Ontdek Peru met Peru online

Reisspecialist Carin, Peru online, Riskja
Reisspecialist Carin, Peru online, Riskja

Hoe heet je? Hoe lang werk je al bij Riksja? Hoe vaak ben je in Peru geweest?

Mijn naam is Carin en ik ben nu al 3,5 jaar werkzaam bij Riksja Travel. Dit jaar ben ik een nieuwe uitdaging binnen het bedrijf aangegaan door te starten als reisspecialist Peru. Ik heb een aantal jaar geleden een zeer indrukwekkende reis gemaakt door Peru en Bolivia en daarom ook erg blij dat ik mijn enthousiasme over deze Zuid-Amerikaanse landen mag overbrengen op onze reizigers.

Heb je weinig kennis van Peru? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Wat is het meest bijzondere wat je hebt gedaan in Peru?

Ik vond het erg bijzonder dat ik een mooie trekking heb gelopen in de Andes bergtoppen richting het mysterieuze Machu Picchu. Met deze intensieve meerdaagse wandeltocht voelde ik me echt dichter bij de Inca’s. Zeker met de ruïnes die we onderweg tegen kwamen. De gids vertelde onderweg enthousiast over de leefwijze en gebruiken van de Inca’s en wees ons op bijzondere planten en bloemen. Zo speciaal om te lopen op de paden waar de Inca’s hun lama’s vroeger voortdreven met etenswaar en goederen.

Wat vind je zelf de leukste bezienswaardigheid van Peru?

Ik vond het leuk om de Colca Canyon te bezoeken vanuit Arequipa. De rit naar de Canyon toe is al zeer de moeite waard met uitgestrekte vergezichten over de terrassen waar de lokale boeren hun gewassen verbouwen. Tussendoor maak je stops bij de kleine koloniale dorpjes met kleurrijke markten en lokale koopwaar. Ik heb hier voor het eerst een cactusvrucht geprobeerd en coca thee gedronken. Door de hoogte is het belangrijk hier voldoende van te drinken, vinden vooral de Peruanen zelf. Deze krijg je dan ook vaak aangereikt in kleinschalige koffiehuisjes. De volgende ochtend bezochten we de Cruz del Condor, waar de condors zweven op de luchtstromen die vanuit de canyon omhoog komen. Ik was erg onder de indruk van deze zeldzame vogel die een spanwijdte van soms wel drie meter kan hebben.

Verder vond ik het bijzonder dat je in het gebied rond de canyon nóg dichter bij de lokale bevolking kan komen door mee te kijken bij de boer. In de ochtend loop je mee met een boerengezin op één van de landbouwterrassen. Natuurlijk krijg je eerst een kop coca of muñathee (een plaatselijk kruid) aangeboden, voordat je de handen uit de mouwen zult steken. Het voelt wellicht een beetje vreemd om zo tussen de traditioneel geklede bewoners door te lopen, maar authentieker dan dit kan bijna niet. Vraag gratis een offerte aan

Wat is de meest interessante stad van Peru en waarom?

Bekende plaatsen zijn natuurlijk Cusco (met de Machu Picchu) en Puno (met het Titicacameer) maar ik heb juist Huacachina, midden tussen de zandduinen, als verrassend leuk ervaren. De meeste reizigers hebben van Peru met name het beeld van de hooglanden, de Andes bergtoppen of de Amazone jungle. Hierbij wordt het woestijngebied langs de kustlijn vaak vergeten. In het oaseplaatsje Huacachina verbleef ik in een knus familiehotel, midden tussen de zandduinen. Vanaf de gezellige binnenplaats met zwembad zag je niets dan zand om je heen. Aan het einde van de middag ben ik zelf naar de top van een zandduin geklauterd en heb hier de zon zien ondergaan tussen de uitgestrekte vlakte vol gigantische zandduinen. Een ervaring om nooit te vergeten.

Ook een aanrader is om met een buggyrit door deze duinen te crossen en vervolgens te sandboarden. De buggyrit zelf was al behoorlijk avontuurlijk. Dit wordt vanuit veel hotels ter plaatse geregeld en kun je tijdens je verblijf in Huacachina dus zelfstandig ondernemen.

Wat is typisch Peruaans?

Iets typisch Peruaans zijn toch wel de kleurige kleden, poncho’s en mutsen. Tijdens mijn oversteek naar Bolivia heb ik hier dankbaar gebruik van gemaakt om me warm te houden tijdens de koude nachten. Ik maakte hier een jeeptour langs de bekende zoutvlakte van Uyuni, rotsformaties, geisers en gekleurde bergmeren. Het verblijf tijdens deze jeeptour is primitief en koud, maar de indrukwekkende natuur maakt dit meer dan goed. Elke winter weer haal ik deze herinnering op wanneer ik mijn Peruaanse sjaals tevoorschijn haal.

Ken je een leuke anekdote over Peru of de bevolking?

Het bekende Titicacameer is het hoogst bevaarbare meer ter wereld en vormt de natuurlijke grens tussen Peru en Bolivia. Een echte ‘must-see’ tijdens je reis naar Peru en Bolivia. Het diepblauwe water van het Titicaca meer heeft daarnaast een mythisch verhaal: niet Machu Picchu maar Titicaca is de belangrijkste Inca-plaats, Hier ligt volgens de Indiaanse legende de geboorteplaats van de allereerste Inca: de Zonnekoning. Manco Capac en zijn vrouw –tevens zijn zus– Mama Ocllo legden er de grondslag voor het ooit zo uitgestrekte Inca rijk.

Tot slot, waarom zou iedereen Peru moeten bezoeken?

In dit land is de Machu Picchu, als één van de 7 wereldwonderen te vinden; een Inca bouwwerk dat pas in 1911 door Engelsman Hiram Bingham ontdekt is. Natuurlijk is er maar één manier om dit met eigen ogen te zien. Ben je benieuwd naar onze reismogelijkheden? Ik help je graag verder om een mooie individuele rondreis samen te stellen.

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

1 bezoeker beoordeelde dit artikel gemiddeld met een

10,0

Gerelateerde artikelen