De Colca Canyon in Peru

Colca Canyon, Peru
Colca Canyon, Peru

De Colca Canyon, gelegen in het zuiden van Peru, is twee keer zo diep als de Grand Canyon in de Verenigde Staten. Voor veel toeristen is dit dan ook een perfecte plek om te klimmen en Condors te spotten.

Heb je weinig kennis van Peru? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

De Canyon

Op zo'n 160 kilometer van Arequipa ligt de Colca Canyon. Ondanks dat de kloof meer dan twee keer zo diep is als de Grand Canyon, zijn de wanden niet zo recht als de Amerikaanse kloof. De Colcavallei is een hele kleurrijke vallei met veel dorpjes die ooit door de Spanjaarden zijn ontdekt. De lokale bevolking houdt zich altijd nog graag aan tradities en bijzondere leefwijzen, hiervoor maken ze o.a. gebruik van landbouwterrassen.

Hoogtepunt

Als je op de rand van de Colca Canyon staat, kan je wel 1.200 meter naar beneden kijken naar de rivier de Rio Colca. Aan de overkant van de grote kloofwand lopen de meters zelfs op tot wel meer dan 3.200 meter boven de rivier. Meer noordwest gelegen ligt de Cotahuasi Canyon, daar is een hoogte van 3.501 meter gemeten. Deze canyon is echter nauwelijks te bereiken. Vraag gratis een offerte aan

De klim

Als getrainde klimmer is een afdaling naar de Colca Canyon zeker een uitdaging. De weg weer omhoog is afzien voor iedereen. Aangeraden wordt om dit vroeg in de ochtend te doen, voordat de zon te sterk wordt. Binnen een paar uur heb je 1.200 meter geklommen. De klim is een spectaculaire klim, sommige wanden hebben namelijk hoeken van negentig graden. Kijk dus goed uit waar je je voeten neerzet. Om de klim nog wat spannender te maken is het pad waar je op loopt erg smal en kijk je zo honderden meters diep de afgrond in.

Colca Canyon, Peru
Colca Canyon, Peru

Condors

Voor de toeristen die liever veilig boven blijven, is vogelspotten een goede optie. De meeste mensen die naar de Colca Canyon komen, komen namelijk voor de Condor. Deze vogel is de grootste in zijn soort ter wereld, daarbij hebben de vleugels een wijdte van drie meter. De meeste kans om er een te zien heb je heel vroeg in de ochtend of laat in de middag, op Cruz del Condor.

Vliegende condor boven Colca Canyon
Vliegende condor boven Colca Canyon

Arequipa

Op 160 kilometer afstand van de Colca Canyon ligt Arequipa, de op een na grootste stad van Peru. In totaal wonen er één miljoen mensen en ligt het op 2.325 meter hoogte. De stad wordt ook wel de 'witte stad' genoemd, doordat bijna de gehele stad is gebouwd uit het witte vulkanische steen. Een van de mooiste centrale pleinen van Peru vind je hier ook; Plaza del Armas. Daarnaast heeft het een overzichtelijk en koloniaal centrum met mooie architectuur, heerlijk eten en een bijzonder nonnenklooster. Het klooster heet Santa Catalina en is een soort stadje, in de stad. Tot 1970 was het klooster van de buitenwereld afgesloten, tegenwoordig kun je via de smalle weggetjes naar de binnenpleinen met de fleurige bloemperken en fonteintjes.

De stad is een goede uitvalsbasis voor een bezoek aan de Colca Canyon. De enige weg naar het gebied komt namelijk uit Arequipa. De weg, die strak langs de weg van de kloof is gebouwd, bestaat sinds 1980. Rondom Arequipa bevinden zich daarnaast nog drie vulkanen. Een van die drie is de El Misti. De top heeft een hoogte van bijna 5.822 meter. De klim van deze vulkaan is erg zwaar maar wel zeer indrukwekkend. Fietsliefhebbers zitten ook goed op de El Misti. Met een auto wordt je 1.500 meter bergopwaarts gebracht, daarna fiets je met een mountainbike weer naar beneden.

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

1 bezoeker beoordeelde dit artikel gemiddeld met een

8,0

Gerelateerde artikelen