Xai-Xai

Xai-Xai ligt in het zuiden van Mozambique ongeveer 210 km ten noordoosten van Maputo. Xai-Xai is de hoofdstad van de provincie Gaza en heeft meer dan 115.000 inwoners. Ongeveer 10 km ten zuiden van Xai-Xai ligt Praia do Xai-Xai (het strand van Xai-Xai), een van de populairste vakantieplaatsen van Mozambique. Dit strand is vooral geliefd bij snorkelaars vanwege het mooie koraalrif. Xai-Xai is een drukke stad waar je kunt winkelen en een markt kunt bezoeken. Ook is er een bank en een postkantoor.

Heb je weinig kennis van Mozambique? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Landkaart Xai-Xai
Plaatsen in de buurt van Xai-Xai (Mozambique) :
 • Maputo (151 km)
 • Inhambane (215 km)
 • Beira (594 km)
 • Ervaringen

  Bezienswaardigheden

  Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Xai-Xai

  Limpopo Nationaal Park (Xai-Xai)

  Limpopo Nationaal Park
  Limpopo Nationaal Park
  Kaart met locatie Limpopo Nationaal Park

  Het Limpopo Nationaal Park is vanuit Xai-Xai goed te bereiken. Vroeger werd het park gebruikt om te jagen, tegenwoordig is het een groot beschermd natuurgebied. Ook is het Limpopo Nationaal Park het grootste wildreservaat van Mozambique en grenst aan het bekende Kruger National Park in Zuid-Afrika. In het park kun je de 'Big 5' vinden. De Big 5 zijn: buffels, leeuwen, luipaarden, (witte) neushoorns en olifanten. In dit park vind je ook giraffen, hyena's en zebra's.

  Strand Praia do Xai-Xai (Xai-Xai)

  Strand Praia do Xai-Xai
  Strand Praia do Xai-Xai
  Kaart met locatie Strand Praia do Xai-Xai

  Het strand Praia do Xai-Xai is een geliefde plek om te snorkelen en te duiken. Het koraalrif loopt parallel aan de kust waardoor er vrijwel nooit hoge golven zijn. Het is een bekend oord bij toeristen waardoor er genoeg voorzieningen zijn zoals restaurants en winkels. Ook in de omgeving van het strand is genoeg te zien, er zijn veel bijzonder vogelsoorten en hoge zandduinen. Op zoek naar meer avontuur? Neem dan deel aan een boottocht om dolfijnen en walvissen te spotten. 

  Je kunt ook alle bezienswaardigheden van Mozambique bekijken.

  Vervoer

  Xai-Xai is middels een spoorweg verbonden met de stad Manjacaze, vanuit daar kun je verder door Mozambique reizen. Tevens ligt de stad aan de EN1 weg, die een verbinding heeft met de wegen naar de grenssteden Namaacha en Ressano Garcia. Verder is het mogelijk om vanuit de hoofdstad Maputo met een chartervlucht naar Xai-Xai te reizen.

  Geschiedenis

  Begin 20e eeuw werd Xai-Xai ontwikkeld als havenstad maar het heeft zich nooit zo ontwikkeld als de hoofdstad Maputo. Ten tijden van de Portugese overheersing werd de stad João Belo genoemd (naar de Portugese koloniale administrateur João Belo). Het was vooral een industrieel centrum waar cashewnoten en rijst werd geproduceerd. De stad heeft veel te lijden gehad door de overstromingen van de Limpopo in 2000. Op sommige plekken kwam het water tot 3 meter hoog.

  Offerteformulier

  Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

   Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
   9,6 in reviews
   Veel kennis en ervaring
   3.879 klanten gingen u voor

  Uw gegevens

  * = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

  Artikelen

  Vraag een gratis offerte aan voor een reis naar Xai-Xai