kaart met locatie The Cathedral of Nossa Senhora de Conceição

  De oude kathedraal in Inhambane met Portugese invloeden is circa 200 jaar oud en heeft een rijke historie. Wanneer je geluk hebt, kun je via een geroeste ladder naar de top van de klokkentoren klimmen. Bovenop de toren heb je een panoramisch uitzicht over de stad en haven. In de buurt van de oude kathedraal bevindt zich ook een nieuwe kathedraal die is gebouwd in de negentiende eeuw. 

  Je kunt ook alle bezienswaardigheden van Mozambique bekijken.

  Geschiedenis

  In 1534 werd Inhambane door de Portugezen gesticht en daarmee is het een van de oudste stadjes van Afrika. Vooral in de 18e eeuw groeide de plaats flink. Economisch ging het er erg goed, vooral door de handel in ivoor, goud, kruiden en slaven. Veel Portugezen en Indiërs vestigden zich er. In 1824 werd Inhambane gedeeltelijk verwoest door het leger van Soshangane. De schade werd hersteld, maar de economische welvaart keerde helaas niet terug.

  Offerteformulier

  Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

   Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
   9,6 in reviews
   Veel kennis en ervaring
   3.879 klanten gingen u voor

  Uw gegevens

  * = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

  Artikelen

  Vraag een gratis offerte aan voor een reis naar Inhambane