Mayaguez

Het Colón plein in Mayaguez
Het Colón plein in Mayaguez

Een van de grootste steden van de westkant is Mayaguez. Vanuit deze stad kun je met de veerboot naar de Dominicaanse Republiek. Er is een lokale luchthaven aanwezig, waarvandaan je dagelijks naar San Juan kunt vliegen. Je kunt in deze stad net zo leuk winkelen als in Amsterdam, want er zijn winkels zoals Sears, Wal-Mart en Kmart. Daarnaast hebben ze ook een Burger King, McDonalds, KFC, Taxo Bell, Sizzler en een Applebees. Je kunt Mayaguez dus echt vergelijken met een Amerikaanse stad.

Heb je weinig kennis van Puerto Rico? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Landkaart Mayaguez
Plaatsen in de buurt van Mayaguez (Puerto Rico) :
 • Arecibo (54 km)
 • San Juan (114 km)
 • Ervaringen

  Bezienswaardigheden

  Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Mayaguez

  Eugenio Maria de Hostos Museo, (Mayaguez)

  Eugenio Maria de Hostos Museo,
  Eugenio Maria de Hostos Museo,
  Kaart met locatie Eugenio Maria de Hostos Museo,

  In het museum Eugenio Maria de Hostos Museo staat alles in het teken van Eugenio Maria de Hostos. Van boeken tot essays en kunst. Eugenio was een bezige man hij was onder andere een bekend leraar, filosoof en advocaat. Het museum staat op de locatie waar vroeger zijn huis stond. Verder heeft het twee tentoonstellingsruimtes, een bibliotheek, een amfitheater en een mooi binnenplein.

  Mayaguez Zoo (Mayaguez)

  Mayaguez Zoo
  Mayaguez Zoo
  Kaart met locatie Mayaguez Zoo

  Mayaguez Zoo is gelegen aan de westkust van Puerto Rico. De dierentuin is niet groot, maar toch kun je er een aantal exotische dieren, reptielen en vogels zien. Via de Engelstalige bordjes bij de kooien en via een audio gids (ook in het Engels) kun je alles te weten komen over de dieren. Een kaartje kost rond de 12 euro voor volwassenen en kinderen vanaf 12 jaar. Vanaf 5 tot 11 jaar is het rond de 7 euro en kinderen onder de 4 jaar zijn gratis. De dierentuin is verder alleen open op woensdag en zondag tussen 8.30 en 16.00 uur.

  Reserva Natural Laguna de Joyuda (Mayaguez)

  Reserva Natural Laguna de Joyuda
  Reserva Natural Laguna de Joyuda
  Kaart met locatie Reserva Natural Laguna de Joyuda

  Reserva Natural Laguna de Joyuda is een natuurreservaat van ongeveer 120 hectare groot. Het hart van het natuurreservaat is het meer Laguna de Joyuda. Dit meer heeft een diepte die nauwelijks voorkomt van ongeveer 1,2 meter. Er leven verder veel watervogels en 40 vissoorten. Wat nog meer bijzonder is aan Laguna de Joyuda is dat het water een groene gloed heeft door speciale micro-organismen. Het meer kun je verkennen per kajak.

  Je kunt ook alle bezienswaardigheden van Puerto Rico bekijken.

  Vervoer

  Net zoals in San Juan is het openbaar vervoer erg slechts. Het verstandigste is om zelf een auto te huren. Er heerst veel criminaliteit, waardoor je veel spullen kwijt kunt raken als je met de metro gaat reizen.

  Onze reisexperts hebben veel kennis en ervaring. Ze weten waar ze moeten zijn voor scherpe prijzen en flexibele voorwaarden. Voor de maximale zekerheid zijn wij aangesloten bij de ANVR, SGR en Calamiteitenfonds. Onze klanten waarderen ons met een 9,6. Mogen wij u gratis helpen bij het samenstellen van uw vakantie? 

  Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

   Ontvang gratis een reischeque
   Flexibele voorwaarden
   ANVR,SGR, Calamiteitenfonds

  Uw gegevens

  * = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

  Artikelen

  Vraag een gratis offerte aan voor een reis naar Mayaguez