Vrijwilligerswerk in Peru

vrijwillgerswerk in Peru
vrijwillgerswerk in Peru

In Peru kun je in verschillende gebieden vrijwilligerswerk doen. Zo heb je Cusco, Urubamba, Pisac en Puerto Maldonado, waar je prima terecht kunt om de Peruaanse bevolking te helpen. Zij waarderen de hulp enorm en zelf leer je het land en de culturen beter kennen. Bij de meeste projecten moet je minimaal 16 jaar oud zijn. Er zijn verschillende vrijwilligersprojecten waar je me kunt helpen.

Heb je weinig kennis van Peru? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Sociale projecten

Er zijn een aantal werkzaamheden waar je uit kunt kiezen bij de sociale projecten in Peru. Zo kun je helpen op kleuterscholen. Hierbij bereid je samen met lokale collega's verschillende, educatieve activiteiten voor om de kinderen te vermaken. Het is wel belangrijk dat je creativiteit en motivatie hebt. Het beheersen van de Spaanse taal is niet noodzakelijk, maar het maakt het communiceren met collega's en kinderen wel een stuk makkelijker. Naast de kleuterscholen kun je ervoor kiezen om op speciale scholen te werken, waar kinderen met een handicap les krijgen. Hier kun je ze van alles leren en ze helpen met de ontwikkeling. Bij deze scholen is het wel belangrijk dat je de basis van de Spaanse taal beheerst. Mocht je de taal nog niet zo goed beheersen, kun je voorafgaand aan het project Spaans leren of in de vrije uren een cursus volgen. Als laatste project kun je terecht bij een kinderopvang, waarbij je helpt met het verzorgen van de kinderen van 0 tot 4 jaar.

Lesgeven

De export en toeristenindustrie van Peru nemen toe. Het is dus belangrijk dat de bevolking Engels kan spreken. Daarom worden Engelse lessen aangeboden op verschillende scholen, waarbij je als vrijwilliger de kinderen op een leuke en creatieve manier les geeft. Dit kan bijvoorbeeld door liedjes te zingen of spelletjes te spelen. Er worden ook verschillende workshops gegeven voor vrijwilligers, waarbij ze inspiratie kunnen opdoen om kinderen de taal te leren. Hierbij kun je ideeën met elkaar delen en leuke materialen gebruiken, waardoor de kinderen de taal eerder onder de knie krijgen. Vraag gratis een offerte aan

Dier- en natuurbehoud

Veel mensen vinden het leuk om in de natuur te werken en bezig te zijn met het verzorgen van dieren. Dit kan ook in Peru gecombineerd worden met vrijwilligerswerk. In de prachtige natuurgebieden van het land komen veel exotische dieren en planten voor. Je kunt bijvoorbeeld terecht bij Taricaya. Dit is een belangrijke dierenopvang voor gewonde dieren. Hier worden ze verzorgd tot ze weer hersteld zijn. Ook vind je er wilde dieren die als huisdier zijn gehouden, zoals apen. Er zijn veel activiteiten te doen bij de projecten van dier- en natuurbehoud: verzorgen en vrijlaten van dieren, boeren helpen bij de landbouw en onderzoek doen naar biodiversiteit in jungles.

Archeologische projecten

Wil jij graag meer leren over de geschiedenis van Peru? Dan kun je helpen bij archeologische projecten. Met ervaren archeologen trek je bijvoorbeeld de bergen in om ruïnes te ontdekken en begroeiing weg te halen. Ook kun je helpen met het in kaart brengen van het oude wegennetwerk in het gebied Lucumayo. Daarnaast zijn er verschillende projecten die met opgravingswerkzaamheden te maken hebben. Dit is meestal tussen april en oktober. Dan is het namelijk droog. Tijdens het natte seizoen ben je bezig met het schoonmaken en classificeren van gevonden voorwerpen.

Taalcursus

In Peru is Spaans de officiële taal. Daarnaast wordt Quechua gesproken (een lokale taal). Het is bij sommige projecten belangrijk dat je in ieder geval de basis van de taal kent. Daarom worden er cursussen aangeboden in Peru, waardoor je de taal onder de knie krijgt of verbetert. Deze cursussen kun je in je vrije tijd volgen bij goede docenten, waarbij de samen de lesuren indeelt. Tijdens de lessen ontwikkel je de lees-, luister- en spreekvaardigheid. Om de taal goed te oefenen, kun je ervoor kiezen om bij een gastgezin te blijven. Zo gebruik je de taal elke dag en je leert meteen de cultuur kennen.

Wij bieden zelf geen vrijwilligersprojecten aan. Wel kunnen we een reis voor je samenstellen naar Peru. 

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

2 bezoekers beoordeelden dit artikel gemiddeld met een

8,0

Gerelateerde artikelen