Combineer Peru met Bolivia

bolivia
bolivia

Peru en Bolivia zijn twee landen in Zuid-Amerika die voor een groot gedeelte gescheiden worden door het Titicacameer, een van de grootste meren van Zuid-Amerika. Dit is tevens een van de mooiste bezienswaardigheden van dit gebied. Peru en Bolivia hebben beide hun eigen charmes maar combineer je de landen tijdens een rondreis dan zul je met nog meer prachtige verhalen en indrukken thuiskomen. In deze landen maak je kennis met de oude indiaanse beschaving, een prachtige natuur en veel cultuur en historie.

Heb je weinig kennis van Peru? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Rondreis Peru en Bolivia

Een rondreis door Peru en Bolivia begint meestal in de hoofdstad van Peru, Lima. Dit is ongeveer 14 uur vliegen vanaf Nederland en België. Vooral het oude koloniale centrum van Lima is interessant om te bezoeken. Rondom het centrale plein vind je vele mooie kerken en andere gebouwen en een bezoek aan het museum de Oro is een aanrader. Ben je uitgekeken in deze stad dan zijn de mogelijkheden eindeloos. Je kunt bijvoorbeeld doorvliegen naar Santa Cruz in Bolivia of met de auto naar de Huacachina in de woestijn van Peru. Bij de meeste reisorganisaties zijn de rondreizen al vastgesteld maar er zijn ook reisorganisaties waarbij je de rondreis zelf kunt samenstellen. Ook kun je natuurlijk alles zelf regelen.

Wat je niet mag missen in Peru

– Incatrail
Ben je een echte wandelaar/natuur-/cultuurliefhebber dan is de 42 kilometer lange Incatrail een echte uitdaging. Heb je tijd genoeg kies dan voor de 4-daagse tocht. In vier dagen wandel je vanaf 2.000 meter over passen van 3.900 en 4.200 meter. Je loopt de ene keer over een kale vlakte wat wordt afgewisseld met een dichtbegroeid bergnevelwoud met prachtige lianen en bromelia’s. Dit is geen makkelijke tocht; je hebt een goede basisconditie nodig en i.v.m de hoogteverschillen moet je in goede gezondheid zijn.

Incatrail Peru
Incatrail Peru


– Machu Picchu
De oude Incastad Machu Picchu is gelegen tussen steile bergen, op een hoogte van 2.438 m. Omdat de Spanjaarden deze stad nooit ontdekt hebben is het nog redelijk intact gebleven. Machu Picchu wordt beschouwd als een van de moderne wereldwonderen. Men denkt dat het vroeger het buitenverblijf van de koning was omdat er veel grote huizen van edelen stonden. Een andere theorie is dat het een fort was wat ter verdediging diende.
Machu Picchu
Machu Picchu

– Cuzco
De stad Cuzco ligt hoog in het Andesgebergte en is echt een van de mooiste plekken van Zuid-Amerika. Dit was vroeger de hoofdstad van het Incarijk wat je nog terugziet in de oude gebouwen in de stad en vele ruïnes in de omgeving. In het Museo Arqueologico leer je veel over de leefomgeving van de Inca's. Deze stad ademt nog echt de mystieke sfeer van vroeger uit. Vanuit Cuszo kun je een unieke treinreis starten die je naar Puno brengt, het uitgangspunt voor een boottocht over het Titicacameer.

– Titicacameer
Het Titicacameer is gelegen in de Andes op de grens van Peru en Bolivia. Het meer ligt op 3.811 meter hoogte waardoor dit het hoogst bevaarbare meer ter wereld is. Er liggen minstens 40 eilanden in het meer, waarvan een aantal handmatig zijn aangelegd. In het Titicacameer monden 5 grote rivieren uit: de Ilave, de Suchez, de Ramis, de Huancané en de Coata. Ook stromen er meer dan 20 kleine riviertjes in het meer.
Titicacameer Peru Bolivia
Titicacameer Peru Bolivia


Combineer je de rondreis door Peru met Bolivia, dan vind je ook daar veel interessante bezienswaardigheden zoals de zoutvlakten van Uyuni en de koloniale steden Sucre en Potosí. Vraag gratis een offerte aan

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Geef als eerste een cijfer voor dit artikel

Gerelateerde artikelen