Reizen in... Peru

Alpaca's in het straatbeeld van Peru
Alpaca's in het straatbeeld van Peru

Peru is een zeer mooi en onontdekt land gelegen in centraal Amerika. Erg genoeg heerst er op het moment veel armoede en werkeloosheid wat leidt tot meer criminaliteit op straat. De afgelopen jaren is de veiligheid in Peru echter langzaam maar zeker aan het verbeteren. Wees in ieder geval voorzichtig in drukke gebieden, in het openbaar vervoer, treinstations en het centrum van Lima in de nacht. In Lima en Cuzco is het sowieso aan te raden extra behoedzaam te zijn op straat.

Heb je weinig kennis van Peru? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Neem geen enkel risico – nergens in Peru – en volg de volgende tips:

– Loop niet te koop met dure spullen of duur lijkende spullen.
– Maak niet zomaar foto's van mensen op straat zonder toestemming te vragen.
– Maak kopieën van je belangrijke documenten en draag deze altijd bij je. Berg de originele papieren goed op.
– Zorg dat je altijd van tevoren vervoer regelt bij het hotel bij een erkend taxibedrijf, en niet op straat.
– Vermijd indien mogelijk aankomst in de avond op een onbekende plek, vooral wanneer er nog geen accommodatie georganiseerd is.

Gezondheid

De gezondheidszorg in Peru is in vergelijking met de Europese standaard, erg laag. De gezondheidszorg is ontzettend duur voor de gewone burger, met name medicijnen en vervoerskosten. Ziekte betekent in Peru vaak het begin van armoede binnen de familie. Wees erop voorbereid om kosten direct te betalen in Peru, zorg ervoor dat je goed verzekerd bent om later deze kosten terug te kunnen declareren.

– Drink geen water uit de kraan, maar koop flessen water. Poets hier ook je tanden mee.
– Was je handen regelmatig met zeep en water, met name wanneer je gaat eten. Als er geen water en zeep in de buurt is, gebruik dan desinfecterende gel om je handen te desinfecteren (minstens 60% alcohol).
– Indien er geen flessen water beschikbaar zijn, kook het water uit de kraan dan eerst of ontsmet het met jodiumtabletten.
– Vermijd zuivelproducten, tenzij je zeker weet dat het gepasteuriseerd is.
– Neem geen eten aan van straatventers .
Ga voor meer informatie over voorzorgsmaatregelen en vaccinaties naar de GGD of naar de huisarts. Vraag gratis een offerte aan

Belangrijke telefoonnummers

Politie: 105
Ambulance: 117
Brandweer: 116

Alleen op reis in Peru

De lokale bevolking van Peru is zeer vriendelijk, behulpzaam en gastvrij en dat maakt Peru een fijn land om alleen te reizen. Volg echter de meest gangbare tips op en wees op je hoede. Mocht je onzeker zijn over een bepaalde plaats of situatie, vraag dan het hotel of hostelpersoneel om advies. Het is er over het algemeen vrij veilig, maar wees met name na het vallen van het donker voorzichtig en ga niet alleen over straat. Vermijd zoveel mogelijk donkere straten, maar neem de hoofdwegen – of liever nog – een taxi. Loop vooral niet te koop met kostbare spullen, sterker nog, laat deze zoveel mogelijk thuis. Hou je spullen dichtbij je en laat ze geen moment onbeheerd achter. Dit geldt overigens voor zowel vrouwen als mannen.

In dit filmpje zie je hoe mooi en fascinerend Peru is

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Geef als eerste een cijfer voor dit artikel

Gerelateerde artikelen