Naypyidaw

Uppatasanti Pagode in Naypyidaw
Uppatasanti Pagode in Naypyidaw

Naypyidaw is de hoofdstad van Myanmar. De stad ligt in het midden van het land, op ongeveer 320 kilometer afstand van de oude hoofdstad Rangoon. Naypyidaw is een stad met een korte geschiedenis, maar wel een aantal leuke en mooie bezienswaardigheden. Een bekend toeristen plekje in Naypyidaw is de Generalissimo Than Shwe. Dit is een groot fort waar het staatshoofd van Myanmar woont.

Heb je weinig kennis van Myanmar? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Landkaart Naypyidaw
Plaatsen in de buurt van Naypyidaw (Myanmar) :
 • Rangoon (326 km)
 • Ervaringen

  Bezienswaardigheden

  Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Naypyidaw

  National Herbal Park (Naypyidaw)

  National Herbal Park is een nationaal park van 200 hectare. Het park ligt in Naypyidaw en bevat veel bijzondere planten. Zo groeien er meer dan 20.000 kruiden en geneeskrachtige planten, die bestaan uit meer dan 700 soorten uit verschillende staten van Myanmar. Het park is een initiatief van de regering om zo de kruiden te beschermen en te behouden en uitputting of uitsterven tegen te gaan. Ook willen ze op deze manier het traditionele systeem voor medicijnen in ere houden.

  Naypyidaw Water Fountain Garden (Naypyidaw)

  De Naypyidaw (Nay Pyi Taw) Water Fountain Garden is een belangrijke trekpleisters voor de lokale bevolking, maar ook voor toeristen. Het bevindt zich in het centrum van Naypyidaw. In 2008 ging het eerste deel van de tuin open. Het bevat veel mooie planten, grotten en watervallen waar je heerlijk kunt wandelen. Het tweede deel werd in 2009 geopend en bevat onder andere een speelplaats voor kinderen en twee enorme fonteinen met muziek.

  Uppatasanti Pagoda (Naypyidaw)

  Uppatasanti Pagoda
  Uppatasanti Pagoda
  Kaart met locatie Uppatasanti Pagoda

  Uppatasanti Pagoda, ook wel de 'Peace Pagoda' is een prominent herkenningspunt in Naypyidaw. In de pagode ligt een relikwie van de tand van Boeddha uit China. De pagode is een evengrote replica van de Shwedagon Pagoda in Rangoon en is 99 meter hoog. Men begon met de bouw in 2006 en werd voltooid in 2009. Uppatasanti is ruwweg de vertaling van 'bescherming tegen calamiteiten'.

  Je kunt ook alle bezienswaardigheden van Myanmar bekijken.

  Vervoer

  Het beste kun je met het vliegtuig naar Naypyidaw reizen. Je kunt niet rechtstreeks vanuit Nederland vliegen, dus het is noodzaak dat je in een ander land overstapt. In Naypyidaw ligt de internationale luchthaven Nay Pyi Taw International Airport. In het land zelf kun je naar de grotere steden vliegen. Andere veilige oplossingen zijn de bus of de pick-up. Taxi's zijn over het algemeen vrij duur. De trein duurt erg lang, maar dit is geen probleem als je ondertussen wilt genieten van de mooie omgeving. De Yangon-Mandalay Expressway is een expresweg, een soort snelweg, die van de stad Yangon via de hoofdstad Naypyidaw naar de stad Mandalay loopt. De weg is een tolweg van 580 kilometer.

  Geschiedenis

  Naypyidaw heeft maar een korte geschiedenis. Dit is zo omdat de stad pas sinds 7 november 2005 de hoofdstad is van Myanmar. Daarvoor was Rangoon (Yangon) de hoofdstad. De reden dat ze de hoofdstad hebben verhuisd is omdat Naypyidaw op een meer strategisch en centraler punt in het land ligt. In 2002 werd begonnen met het bouwen van het nieuwe gedeelte van de hoofdstad en nog steeds zijn ze niet klaar. Verwacht wordt dat ze daar dit jaar mee klaar zullen zijn. Er wonen in totaal 900.000 inwoners in Naypyidaw.

  Offerteformulier

  Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

   Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
   9,6 in reviews
   Veel kennis en ervaring
   3.879 klanten gingen u voor

  Uw gegevens

  * = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

  Artikelen

  Vraag een gratis offerte aan voor een reis naar Naypyidaw