Mooiste plekken Peru

Het Amazonegebied Peru
Het Amazonegebied Peru

In dit artikel hebben wij de mooiste plekken van Peru voor je vastgelegd. Het land heeft heel veel mooie plekken te bieden. Wij hebben voor jou de mooiste plekken op een rijtje gezet die in ons oogpunt zeker de moeite zijn om te bezoeken. Peru is een heel divers land en er valt van alles te beleven. Je vindt in dit land unieke landschappen maar ook exotische dieren, die je nergens anders zult zien. Peru is alleen al om deze twee redenen de moeite om te bezoeken.

Heb je weinig kennis van Peru? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Machu Picchu

Een van de mooie plekken is Machu Picchu, dit is dé trekpleister van Peru. Deze Incastad werd ontdekt in 1911 en ligt verscholen tussen een aantal steile bergen. Eenmaal aangekomen in het oude stadje heb je een prachtig uitzicht. Beklim de trappen, neem een kijkje bij de oude tempels en terrassen. Als het even kan is het zeker aan te raden om een nachtje te blijven slapen om het prachtige Machu Picchu ook buiten de spitsuren te kunnen ontdekken.

Zonsondergang Machu Picchu
Zonsondergang Machu Picchu

Cuzco

In Cuzco vind je eeuwenoude ruïnes die genesteld zijn in de uitgestrekte berggebieden. Dit is ideaal voor een heerlijke wandeling. Uiteraard is de stad zelf ook zeker de moeite om per voet te verkennen. In de stad vind je restaurantjes met culinaire hoogstanden, kerken, kloosters en musea met interessante bezienswaardigheden. Leuk om te weten is het feit dat Cuzco dé gateway is om bij Machu Picchu te komen.

Cusco
Cusco
Vraag gratis een offerte aan

Amazone

Het Amazonegebied komt je vast en zeker bekend voor van horen zeggen. De mooiste natuur van Peru vind je dan ook hier. Vanuit het Manu Wildlife Center vertrekken diverse safari's door het prachtige natuurgebied. Ook erg leuk is om de Amazone per kano te ontdekken. Voor het wilde leven ben je bij de Amazone zeker op het goede adres. In het Amazonegebied vind je naast prachtige natuur, ook nog eens exotische dieren, zoals papegaaien, tapirs en reuzenotters. Dit is nog lang niet alles, je vindt allerlei prachtige diersoorten in dit gebied. In de buurt van Iquitos, wat de grootste stad is in het regenwoud, kun je hoog door de boomtoppen lopen en heb je een uniek uitzicht op het Amazonegebied.

Amazonegebied Peru
Amazonegebied Peru

Colca Canyon

De beruchte Colca Canyon is twee keer zo diep als de beroemde Grand Canyon in de Verenigde Staten. Colca Canyon is dé perfecte plek om te gaan klimmen en condors te spotten. Daarnaast kun je je rust pakken in de witte Arequipa. Bij het bezoeken van de Colca Canyon kan je maar beter geen hoogtevrees hebben. Als je op de rand van de Colca Canyon staat, kijk je maar liefst 1.200 meter naar beneden en heb je zicht op de prachtige Rio Colca stromen. Sterker nog aan de overkant van de klif rijst de kloofwand op tot zelfs 3.200 meter boven de rivier. Soms kom je terecht op paden van maar één meter breed, wat op een dunne potloodstreep lijkt. De Colca Canyon is prachtig om te bezoeken en vooral voor de avonturiers is dit een echte aanrader.

De prachtige Colca Canyon
De prachtige Colca Canyon

Cordillera Blanca

Peru staat mede bekend om haar diversiteit. Dat wordt met dit plekje maar weer eens bewezen. Cordillera Blanca is namelijk een van de hoogste bergen van de wereld. Dit gebergte telt dan ook meer dan 700 gletsjers en meer dan 270 lagoons. De beste manier om dit landschap te ontdekken is toch wel door middel van hiken. Het bezoek van de Cordillera Blanca is zeker weten de moeite door de prachtige uitzichten die je meemaakt. Als uitzicht heb je tientallen witte bergtoppen, wat wel een erg bijzonder beeld oplevert. Hoe mooi dit gebergte op de foto ook is, je zult erachter komen dat dit Cordillera Blanca in het echt nog veel mooier is.

Cordillera Blanca
Cordillera Blanca

Huacachina

Ook met dit plekje wordt de diversiteit van Peru weer eens bewezen. Huachachina is een dorp in het zuidwesten van Peru. Dit dorp is gebouwd bij een oase in de woestijn. Het dorp heeft slechts een paar honderd inwoners. In dit gebied kun je zandboarden of een gave woestijntocht maken met een buggy. Ook kiezen toeristen er vaak voor om te gaan waterfietsen in het oasewater. In dit gebied kan het allemaal.

Huacachina
Huacachina

Ballestaseilanden

Voor een leuke excursie is dit de geschikte plek. Deze eilanden liggen ongeveer 200 km ten zuiden van de Peruaanse hoofdstad Lima. De Ballestaseilanden bestaan uit grote rotsformaties, grotten en prachtige bogen. Om de eilanden te bereiken is het ongeveer een half uur varen vanaf het vasteland. Tijdens de rit op de boot heb je een bijzonder zicht op de veelzijdigheid van de flora en fauna op de eilanden. De boten komen betrekkelijk dichtbij de eilanden zodat jij prachtige plaatjes kunt schieten van de dieren en de landschappen. 

De Ballestaseilanden
De Ballestaseilanden


Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Geef als eerste een cijfer voor dit artikel

Gerelateerde artikelen